Peticija za izmenu Zakona o prinudnoj naplati

Kontaktirajte autora peticije

Tema diskusije je automatski pokrenuta na peticiji Peticija za izmenu Zakona o prinudnoj naplati

нико

2015-08-29 09:21

која је сврха петиција,кад смо окупирана землја,који још окупатор има то у виду,број потписика је жалостан иако сам и ја томе приступио,погледајте петицију за полјанче у блоку 9а у Земуну 1800 и несто,а то су само станари околних зграда,нешто не радите како валја.Само удруживанје градјана,само рад на улици,као и све могуће медијске куће,могу радити за нас. ето зовите нпр Марка Жваку,па у Војни Пут, Калуђерицу.блокове

Gost

2015-08-29 09:44

namera mi je da se uzme u obzir visina primanja i mogucnost placanja.nazalost najvece platise su uvek oni sa najmanjim primanjima a oni koji su sa ogromnim primanjima nista i ne placaju

Gost

2015-08-29 10:34

Peticija sam potpisala jer me ti privatni izvrsitelji podsecaju na "haraclije"....a naravno smatram da se u normalnoj drzavi Coveku treba omoguciti da sa svojim primanjima moze da placa sve obaveze i naravno da zivi tj.da se prehrani...bitno je da se struja ne iskljucuje firmama koje dugiju milione evra,a nama "obicnim" ljudima ce je iskljuciti za 5000 din...sramota....kada zakon u drzavi bude isti za sve gradjane u Srbiji onda ce to i biti normalna drzava.Pitam se samo kolika je plata tim privatnim izvrsiteljima i ko ih stiti u drzavi?

Gost

2015-08-29 10:52

Potrebno je promeniti sistem. Promenom sistema doneti nove zakone koje ce vratiti ljudima dostojanstvo.Sadasnji vlastodrzci nece uzeti u obzir ovu peticiju kao i ne sve druge predlozene od strane opravdano nezadovoljnih ljudi.USLOV ZA PROMENU SISTEMA JE DUHOVNA OBNOVA.Ovaj sistem tzv. demokratski je strogo kontrolisan iz inostranstva na celu sa podanicima tj politickim partijama koje se kao bajagi menjaju na izborima gde se unapred zna ko ce trcati novi-stari krug a time se nista ne postize niti dolazi do promene koju narod ocekuje.Zato treba zabraniti i ukunuti zanimanje politicar.Ovi sto kao bajagi predstavljaju narod stvarno predstavljaju interese partija.Kad u skupstine radnik predstavlja radnika, seljak zastupa zemljoradnika, lekar lekara onda mozemo da kazemo evo promene, ovako nem nista od peticija jer rezim ga odbacujeyato sto direktno steti njihovim prljavim poslovima i interesima.RAZMISLITE O TOME I MISLITE SVOJOM GLAVOM DAO BOG.

Ovaj post je uklonjen od strane svog pisca (Prikaži detalje)

2015-08-29 12:31

Gost

2015-08-29 13:17

Žao mi je sirotinje što zbog prinudne naplate ostaje bez krova nad glavom,a tajkunima nesmeju ništa.

Gost

2015-08-29 16:50

Totalno bezzakonje pod okriljem "zakona"

Gost

2015-08-29 17:49

Verujem da su većina dužnika žrtve tranzicije, loše privatizacije i korupriranog sudstva i društva u celini. To su pošteni i vredni građani ove zemlje. Kad bi bilo posla ne bi bili dužni.

