Бесплатан превоз студентима у ГСП-у
Tema diskusije je automatski pokrenuta na peticiji Бесплатан превоз студентима у ГСП-у
Gost |
#812011-10-26 17:41naravno da treba da bude besplatno. Promenim 3 prevoza dok dodjem do faksa i jos 3 dok se vratim. To je 6. Ako kupim karte na trafici, to je ukupno 300 din dnevno. A ako kojim slucajem nema karata na trafici (sto mi se desilo x puta) onda moram da kupim kod vozaca, sto je 100 din i treba da dam 600 din za 1 dan. Odakle majku mu? Odakle? Ne rastu pare na drvecu. Odakle jedan student da da te silne pare, kad od tih 600 din moze 7 dana da jede. |
Gost |
#842011-10-26 18:48Velika stvar ko god da je pokrenuo. Bitno je da ovo prodje jer vise stvarno ne znam koliko mi para u Srbiji dnevno treba da bih ziveo normalno... |
Gost |
#872011-10-26 19:37Novac za karte bi isao iz budzeta koji svi zajedno punimo.Licno stvarno ne zelim da se opet dizu porezi pdv i ostali haraci da bi se studenti vozili autobusom za "dzabe".Ionako u ovoj zemlji svi nesto studiraju a posla za njih nema i kako stoje stvari nece ga ni biti,tako da ce opet odlaziti negde u potrazi za poslom. Uostalom znanje JESTE roba i to vrlo kvalitetna te stoga je potpuno smisleno da se placa a vase je puno pravo da zahtevate da to sto ste platili i dobijete. |
Gost |
#892011-10-26 20:34Odlicno..bilo je krajnje vreme da se neko seti da pokrene ovo pitanje:) |
Djole |
#90 replika na 17i komentar2011-10-26 21:08ovo leto sam bio u Parizu i Becu, 30eur je mesecna karta, a sa kraja na kraj grada za 30-35 minuta(metroom, koji mi nemamo). a koliko su gore spomenuti gradovi veci od Beograda?? i koliko su njihovi autobusi-tramvaji kvalitetniji i noviji i ocuvaniji?? Zivim na Medakovicu i do Trga mi treba 40+ minuta, tako da nema razloga da mi bude markica 30eur... kad budem stizao za 15 minuta, rado cu je platiti toliko |
Gost |
#942011-10-26 23:29Prevoz je stvarno preskup. Hajde da poboljsavamo standard od 'sitnica' ka krupnim stvariima. |
Gost |
#962011-10-27 00:10Dragi studenti, zovem se Danilo Vukovic i student sam TMF-a(Tehnolosko-metalurskog-fakulteta) peticija o besplatnom javnom prevozu je odlicna stvar i treba je prosirit i na ostalim gradovima Srbije. Rodjen sam u Nisu i tamo imam dosta prijatelja iz detinjstva koji su uspesni studenti na raznim fakultetima. Njima bi takodje odgovarala ova povlastica o javnom prevozu. Smatram da trebamo ici do kraja i ako treba i na ulice jel sam pobornik prakticnih stvari i mislim da se za ovako nesto treba boriti. Imam dosta drugova iz srednje skole koji studiraju u Italiji, Engleskoj i Svajcarskoj gde su studenti tretirani kao buduci ekspeti svojih struka i postovani od strane profesora. Sistem im je omogucio da pored studiranja mogu da se profesionalno bave sportom, to je ono sto je i meni licno najveca anomalija nasih fakulteta. Da ne bi sirio pricu dalje, prilikom pricanja preko skyp-a kada sam im ispricao o nasim problemima ljudi nisu mogli da veruju da tako nesto postoji u svetu. Oni na pocetku godine, na primer LSE(Londons school of ekonomy) dobijaju godisnje bonove odnosno povlastice za hranu prevoz i besplatno koriscenje sportskih aktivnosti u sklopu koledza. Ja sam ovde za povlasticu GSP-a dobio samo pecat i potpis ovlascenog lica iz studentske sluzbe. A kada sam trazio promeni profesora jel su me zvali za Kikboks reprezentaciju kao da sam im oca ubio. |
Gost |
#97 Najbolji komentar svaka ti cast ko god da si, a ne ove radikalne promene gistro2011-10-27 00:14 |
|
PROTIV SPOMENIKA DRAŽI MIHAILOVIĆU
Pravda za zatočenog Srdjana Žunića
Peticija za uvođenje prinudne uprave na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru
Декларација о солидарности и подршци наставницима у борби за праведност у образовању
Vracanje Chipsy štapića sa kečapom
Ne koncertu Ace Lukasa u Tvrđavi – Sačuvajmo spomenik kulture
Слобода за Андреjа Гњота!
