SAČUVAJMO "POLITIKU"
Treba spasti što se spasti može, pa i Politiku, od auritarne, neobrazovane i primitivne vlasti koja je zaskočila građane Srbije sa ciljem da bilo koju instituciju koja zastupa slobodu uguši.
Potpisah ovu peticiju jer ne mogu zamisliti da dan započinjem razgovorom na trafici: "Jedan Kurir, molim Vas..."
Koja je druga institucija u Srbiji koja je prisutna svakodnevno u nasim domovima sa tolikom tradicijom...
Moja Politika je u mojoj kući, nešto više od navike, malo manje od člana porodice, a svakako mnogo više od bilo kog drugog medija u nas.
Sačuvajmo ono što imamo i što nikada više nećemo biti u stanju da izgradimo!
Читам Политику скоро шест деценија. Неки ми текстови не леже, а посебно Петричићеве последње карикатуре (као да се утркује с Кораксом у пљувању свега). Али то и јесте вредност Политике коју води ЉС. Али када видим какве су се новинарске и друге громаде удружиле у весељу због понуђене оставке ЉС закључим да сам на правој страни.
Из истог разлога, због којег сам први предложио петицију у коментару на текст: 'Љиљана Смајловић поднела оставку', од 04.07.2016. Битка за независно уређивање Политике је наш Стаљинград, ко год да је уредник. А зашто не Љиљана, када то нико од ње боље и савесније не може да ради. А ми ''за боље и нисмо'' :) Радо Мир
"Политика" је заиста "место где се срећу држава и слободна мисао". Под уређивачком "палицом" Љиље Смајловић повратила је стари сјај, а у многим сегментима достигла и највеће стандарде новинарског умијећа и етике. Опстала је у туробним временима тзв. транзиције као неугасива луча ћириличне српске слободне мисли. Безрезервно подржавам главну уредницу и иницијативу да "Политика" буде проглашена јавним добром Србије и посебним законом заштићена од непријатељских преузимања од стране берзанских хуља, као и од погубног утицаја разних партијских комесара.
Mihail Urakov, Rus iz Sankt - Peterburga
Vodi je odlična redakcija, tekstove pišu odlični novinari - i tako treba da ostane. "Politika" nije oda jednoumlju, već raznovrsnosti i različitim gledištima na politiku, život, kuluturu.. - i tako treba da ostane.
"Politika" je list prošlih generacija, naše mladosti, sadašnjosti i budućih generacija . i tako treba da ostane.
"Politiku" treba sačuvati i očuvati od prstiju prljavog kapitala, prljavih prstiju i uplitanja sa strane - treba da ostane svoja i samo svoja, na radost objektivnih čitalaca.
mr Milica Stojković,ex prva Violina Simfonijskog orkestra RTS i predstavnik za štampu RTS
| This discussion has been closed. |