Gost

2015-08-29 19:18

Koji crni izvršitelji a narod nema šta da jede, nema gde da zaradi, nema šta da proda pa otimaju kuće na silu,.Oteo im Bog zdravlja i sreće. Lopovi, koga zatvoriste i kome oduzeste imovinu od tajkuna, kako je prethodna vlast krala jel ste poništili te sporazume i ugovore koji su sačinjeni na štetu Srba pa da se Srbija opravi.Zar mislite da narod ne vidi da vam drugi diktira kako ćete da vladate Srbijom.Od Srbije i Srba načiniste prćiju. Sram vas bilo. Bog neka vam sudi i sudiće vam i vama i svim lopovima.Ničija do zore nije gorela pa neće ni vaša.Sve što radite je samo rasprodaja preostalih dobara Srbije po sporazumu "SOFA" kojim ste se obavezali da privatizujete sve što je ostalo.Hajde i vodu nam prodajte vazduh ste nam prodali prskaju nas kao da smo skakavci raznim otrovima. Kada ste izašli da kažete narodu šta to potpisujete i ko ste vi da u moje ime donosite odluke da nam trujete decu Chemtrailssom i GMO semenom. Zbog svega što sam doživela i što doživljavam u srbskom pravosuđu već dve decenije, jer pravosuđem vladaju kriminalci i veze,  do pravde ne dolazim a tužioci se upustaju u raspravu sa mnom i izigravaju veštake a ja sam ekonomista vidim proneveru tešku kao planina, a ne da li postoji krivično delo ili ne. Zbog svega što doživljavam da sam nezaposlena u mojih 60. godina i ne znam šta ću sutra.Zbog celokupnog lošeg sistema i političara koji gledaju interese spoljnih faktora iz Brisela a ne interese države Republike Srbije i naroda ( jer su stavljeni sporazumom "SOFA" koji su krunisali proširenjem istog 16. marta ove godine koji su potpisali ministri Dačić i Gašić a kriju od naroda k'o zmija noge i stavili nas u red robovlasnika). Zbog toga, što su sve živo rasprodali i lažu narod na veliko i dalje pride mu preko cenzurisanih javnih medija ispiru mozak i lažu i dalje da rade u interesu Srba i Srbije a uništiše nam zlatnu zemlju, naravno da sam na strani ojađenog naroda kome su i kožu počeli da skidaju sada sa izvršiteljima a ne pitaju se; Zašto je narod dužan i što ne plaća, pa nema gde da zaradi da bi platio dug.  Maska ispod koje se kriju kao za Berograd na vodi, a rade sa sumnjivim licem o kojem pišu svetski mediji da je prevarant, svakako ne podržavam više ništa što je na štetu siromašnog naroda.Neka i dalje spavaju na tom uvetu da im narod veruje.Silom i diktaturom održavaju vlas, zastrašivanjem. Narod Srbije je obespravljen i jadan narod postao, od loših političara koji su nepismeni i neadekvatni ljudi i koji rade u službi zapada nameću jednoumlje..Srbiju dovedoše na ivici propasti i prodadoše sve, prodaju nam maglu a veruju im samo zatucani ljudi koji nemaju druge mogućnosti da pročitaju istinu, osim što kao lutke izilaze na TV i tamo kao maskote zapada paradiraju i lažu narod te ovo smo uradili, te ono smo uradili.Pa zašto ne kažu da igraju kako im Brisel svira.Zašto ne kažu sporazumom "SOFA" koji je potpisao izdajica Drašković kako su nas zakopali skroz i drugim sporazumima.. Koga uhapsiše od ranijih političara koji su krali i oštetili državu. Nikoga?  A našli su narodu da deru kožu i ispijaju mu poslednju kap krvi izvršiteljima. Bruka stebruka, sram vas bilo. Kolike plate imate po koliko hiljada evra kao da su vaše guzice bačve pa vam treba više da jedete a narod je gladan.Sram vas bilo bre, gde će vam duša...

Gost

2015-08-30 05:13

pljachka veka!!!

Gost

2015-08-30 07:24

Već 4 meseca mi se odbija polovina plate da bi se namirila potraživanja dotičnog privatnog izvršitelja koga neću imenovati. Kada je rešenje o izvršenju stiglo kod vlasnika firme u kojoj radim, iako pre toga nisam dobio nikakav dopis od strane izvršitelja, pozvao sam ih da se dogovorimo, mislim, ljudi smo, ne bežim od obaveza, ali minimalac i četvoročlana porodica koja treba da se izvede na put, rate kredita koje dospevaju itd...
Lik mi bez pardona kaže: "gospodine, mogu da vam ponudim da umesto dve trećine isplaćujete po pola plate" JEBEM TE DRŽAVO !!!!!
Бојан

#37 Подржи и лично слањем електронског писма!

2015-08-30 11:12

Потписујем ову петицију иако мислим да је узалудно бавити се петицијама у Р Србији.

Зашто?

Зато што је закон о петицијама укинут и није донешен нови , више о томе овде.

Подржите захтеве из петиције копирањем текста и слањем електронске поште на адресе свих политички релевантних чиниоца Р Србије.

Скупштина Републике Србије

Влада Републике Србије.

Ја писах о овоме и Председнику Србије, Министраству правде РС и РТС-у, али овде не могу више од 3 везе да се објаве, тако да ћете адресе морати сами да "изгуглате".

Свако добро!

Gost

2015-08-30 14:16

Zbog toga sto sam misljenja da barem dve trecine,i vise,od ukupnog broja duznika,nije u takvu situaciju doslo s namerom,vec zbog toga sto je gola egzistencija postala prioritet,a ni nju sebi ne mozemo obezbediti u ovo zlo vreme. I,naravno,zbog toga sto sam jedna od ta 2 miliona.

