Sprečavanje usvajanje deteta u porodicu u instranstvu
Tema diskusije je automatski pokrenuta na peticiji Sprečavanje usvajanje deteta u porodicu u instranstvu
Gost |
#4012016-09-28 13:12Zatoa sto smetam deka taka malo dete ne bi trebalo da e odvoeno od sredinata na koja e naviknato.I poradi toa sto smetam deka ne treba voopsto da se dozvoli posvojuvanje na deca od nasite drzavi na balkanot vo drugi drzavi.I na nasite prostori ima roditeli koi so godini cekaat na posvojuvanje!I uste mislam deka so takvo nesto nekoj debelo ke profitira! |
Gost |
#4022016-09-28 13:29Da li vi znate koliko dugo se ceka na usvajanje deteta u Srbiji? Koliko parova koji ne mogu imati dece su na listama cekanja godinama? Koliko zena koje ne mogu imati dece se (od kako je zakon promenjen) odlucuje na usvajanje u opciji "samohrana majka" i ceka.. Oni svi cekaju na taj poziv, na taj razgovor, koji ce im iz korena promeniti zivote, dati smisao, mogucnost da pruze ljubav, sigurnost, dom..A sta mi radimo? Dajemo strancima da odvedu nasu decu!?! Malo nam dece ode svojevoljno svake godine, pa hajde da udomimo i ove bez roditelja..Sto ne usvoje u svojoj zemlji dete? Zasto se ne odluce na surogat, koji je ovde zabranjen? Bruka i sramota!!! |
Gost |
#4032016-09-28 13:40Halo, IDIOTI STE, vi iz centra za socijalni rad. Pa niste ispoštovali najvažnije pravilo iz pravilnika a to je: |
Gost |
#406 Re:2016-09-28 14:15moja poznanica koja zivi i radi sa muzem u Svedskoj, a oboje su Srbi, ne moze da usvoji dete iz Srbije godinama unazad.Kako je moguce da stranci mogu? |
Gost |
#4072016-09-28 14:30Ja sam samohrani roditelj. Ovo cinim zbog sve dece I roditelja...ds se stane za vrat korupciji narocito ovima sto odlucuju o nasoj deci nna njihovu stetu. |
Gost |
#4082016-09-28 14:43Podpisujem peticiju, u prvom redu: radi sprečavanja davanja na usvajanje naše djece strancima kao i otimanja djece od roditelja. U našoj zemlji ima toliko parova koji nemaju djecu i ti parovi treba da imaju pravo prvenstva! A ima i nešto još važnije: DIJETE ima pravo da "odabere" svoju porodicu! Uz to: socijalnim službama, putem zakona,odrediti da nemaju nikakvo pravo da djecu silom udomljavaju pod izgovorom da rade u interesu djece!! |
Gost |
#4092016-09-28 14:46Svakako,zato sto medu mnogim ljudima koji nemaju ili ne mogu da imaju decu u Srbiji se nalazi I neko ko je u mojoj familiji..I zato sto DECA rodena ovde imaju I te kako koga da usrece.. |
Gost |
#4102016-09-28 14:53Jer prednost treba dati našim državljanima. U konkretnom slučaju, ženi koja je dete odgajala 5 godina. |
Gost |
#4112016-09-28 15:04NE SAMO U INOSTRANSTVU VEC I U SRBIJI BEZ DOZVOLE RODITELJA TREBA SMRTNO KAZNITI ONE NA SAMU POMISAO DA OTMU DETE RODITELJIMA I TO NAJTEZIM MOGUCIM KAZNAMA JER TAKVI LJUDI NOSE UBILACKE GENE ZLOCINACKE I DIVLJE KOJI SE SIRE I KOJI SU POBORNICI RATOVA HUSKANJA NA OTIMNJE PLJACKU I KLANJE TAKVE DIVLJE GENE TREBA ISKORENUTI IZ LJUDSKOGA RODA DA SE NE PRENOSE SA KOLENA NA KOLENO JER LJUDSKA KULTURA NECE NIKADA PRESTATI DO POSTOJE TAKVI GENI KOJI SE NIKADA NECE PROMENUTI VUK NIKADA NECE POTATI PAS PA TAKO I ZLOCINACKI GANI NEMOGU POSTATI DOBRI |
Gost |
#412 Veatite dete!!2016-09-28 15:11Ja ne mogu da spavam od kada sam procitala kako je dete odvedeno. Ne mogu ni da zamislim strah koji ono oseca, odvojen na takav nacin od jedine majke za koju zna. A tako mali i nespreman na ovo sto ga je snaslo. Prokleta Srbijo, sta smo docekali?! Sta jadna zena da uradi? A zar na prvom mestu ne treba da bude sreca svakog deteta pa sve ostalo? Ovde su verovatno na prvom mestu pare jer drugacije ovde ne moze. A taj neko ko je iste uzeo ce svom detetu nesto da omoguci, ma nemoj....znate kako, nemoj pa se ne boj....a sticice ih sve jednog dana |
