Успостављање линије 406 до Парцана

-Продужавање линије 49 Баново Брдо-Бањица 2, до терминуса Раковица село/школа/. Која би од Садашње окретнице до нове окретнице користила садашњу трасу линије 406 Вождовац-Раковица село/школа/.  Време вожње на овој линиј би се продужило у просеку за 15мин(било би 50мин.од почетне до крајње станице), а ангажованих аутобуса би повремено било 5*(Садашња 4 аутобуса и један минибус са садашње линије 406), а интервал би са 17мин био повећан на 20-25мин.

-Линија 406 се не би укинула већ би променила трасу саобраћала би на релацији Вождовац-Парцани и то на следећи начин.
На овој линиј би било ангажовано 2соло/1возило викендом/ аутобуса превозника „ласта“, са обзиром да би се укинула приградска линија 474/итс2 коју одржава Ласта/ сматрам да је реално ову линију доделити превознику Ласта. Ова линија би радила по примеру следећег реда вожње.

*Пример реда вожње линије 406 Вождовац-Парцани време од почетне до крајње станице радни дан-65мин, викенд 60мин.

Вождовац        Вождовац                                           Парцани                                                  Парцани
Радни дан:      Викенд:                                             Радни дан:                                               Викенд:
04:00                   04:00                                                   05:05                                                         05:00
05:05                   06:00                                                   06:10                                                         07:00
06:10                   08:00                                                   07:15                                                         09:00
07:15                   10:00                                                   08:20                                                         11:00
08:20                   12:00                                                   09:25                                                         13:00
09:25                   14:00                                                   10:30                                                         15:00
10:30                   16:00                                                   11:35                                                         17:00
11:35                   18:00                                                   12:40                                                         19:00
12:40                   20:00                                                   13:45                                                         21:00
13:45                   22:00                                                   14:50                                                         23:00
14:50                   24:00                                                   15:55
15:55                                                                                17:00
17:00                                                                                18:05
18:05                                                                                19:10
19:10                                                                                20:15
20:15                                                                                21:20
21:20                                                                                22:25
22:25                                                                                23:30
23:30

Приликом увођења ове линије укинула би се линија 474, поласци 470А би се вратили на линију 470, поласци линије 4401/два поласка/остала б да саобраћају, као веза са центром Општине или би се пребацила на линију 4403, поласци линије 4402,4402А уместо преко Парцана саобраћали би преко Ливнице, даљом трасом за Бабе, Стојник, Дучину, односно 4402А за Сопот.

Предности предлога
-Линија 49 би била боље искоришћена и имала би већи број путника, а и у потпуности би заменила садашњу линију 406.
-Променом трасе 406, село Парцани би добило знатно бољи дугоочекивани превоз, а садашњи превозник не би у потпуности изгубио линију.