Peticija Vladi Srbije da poveća broj vaspitača
Tema diskusije je automatski pokrenuta na peticiji Peticija Vladi Srbije da poveća broj vaspitača
Nena |
#32013-11-05 20:23Bitno je da se "stampaju" pravnici, ekonomisti i dr., prvo nam uniste (sistem) decu od pocetka odrastanja, a onda ih posle prevaspitavamo gde je ucinak gotovo nikakav, onda ima puno kriminalaca - da advokati i ostali iz druzine imaju posao, nemoralnih, drogiranih, zlih... Mnogo potencijalnih problema se resava ispravnim vaspitanjem i pravilinim usmeravanjem u najranijim godinama zivota! |
Gost |
#4 Re:2013-11-07 21:43Hvala u ime sve dece. |
Gost |
#5 michoni2014-01-24 23:31moja supruga radi u jednom vrticu dobro znam u kakvim uslovima radi apsolutno podrzavam peticiju |
Ovaj post je uklonjen od strane administratora stranice (Prikaži detalje)
2014-01-25 10:44- Date of removal: 2010-05-29
- Razlog uklanjanja: spam
Gost |
#72014-10-22 16:25Podrzavam peticiju ali apelujem da se obrati pazna na jos drasticnije slucajeve. Naime u nekim vrticima u grupama nema ni dva vaspitaca na jednu grup od 25-26 dece. Na primer: na dve grupe obdanista (celodnevni boravak) zaposljena su tri vaspitaca . Prvi radi od 6:30h-12:30h, drugi radi od 8:00h-14:00h a treci vaspitac od10:00h-16:00h , tako da popodne ostane sam vaspitac na dve grupe obdanisne to jest na oko 50-tak dece to u dve sobe.Tako da jedan vaspitac trci iz jedne u drugu sobu. Gde je tu bezbednost !!! |
Gost |
#92014-10-22 20:08Rana detekcija djece sa poteškoćama u učenju je veoma bitna za njihov optimalan razvoj. Zapošljavanje stručnog kadra u vrtićima bi omogućilo obuhvatanje djece sa habilitacijom i rehabilitacijom u što ranijoj dobi, što bi naravno značilo kvalitetniji i brži razvoj dječijih sposobnosti. |
Gost |
#102014-10-22 20:10ovo za radno vreme se slžem i za broj dece, ali da vaspitači drže decu u krevetima to se ne slažem. |
Gost |
#122014-10-23 05:43Nadam se da ce s tim svako dete ostati zajedno sa svojom vaspitacicom ceo dan, a ne da se seta iz sobe u sobe zato sto roditelji rade posle 3 :) |
Gost |
#132014-10-23 06:49Bilo bi dobro da do mozga vladajucih dopre cinjenica da je ZLOCIN prema, pre svega deci, a naravno i prema zaposlenim, to sto je toliki broj dece na tako mali broj vaspitaca! Ali, kao i obicno, " sve se radi u interesu dece, ne smete, vaspitaci da strajkujete - borite se za malo vecu koru hleba," jer MI to niti razumemo, niti hocemo da razumemo, jer nasa deca imaju 24h bebi siterke, jer je nasa plata i sta jos uz nju "ista" kao i vasa pa se ne bunimo! SRAM VAS BILO VRHUSKO VLADAJUCA!!! |
Gost |
#142014-10-23 08:23Ja sam od 30. Septembra strukovni vaspitac za tradicionalnu igru Vskole u Kikindi. Moje kolege sa mog smjera i ja smo borbu za nasa prava zapoceli u martu ove godine bojkotom nastave obracanjem preko medija, raznim dopisima prema ministarstvu kao i Pokrajinskoj Vladi. Nazalost iz ministarstva prosvjete smo dobili odg da ako nam se nesto ne svidja da trazimo njihovu smjenu. Nadam se da ce ova peticija uroditi plodom , i da ce i vaspitaci za tradicionalnu igru moci da rade svoj posao, a to je ucenje nase djece narodnoj tradiciji, igri i pjesmi a sve u cilju pravilnog i razvijanja i vaspitanja. Srdacan pozdrav, vaspitac za tradicionalnu igru Milisav Tmusic. |
