ЗА СПАС НА КОЊИТЕ ВО СКОПЈЕ, Р.МАКЕДОНИЈА!


Gost

#1

2014-07-21 21:38

samo napred!!!!

Ovaj post je uklonjen od strane administratora stranice (Prikaži detalje)

2014-07-22 01:02Gost

#3

2014-07-22 05:59

Se raduvam sto ima vakva peticija i vo Makedonija.Stop za maltretiranjeto na najmilite zivotni konjite.

Gost

#4

2014-07-22 05:59

STOP ZA MALTRETIRANJETO NA NAJMILITE ZIVOTNI KONJITE !

Ovaj post je uklonjen od strane administratora stranice (Prikaži detalje)

2014-07-22 09:39Gost

#6

2014-07-22 11:41

Itna zabrana za koristenje zaprezni koli vo GRAD SKOPJE!

Gost

#7

2014-07-22 11:57

немам, само треба коњите слободно да се пуштат низ скопските улици да си пасат и да си се шетатт и да се качуваат во стано ви и да си одат по кровови и понекогаш, само понекогаш да се полетаат; се друго е мизерија = кирил.

Gost

#8 ;-)

2014-07-22 12:49

Bog da cuva...

Gost

#9

2014-07-22 12:56

Luge sto poveke potpisuvajete

Ovaj post je uklonjen od strane administratora stranice (Prikaži detalje)

2014-07-22 13:46Gost

#11

2014-07-22 17:48

Фала богу за петицијата после толку умрени животни на скопските улици, на очиглед на незаинтересираните "граѓани"

Gost

#12

2014-07-22 18:03

Spas na konjite vo Skopje

Gost

#13

2014-07-22 18:10

.

Ovaj post je uklonjen od strane administratora stranice (Prikaži detalje)

2014-07-22 20:39Gost

#15

2014-07-22 21:13

Zalosno epten, ne znam do koga vaka samo :(

Gost

#16

2014-07-23 07:49

Оваа да биде на ниво на цела држава не само за Скопје.
Alpe Adria Green international org.

#17

2014-07-23 08:27


Gost

#18

2014-07-23 08:29

Krajno vreme e da se prezemat merki da se spreci stradanjeto na konjite vo Makedonija,

Ovaj post je uklonjen od strane administratora stranice (Prikaži detalje)

2014-07-23 10:40Gost

#20

2014-07-23 10:56

nikoj na planetata zemja ne zasluzuva da bide maltretiran pa i so koe pravo nekoj smee da unistuva tug zivot

Gost

#21

2014-07-23 14:29

Zar ne moze ditektno na lice mesto toa da se sankcionira?

Ovaj post je uklonjen od strane administratora stranice (Prikaži detalje)

2014-07-23 14:56


коњче

#23

2014-07-23 15:06

Пред две години присуствував на сцена каде пред очи ми колабира коњ кој влечеше запрежна кола. Стопанот ром бездушно го маваше. Коњот се сруши на улица Орце Николов. Веднаш притрчавме 5 граѓани, му дадовме на коњот вода и натопен леб. Сакавме да му го одземеме на ромот и за малку ќе го претепавме. Викнавме полиција, но не сакаа да дојдат. Се јавив до служби на заштита на животни и ми одговорија дека проблемот е нерешлив. И да му се одземе коњот на нечовечниот газда, истиот ќе заврши во стационар каде ќе биде убиен. Ме советуваа во сличен случај да им пристапам на газдите и да ги замолам повеќе да внимаваат на животните.
Но проблемот може да се реши со поставување на контејнери во кои ѓубрето ќе може да се раздвојува, на пр. посебен контејнер за стаклени шишиња, посебен за пластика итн. Тогаш повеќе нема да треба да се сортира ѓубрето рачно и ќе се намали драстично присуството на коњи со запрежни коли.

Gost

#24

2014-07-23 16:29

Spas za konjite

Gost

#25

2014-07-23 16:31

Itno da se prekine torturata na ovie nevini zivotni!!!!