Kaznimo monstruma koji je kombijem gazio psa!

23. 6. 2015. oko 19 h u Beogradu, na stanici kod Bežanijskog groblja (okretnica 65-ice) prodavac cveća Joković Batić je, ničim izazvan, kombijem krenuo u rikverc da bi pregazio napuštenog psa. Uradio je to nekoliko puta i ostavio jadnu životinju da umre u najvećim mukama! Slučaj je prijavljen zoohigijeni i policiji, međutim, kao što to uvek biva, ovakve stvari prođu nekažnjeno i neprimećeno, kao da se nisu ni desile!

Počinilac zločina, Joković Batić, kriv je i po Zakonu o dobrobiti životinja i po Krivičnom zakonu!

U skladu sa :
- ZAKONOM O DOBROBITI ŽIVOTINJA - koji je objavljen u "Službenom glasniku RS", br. 41/2009 od 2.6.2009. godine
- KRIVIČNIM ZAKONIKOM - član 269 - Ubijanje i mučenje životinja
 UČINJENO JE PROTIVZAKONITO DELO UBISTVA KOJE SHODNO ZAKONU MORA BITI SANKCIONISANO!

Inače, dotičnog Jokovića opisuju kao visokog, krupnog, ćelavog, sa brkovima i poznato je da vozi crveni kombi. Pominje se da je oduvek bio agresivan, psihički labilan i da stalno maltretira ljude, ali mu očigledno niko ne sme da se suprotstavi.

Pozivam sve ljubitelje životinja da pomognu da ovaj nečovek dobije zasluženu kaznu! Ne smemo više ćutati nad ovakvim sadističkim iživljavanjem nad nedužnim stvorenjima!!!

Svi sugestije su dobrodošle:  predlozi kome možemo da se obratimo za pomoć, organizovanje nekog protesta, skretanje pažnje javnosti na to koliko je ovo ozbiljan zločin itd.

U tekstu preuzetog sa blic.rs pročitajte opširnije šta se desilo:

- Stajali smo na stanici kod Bežanijskog groblja kada je prodavac cveća svojim crvenim kombijem namerno krenuo u rikverc kako bi pregazio psa. Onda je nekoliko puta išao napred-nazad kako bi ga dokrajčio. Kao da je želeo da ga zalepi kao flaster na asfalt. Pas je skičao i bacao se kao riba na suvom dok su vozači autobusa i mi na stanici šokirano gledali šta se dešava - opisala je Slavica iz Beograda incident na okretnici autobusa 65, koji se dogodio oko 19 sati juče. Vidno potresena ova Beograđanka je nastavila.

- Molila sam ga da prestane, a on mi je hladnokrvno odgovorio: "Ma briga me baš" i odjurio sa stanice, ostavljajući polu živog psa da cvili - kaže Slavica.

Ona se u tom trenutku nalazila na stanici sa svojim dvadesettrogodišnjim sinom koji je prišao i golim rukama zadavio psa kako bi mu skratio muke.

- Nedavno smo zbog bolesti uspavali psa kog smo imali 13 godina. Jako smo osetljivi na životinje. Moj sin nije mogao da gleda psa kako sav raskomadan, krvav, cvili i izdiše. Prišao mu je i golim rukama ga zadavio. On ima 23 godine i danas je prvi put u životu popio lekove za smirenje jer celu noć drhti i nije mogao da spava. Dok sam živa pamtiću šta sam juče videla - priča Slavica.

Kako kaže, i drugi prodavci na ovoj okretnici godinama žive u strahu od čoveka koji je mučki ubio psa.

- Rekli su mi da je juče ceo dan tog istog psa gađao kamenjem iako je samo ležao tu u blizini. Svi su juče pričali da ih godinama maltretira, da prodaje bez dozvole, da viče na njih stalno, ali da mu ne smeju ništa - kaže ona.

Slavica, takođe, kaže da je slučaj prijavila zoohigijeni i policiji. U policijskoj stanici su joj rekli da će danas izaći na teren i porazgovarati sa prodavcem cveća koji je zgazio psa.

U zoohigijeni kažu da su sinoć izašli na teren i odneli leš psa.

Ana Mijailović    Kontaktirajte autora peticije