Gost |
#162014-10-23 08:32sve bi bilo u redu kada se i u vaspitanje nase dece ne bi mesala politika jeer.... ne mozes biti dobar vaspitac ako nisi u vladajucoj stranci?????ili sto je najbizarnije ..kupovinba radnog mesta za.. ..4ooo...6ooo...ili 8000 eura sto se u rumi desava...sramoootaaaa |
Gost |
#172014-10-24 11:54Podržavam peticiju i u potpunosti se slažem da je potrebno zaposliti veći broj logopeda i defektologa u predškolskim ustanovama zbog preventive i pravovremenog djelovanja na pravilan kognitivni, socijalni i govorno-jezički razvoj. |
Logoped |
#18 Logoped2014-10-24 11:56U potpunosti podržavam peticiju i zapošljavanje većeg broja logopeda i defektologa kako u predškolskim, tako i u osnovnoškolskim ustanovama zbog preventivne poremećaja i pravovremenog podsticanja kognitivnog, socijalnog, emocionalnog i govorno-jezičkog razvoja djeteta. |
Gost |
#192014-10-24 12:15PODRZAVAM PETICIJU. Clanovi Vlade RS, kada vec toliko putuju, treba da se raspitaju u drugim drzavama koliki je broj dece u grupi jednog vaspitaca.... treba da saznate da grupa dece je 5-8 na 1 vaspitaca, a KOD NAS???? |
Gost |
#202014-10-24 12:35HVALA U IME SVE DECE SRBIJE KRAJNJE JE VREME OPOMENUTI VLADU DA ONI POSTOJE NE SAMO NA PAPIRU GOVORNIKA U VLADI VEC U OBDANISTIMA I SKOLAMA GDE IM JE NEOPHODNA PAZNJA, VASPITANJE, UCENJE I BEZBEDNOST, DA SUTRA BUDU PRAVI LJUDI DOSTOJNI GRADJANI ZEMLJE SRBIJE, A POSTOVANI U CELOM SVETU |
Verka |
#222014-10-24 22:31Nadam se da cemo uspeti i zaposliti veliki broj kolega,defektologa,logopeda i na neki nacin time doprineti da se poboljsa rad u vaspitnim ustanovama i da nam deca izrastaju u prave ljude, a ne.... Podrska. |
Gost |
#232014-10-25 09:25Radim kao pedagoski vodic u vrticu, i uvjek sam se divio kako vaspitaci mogu da rade sami sa 30 djece koja su u maloj dobi. S obzirom na kolicinu pripremnog rada a da nepricamo o sprovodzenju tog istog. Divim se kako mogu osigurati toj djeci nivo kvalitetnog rada ili se to sve samo svodi na frubelovu pedagagoiju. I sta se tu desava sa socijalnom kopetencijom kod djece a da nepricamo o svoj toj djeci koja imaju jaku potrebu za emotivnu sigurnost. Budimo realni djete koje nije sigurno nemoze ni da se razvija niti da postigne svoj moguci potencijal. A da nepricamo o motorici i ostalim stvarima. Na mom odjeljenju imam 12 djece u dobi od 1 do 3 godine i imam jos uz mene 2 asistenta i jednog muzickog pedagoga. Znaci nas je 4. |
|
POKRETANJE POSTUPKA ZA ZABRANU DELOVANJA POLITIČKE STRANKE "SRPSKA NAPREDNA STRANKA"
Декларација о солидарности и подршци наставницима у борби за праведност у образовању
Peticija da se pas Brankica vrati Fondaciji Vidak
Подршка за одбрану Косова и Метохије - Приступите Покрету за одбрану Косова и Метохије
Peticija za uvođenje prinudne uprave na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru
Zahtev za razoružanje Lojalista
ПЕТИЦИЈА ЗА ДОНОШЕЊЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ГЕНОЦИДУ НАД СРПСКИМ НАРОДОМ У НДХ У ПЕРИОДУ ОД 1941. ДО 1945. ГОДИНЕ
Podrška bivših učenika Pete beogradske gimnazije nastavnicima i učenicima
Pravda za zatočenog Srdjana Žunića
Vracanje Chipsy štapića sa kečapom
СТОП изградњи подземне гараже уз темеље и депо Народне библиотеке Србије!
