Ulicni sviraci
Re: Re: Pitanje
#25: mladen mrdalj - Re: Pitanje
U redu.
Kako se u Bostonu i kako bi se ovde dobijale te legitimacije? Ko će ih praviti, deliti, određivati ko ih dobija i odgovarati za oduzimanje istih kad bude potrebe.. i generalno rukovoditi time? Koji deo zakona će njega štititi a istovremeno sprečavati prosjake?
Da li ćemo napraviti novu grupu ljudi koju ćemo takođe plaćati iz poreza?
Čulo sluha i ocenjivanje nečijeg muzičkog umeća (vidim da ne možemo da se pomerimo ovde dalje od "svirača" i da ćemo do kraja ignorisati sve ostale) je subjektivna stvar, i ne možemo očekivati od nadležnih da poseduju čulo sluha i kompetentnosti do te mere da bi uklanjali jedne a ostavljali druge. I što je još bitinije, zakon baš i ne razlikuje ljude od onih koji "imaju ispruženu ruku" i onih koji nemaju. To možemo ti i ja da razlikujemo među nama. :) Ali nije baš preterano validna stvar na sudu kad neko bude uložio žalbu što su mu pičnuli kaznu za prosjačenje, a on čovek "umetnik".
O tome se i radi, šta sprečava prosjaka da investira u kantu od 150 dianara i da lupa po njoj, tehnički je svirač, ma bubnjar. xD
Ne mora čak ni da lupa po njoj, može da nastavi da prosjači, i kad vidi komunalce ili tu neku novu tvoju "Muzičku policiju" da olupa kantu par puta i... zakonski je čist. xD
Počele su i nastavile se tako što je uložena ogromna količina novca.
Zaboga, Srbijo?
da kažem
True story
Pa šta ako prosjače, oni nisu prljavi kao oni klasični prosjaci što smrde. Da ne kažem cigani. (Osim cigani ulični svirači, oni su takođe nežni). Svi imaju neke super simfonije, kad god idem na Obilićev venac da popijem kafu, uvek se oduševim kako sviraju i kako stoje na onoj hladnoći.
Pravda za Svirače!!!
Svirački objekti
Odakle uličnim sviračima PRODAJNI OBJEKAT kada ne prodaju ništa + zovu se "Ulični".
Ja sam za to da se obavezno sklone sa ulica i strpaju u zatvore (kako svirači tako i oni koji im daju novac) jer su oni veliki prestupnici Zakona, zauzimaju javne pločnike a pritom izbegavaju da plate porez za svoju delatnost..
Praviti galamu i buku na ulicama je ne dopustivo i apsolutno MORA biti kažnjivo!!!
Dakle, muzika ne sme da postoji i država mora podhitno da reaguje po ovom pitanju, a predlazem da se sve ptice porokaju, psi lutalice pretvore u sapune, stabla iseku, vode isuše!!! Možda treba i sunce ugasiti.. koji ce nam!
Priznaćete - Mnogo je lepše slušati zvuk hiljade motora i automobilskih sirena nego nekih tamo drndalica instrumenata!
:D
Slažem se. Mora postojati sistem da se raluče oni koji bi radili nešto na ulici. Ne može svima sve da bude dozvoljeno posebno u velikom i glavnom gradu. Konačno, postojanje bilo kakvih obeshrabruje i dobre, a mnogo je mladih koji bi nešto umeli i to dobro. Negde ulični umetnici polažu ispit, negde se dozvole daju po proceni biografije, tako grad može da odluči šta na svojim ulicama želi a šta ne. Ja bih predložio kao najgore da se dozvola plaća npr 10000 mesečno. Ko dobro radi i privlači pažnju, dobro zarađuje i može to da plati. I to mu dođe ko prirodna selekcija. Ili kao neki paušalni porez što je u redu. Ali ne može muzika, igra ili slika na ulici da bude zabranjena!? I da se niko ne bavi onim što čini imidž grada. U ovom trenutku "ne postoje propisi koji bi to uredili".
mladen mrdalj
Nikola Nikolic
:-)
Komentar
avvf2002
Ccesto, kada prodjem ulicom Kneza Mihaila, jedan stariji muziccar mi, po nassem dogovoru, dok me vidi, svira Sevastopoljski vals.
Prelepo.
I, nekako si pun, dussa ti puna lepote.
| This discussion has been closed. |