Peticija da se pas Brankica vrati Fondaciji Vidak
СТОП изградњи подземне гараже уз темеље и депо Народне библиотеке Србије!
ИЗЛАЗАК ИЗ СВЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ!?
Подршка за одбрану Косова и Метохије - Приступите Покрету за одбрану Косова и Метохије
СТОП за ПРЕТПЛАТУ РТС! Ваше је право да не плаћате таксу!
Kazna zatvora za ubicu psa iz Admirala Geprata
Da li želite nešto da promenite?
Promena se ne događa ako ćutite. Autor ove peticije se pokrenuo i preduzeo akciju. Hoćete li i vi uraditi isto? Započnite društveni pokret kreiranjem peticije.
Pokrenite sopstvenu peticijuDruge peticije koje bi vas mogle interesovati
PROTIV SPOMENIKA DRAŽI MIHAILOVIĆU
4234 Kreirano: 2025-06-24
Stop nasilju profesora Lazara Stijaka nad studentima Medicinskog fakulteta!
8590 Kreirano: 2025-06-12
Sačuvajmo “Pionirski grad” - naš vrtić u šumi!
2339 Kreirano: 2025-06-12
🛑 STOP reviziji istorije: Zahtijevamo protest 13. jula i hitno usvajanje zakona o zabrani fašističkih organizacija i simbola!
1505 Kreirano: 2025-06-16
ПРАВДА ЗА НИНУ — Петиција за покретање поступка против дежурне докторке и медицинског особља Дечијег одељења ОБ „Стефан Високи“ у Смедеревској Паланци
1226 Kreirano: 2025-06-29
Nešin zakon - Za svako dete koje ne sme biti samo broj
840 Kreirano: 2025-06-18
Zabrana ulaska Jelene Karleuše u BiH zbog uvreda žrtvama genocida u Srebrenici"
656 Kreirano: 2025-07-11
Peticija za dodjelu Trinaestojulske nagrade organizaciji The Books of Knjige
3272 Kreirano: 2025-06-04
ZAUSTAVI ŠIRENJE BEOGRADA NA VODI
5461 Kreirano: 2025-05-25
Hitno uklanjanje mobilne bazne stanice
468 Kreirano: 2025-06-19
PODRŽI BUDUĆNOST OBRAZOVANJA: ZAHTEVAMO KONKRETNE MERE!
3236 Kreirano: 2025-02-07
Peticija za zaustavljanje radova na gradilištu investitora “Mili Company” u Pljevljima
321 Kreirano: 2025-07-06
Петиција за смену Загорке Доловац
300 Kreirano: 2025-06-26
Smanjiti cenu karte na gradskom bazenu u Velikoj Plani
250 Kreirano: 2025-06-19
Zaustavimo trovanje pepelom – Zaštitimo sela u okolini termoelektrane!
218 Kreirano: 2025-07-08
Ne koncertu Ace Lukasa u Tvrđavi – Sačuvajmo spomenik kulture
1567 Kreirano: 2025-06-08
ПЕТИЦИЈУ ЗА ИЗГРАДЊУ СЕКУНДАРНЕ ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ У ДЕЛУ НАСЕЉА БАТАЈНИЦА
167 Kreirano: 2025-07-06
BIG Problem Karaburma - STOP izgradnji ZIDA u Uralskoj ulici
1440 Kreirano: 2025-05-29
PETICIJA ZA RASKIDANJE UGOVORA GRADA NOVI PAZAR I TABLOIDA INFORMERA
198 Kreirano: 2025-06-04
ZA PRAVEDNIJE CENE KOMUNALNIH USLUGA - IGAZSÁGOSABB KOMMUNÁLIS SZOLGÁLTATÁS ÁRAKÉRT
154 Kreirano: 2025-06-16