Gost |
#4132016-09-28 15:42Peticiju potpisujem radi zaštite sve dece, posebno onih bez roditelja. Deca nisu stvari pa da se samo premeštaju po zakonskim odredbama. Uz zakonske odredbe mora se voditi računa kako to utiče na psihu i emotivni razvoj deteta. U ovom slučaju, mišljenja sam da je za dečaka koji je već 5 godina hranjen i voljen, ako hraniteljka ima mogućnosti da ga i dalje izdržava, mnogo bolje da ga usvoji hraniteljka nego da ide u zemlju gde čak ima i jezičku barijeru. |
Gost |
#4142016-09-28 15:51Zato sto ,svaki NORMALAN NAROD treba da tezi da svoju decu prigrli u svoja nedra!!!!!! Koliko nasih bracnic parova ceka na usvojenje.Znam jer imam u svojoj bliskoj okolini zenu koja je jedva usvojila dete.Ne dajmo im da nam odvedu nas dragulj!! :( |
Gost |
#4152016-09-28 15:55Zakon nije adekvatno sproveden. Ne mogu se favorizovati strani drzavljani u odnosu na domace |
Gost |
#4162016-09-28 16:29Dete treba da ostane u svojoj zemlji, u porodici gde je i do sada bilo. |
Jelena |
#4172016-09-28 16:37ZAŠTO!?Dete teeba da ostane u porodici koja se brine o njemu!A pohapsiti sve koji za novac prodaju našu Srpsku decu po belom svetu!Uključene su "ne vladine"organizacije koje vršljaju godinama po čitavoj Srbiji naravno sve u dosluhu sa našim Centrima za socijalni rad!To je jedna čitava mafijaška organizacija kojoj se mora stati na put!Pod hitno treba promeniti zakon koji im dozvoljava savremeno "janicarenje" naše dece! |
Gost |
#4182016-09-28 16:48Zato sto u zrenjaninu centar za socijalni rad totalno radi protiv svih zakona drzave. Meni su u novembru mesecu postavili sluzbu obezbedjenja iza mojih ledja prilikom razgovora sa doticnim socijalnim radnikom i oduzeli mi pomoc. Na intervenciju novosadskog advokata(radi besplatno za ugrozene) ponovo sam dobio trajno ali sad opet mi ukinuli, vise nemam od cega da zivim a oni koji su otisli privremenou inostranstvo tamo radili njima redovno uplaccivano na racun socijalna pomoc |
Gost |
#4192016-09-28 16:48Odvojiti ovo dete od porodice sa kojom je odraslo, u kojoj je našlo ljubav bilo bi isto kao barski cvet preneti u pustinju. |
Gost |
#4222016-09-28 17:13Smatram da dete ne treba oduzimati od hranitelja koji zele da brinu i njemu pogotovo ne neki stranci,sramota. |
Gost |
#4232016-09-28 17:37Peticiju sam potpisala sa zahvalnošću prema grupi aktivista koji su pokrenuli potpisivanje. Građani treba da budu zainteresovani za odbranu interesa svih državljana, jer pojedinac nema nikakve mogućnosti da se sam izbori za bilo koji pravedan cilj. Deca bez roditelja u našoj državi treba da budu data na usvajanje našim državljanima, jer im se tako i dalje može pomoći, ako zatreba. Hvala na inicijativi! |
Gost |
#4242016-09-28 17:41Zato sto izdeformisana evropska bagra hoće nasu decu koja su odrasla u ljubavi i pažnji ljudi iako im nisu roditelji |
Gost |
#4252016-09-28 17:46Srpska deca uvek moraju. znati ko su, šta su i odakle su poreklom. Ako ovo dozvolimo neće nas više ni biti!!! |
|
Pravda za zatočenog Srdjana Žunića
POKRETANJE POSTUPKA ZA ZABRANU DELOVANJA POLITIČKE STRANKE "SRPSKA NAPREDNA STRANKA"
Декларација о солидарности и подршци наставницима у борби за праведност у образовању
ИЗЛАЗАК ИЗ СВЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ!?
