Петиција за одбрану ћирилице
Пaјсеру, покушaј дa у некој aрaпској земљи нaђеш књигу, новину или чaсопис нa aрaпском језику писaн лaтиницом. Покушaј дa у Кини нaђеш то исто писaно нa кинеском језику aли лaтиницом.
Или дa не идеш тaко дaлеко, кaд одеш у Грчку нa море потруди се дa нaђеш књигу нa грчком језику писaну лaтиницом, пошто ничег од нaбројaног немa ни зa лек мождa ће ти неке ствaри бити јaсније.
Ми нисмо тиква без корена да морамо да се китимо туђим перијем. То што неко хоће да нас маскира насилно да заборавимо ко смо и шта смо је нешто сасвим друго, али тога треба да смо свесни и не треба да нас изненађују плитки умови који само насилничко-пљачкашком западу теже. Разједињени смо на свим фронтовима па ево и на овом и док је тако (а већ предуго траје) остаћемо слаби.
Re:
#26: pajser sa molebana za spas ćirilice -
Пајсеру Срби имају само ћирилицу како званично писмо (Устав чл. 10.).
Прича да је један народ велики уколико користи два писма се пласира само у Србији.
Покушај за то да се избориш нпр. у Хрватској, Словенији, Македонији...
Можда су они мали, али имају своје писмо!!!
Peticija za odbranu latinice
ЈА ПИШЕМ ПИСАНА СЛОВА ЦИРИЛИЦУ ЦЕО ЗИВОТ КАКО САД ДА ЈЕ ИКИНУ И ЗАШТО. КОМЕ СМЕТА ЂИРИЛИЦА, ЦЕЛА КИНА УЧИ РУСКИ И НЕСМЕТА ЈОЈ ЂИРИЛИЦА. МИ УМЕСТО ДА РЕШАВАМО ПРОБЛЕМЕ ЗА ЕГЗИСТЕНЦИЈУ МИ СЕ БАВИМО НЕПОТРЕБНИМ СТВАРИМА.ЅВАКИ ДАЛИ КОМЕНТАР ЈЕ СУВИШАН.
сигурно
е то су ти што не могу без латинице
док је тих и таквих...
Re:
#26: pajser sa molebana za spas ćirilice -
Ако Срби, поред ћирилице, као нормално, имају латиницу, како да, као нормално, немају и кинеско, арапско и друга писма и како одједаред испаде да се благодет коришћења латинице, као нормално, претвара у замену за српску ћирилицу ?
cheap premium themes
| This discussion has been closed. |
Otprilike 4.5-5 milijardi ljudi govori jezikom a služi se ravnopravno sa dva pisma.
Kao i mi Srbi. Srpski jezik ima dva pisma - ćirilicu i latinicu. Poznavanje samo jednog od ta dva označava polupismenu osobu, ili osobu sklonu kafanskom nacionalizmu. U ovoj ekipi primećujem oba tipa takvih ličnosti.
ALi malo pismenih.
Gomila dece sa napumpanim egom, i velikim buthurtom, sa slabom podlogom u srpskom jeziku i pismu.