Gost

2015-08-30 18:23

jos pre par dana objavila sam na fb clanak od peticiji u Nisu, pa ako mogu oni, hajde onda cela Srbija. Imam, na zalost, iskustva sa uterivacima, jer sa bednom penzijom ne uspevam sve rupe da zakrpim. I neka im je to posao, ok, razumem, ali da na dug od 4500 din. treba da platim njima 4700 i jos 1800 kao bonus za uspesan posao, to me je prosto sokiralo. Ne mogu da prihvatim toliki lopovluk. Kada posteni gradjanin ove drzave ne moze da plati 4500 din. kako da plati onda 10000? Tuga, sirte dalje, cinite sve sto treba, neka se peticije organizuju na svakom cosku u svakom gradu.

Gost

2015-08-31 09:15

Zato što je ova država potpuno postala korumpirana, lopovska i otimačka, posla nema, a staju na stranu loših bankarskih ugovora i onoga što im naredjuje MMf i Angela, nema ovde ni s od socijalne države, zato i ono malo ljudi nešto što vredi i zna beži i ja se spremam pa nek vladaju sa svojim nepismenim trozubim glasačima

Gost

2015-08-31 11:36

LJudi u Srbiji i ako rade nemaju dovoljno za egzistencijalne potrebe.Veliki broj ne radi i na zalost nema nade za zaposlenje..Drzava nije obezbedila socijalnim programom prezivljavanje porodica bez stalnog zaposlenja.Oni nisu nicija briga.U toku je naj surovije otimanje i poslednjeg sto ljudi neki imaju a to je krov nad glavom.Kome ce biti dobro kada i to izgube i nadju se citave porodice na ulici.???

Gost

2015-08-31 16:40

Zato što smatram da su to MAFIJAŠKE METODE, gde građanin nema nikakva prava ni mogućnost da ospori ispravnost postupka, (ukoliko je to slučaj). Već 5 godina se nosim sa njima i odbijam da platim ono što nisam dužan. Nije u pitanju velika suma, ALI IZ PRINCIPA ODBIJAM DA PLATIM!

Gost

2015-09-01 10:03

Zato sto je previse kriminalaca medju legalnim ustanovama u ovoj zemlji koji su ojadili gradjane i pri tome, sada, kda ti isti gradjani ne mogu vise da palcaju razne rekete, traze prinudnu naplatu i oduzimaju im i ono malo preostalog. Kad pohapse ljude odgovrne za kriminalnu privatizaciju koja je unistila SRbiju (Vlahovic, Djunic, Cvetkovic, Cupic, itd.) i one koji su upravljali kriminalnim poslovanjem banaka (poput vladimira Cupica), i kada se od njih vrati drzavi i narodu vrati sto su oduzeli, onda mogu izvrsitelji, i to pod promenjnim zakonom, koji ce omoguciti da izvrsitelj naplacuje pravdu a ne da pomaze kradju. Zato sam potpisala peticiju.

Gost

2015-09-01 22:50

zato što državni nameštenici (sudovi, advokari, izvršitelji...) legalno kradu građane. koja je to država gde je krađa, bilo koje vrste, legalna?
-Dok dokažeš da nisi silovatelj, osta bez one stvari...

Gost

2015-09-02 03:59

DA ŠIBICARENJE NE STVARA NOVU VREDNOST. ŠIBICARENJE JE PLJAČKA.

Gost

2015-09-02 05:37

Protiv sam zla !

Gost

2015-09-02 16:25

Zato što ingerencije sudskih izvršitelja nisu ograničene na način da se zaštiti i dužnik od nečije samovolje.Odn.rad sudskih izvršitelja je dehumanizovan kao da se radi o prestupnicima a ne običnim građanima-uglavnom.Njihov rad nije pod adekvatnom kontrolom.Poenta je-SAMO DA SE NAPLATI DUG U ŠTO KRAĆEM ROKU.A baš time se otvaraju vrata i put nekim drugima do lakšeg bogaćenja(preko licitacija).

Gost

2015-09-02 17:45

Zato što je ugnjetavanje od strane vrhuške i njenih službenika doseglo takav nivo da ovako loša situacija stvara osećaj:Ili oni ili mi.

Gost

2015-09-06 13:38

Zgadili su mi se!

Gost

2015-09-06 17:45

zato sto zivimo u lopovskoj drzavi i ako se ne pobunimo uskoro postadosmo robovi