Подршка за одбрану Косова и Метохије - Приступите Покрету за одбрану Косова и Метохије
Zahtev za razoružanje Lojalista
СТОП за ПРЕТПЛАТУ РТС! Ваше је право да не плаћате таксу!
Peticija za uvođenje prinudne uprave na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru
ПЕТИЦИЈА ЗА ДОНОШЕЊЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ГЕНОЦИДУ НАД СРПСКИМ НАРОДОМ У НДХ У ПЕРИОДУ ОД 1941. ДО 1945. ГОДИНЕ
Podrška bivših učenika Pete beogradske gimnazije nastavnicima i učenicima
Vracanje Chipsy štapića sa kečapom
СТОП изградњи подземне гараже уз темеље и депо Народне библиотеке Србије!
Слобода за Андреjа Гњота!
Peticija da se pas Brankica vrati Fondaciji Vidak
Kazna zatvora za ubicu psa iz Admirala Geprata
Da li želite nešto da promenite?
Promena se ne događa ako ćutite. Autor ove peticije se pokrenuo i preduzeo akciju. Hoćete li i vi uraditi isto? Započnite društveni pokret kreiranjem peticije.
Pokrenite sopstvenu peticijuDruge peticije koje bi vas mogle interesovati
PETICIJA ZA ODGOVORNOST I OSTAVKU DEKANA FAKULTETA SPORTA I FIZIČKOG VASPITANJA, PROF. DR PATRIKA DRIDA
5120 Kreirano: 2025-05-06
Roditelji Starog grada protiv kampa ispred Skupštine
3102 Kreirano: 2025-05-05
Peticija za oslobađanje političkih zatvorenika!
2191 Kreirano: 2025-04-24
PETICIJA ZA OBUSTAVU DISCIPLINSKOG POSTUPKA PROTIV PROFESORA SINIŠE AVRAMOVA
1207 Kreirano: 2025-05-10
PETICIJA ZA OBUSTAVLjANjE SEČE STABALA I NEZAKONITOG ODUZIMANJA 1,6ha ZVEZDARSKE ŠUME
2366 Kreirano: 2025-04-18
Peticija za smenu Mladena Bogdana gradonačelnika Kikinde
1003 Kreirano: 2025-05-05
СТОП изградњи подземне гараже уз темеље и депо Народне библиотеке Србије!
5456 Kreirano: 2025-04-17
Zabrinutost i neslaganje sa imenovanjem novog vd direktora OŠ Mihailo Petrović Alas"
361 Kreirano: 2025-05-09
U podršku uvođenju Religije-Hristijanizam-Pravoslavlje kao redovnog predmeta u bugarskim školama.
11830 Kreirano: 2025-02-13
PETICIJA ZA ODGOVORNOST I OSTAVKU DEKANA FAKULTETA SPORTA I FIZIČKOG VASPITANJA, PROF. DR PATRIKA DRIDA - *samo za AKTIVNE studente FSFV-a UNS*
290 Kreirano: 2025-05-06
PETICIJA ZA ISPITIVANJE REPREZENTATIVNOSTI PROSVETNIH SINDIKATA U SRBIJI
3174 Kreirano: 2025-04-28
Peticija za organizovanje autobuske linije između naselja opštine Kanjiža i Subotice
915 Kreirano: 2025-04-25
POKRETANJE UPRAVNOG POSTUPKA ZAŠTITE PRIRODNOG PODRUČJA OD LOKALNOG ZNAČAJA – „PARKIĆ KOD ŠKOLE“
2024 Kreirano: 2025-04-30
PODRŽI BUDUĆNOST OBRAZOVANJA: ZAHTEVAMO KONKRETNE MERE!
2840 Kreirano: 2025-02-07
Peticija protiv izgradnje benzinske pumpe na području zelene površine u MZ Mali Bajmok
90 Kreirano: 2025-05-05
ПЕТИЦИЈА ЗА ХИТНУ САНАЦИЈУ ШТЕТЕ У ОШ “23. ОКТОБАР” У СРЕМСКИМ КАРЛОВЦИМА
631 Kreirano: 2025-04-07
Имате право на свог Патријарха!Искористите je?!
75 Kreirano: 2025-05-12
NE DAMO ROGOZNU!
2404 Kreirano: 2025-04-27
СТОП за ПРЕТПЛАТУ РТС! Ваше је право да не плаћате таксу!
6079 Kreirano: 2025-03-04
Zahtevamo obustavu disciplinskih postupaka protiv prosvetnih radnika navedenih u peticiji!
5569 Kreirano: 2025-04-16