Da se odmah zaposle svi sa fakultetskom diplomom

Činjenica je da je obrazovna slika Srbije jako razočaravajuća. Kako onda objasniti veliki broj nezaposlenih sa visokom stručnom spremom (fakultetom). Imamo znanje, većina ima i radnog iskustva, uglavnom poznajemo ili čak dobro govorimo jedan ili više stranih jezika. Pa valjda bi takav profil zaposlenog ostvarivao veći učinak, makar i na radnom mestu gde nije potrebno visoko obrazovanje. Mislim da država tu mnogo gubi i da hitno treba da pokrene akciju da te svoje vredne a neiskorišćene resurse uposli. Odavno je dokazano da su naj vredniji resursi nekog sistema upravo ljudski resursi. Srbija to zanemaruje, a jedan mali pametan HR tim može da reši ogromnu većinu slučajeva na opšte zadovoljstvo. Očigledno je da je ovoj državi potrebno pameti a ona ne čini ništa da se ista neprestano odliva u inostranstvo, a ulagalo se u njeno školovanje. Ako ova peticija ne postigne željeni rezultat sledeća će biti "Svi sa fakultetskom diplomom u jednu novu političku partiju". Krajnje je vreme da se pokaže kolika je stvarna snaga nas obrazovanih u Srbiji. Zbog turbulentne i koruptivne prošlosti našeg obrazovnog sistema predlaže se i provera verodostojnosti svake diplome, tako da ovde nema mesta za one koji su diplomu kupili.

Bogomir Panić    Kontaktirajte autora peticije