Kazna zatvora za ubicu psa iz Admirala Geprata
Слобода за Андреjа Гњота!
ИЗЛАЗАК ИЗ СВЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ!?
СТОП за ПРЕТПЛАТУ РТС! Ваше је право да не плаћате таксу!
Da li želite nešto da promenite?
Promena se ne događa ako ćutite. Autor ove peticije se pokrenuo i preduzeo akciju. Hoćete li i vi uraditi isto? Započnite društveni pokret kreiranjem peticije.
Pokrenite sopstvenu peticijuDruge peticije koje bi vas mogle interesovati
PETICIJA ZA ODGOVORNOST I OSTAVKU DEKANA FAKULTETA SPORTA I FIZIČKOG VASPITANJA, PROF. DR PATRIKA DRIDA
4019 Kreirano: 2025-05-06
Roditelji Starog grada protiv kampa ispred Skupštine
1914 Kreirano: 2025-05-05
U podršku uvođenju Religije-Hristijanizam-Pravoslavlje kao redovnog predmeta u bugarskim školama.
11678 Kreirano: 2025-02-13
POKRETANJE UPRAVNOG POSTUPKA ZAŠTITE PRIRODNOG PODRUČJA OD LOKALNOG ZNAČAJA – „PARKIĆ KOD ŠKOLE“
1997 Kreirano: 2025-04-30
Peticija za smenu Mladena Bogdana gradonačelnika Kikinde
698 Kreirano: 2025-05-05
PETICIJA ZA OBUSTAVLjANjE SEČE STABALA I NEZAKONITOG ODUZIMANJA 1,6ha ZVEZDARSKE ŠUME
1859 Kreirano: 2025-04-18
СТОП изградњи подземне гараже уз темеље и депо Народне библиотеке Србије!
5049 Kreirano: 2025-04-17
PETICIJA ZA ISPITIVANJE REPREZENTATIVNOSTI PROSVETNIH SINDIKATA U SRBIJI
3120 Kreirano: 2025-04-28
PETICIJA ZA ODGOVORNOST I OSTAVKU DEKANA FAKULTETA SPORTA I FIZIČKOG VASPITANJA, PROF. DR PATRIKA DRIDA - *samo za AKTIVNE studente FSFV-a UNS*
253 Kreirano: 2025-05-06
Peticija za organizovanje autobuske linije između naselja opštine Kanjiža i Subotice
854 Kreirano: 2025-04-25
NE DAMO ROGOZNU!
2371 Kreirano: 2025-04-27
PETICIJA ZA ZAŠTITU OD PREKOMERNE BUKE U VIKEND ZONI JANDA - SLANKAMEN I OKOLINA
150 Kreirano: 2025-05-02
Zahtevamo obustavu disciplinskih postupaka protiv prosvetnih radnika navedenih u peticiji!
5540 Kreirano: 2025-04-16
Peticija protiv izgradnje benzinske pumpe na području zelene površine u MZ Mali Bajmok
75 Kreirano: 2025-05-05
Osporavanje prodaje odmarališta u Prčnju
1144 Kreirano: 2025-04-28
ПЕТИЦИЈА ЗА ХИТНУ САНАЦИЈУ ШТЕТЕ У ОШ “23. ОКТОБАР” У СРЕМСКИМ КАРЛОВЦИМА
615 Kreirano: 2025-04-07
СТОП за ПРЕТПЛАТУ РТС! Ваше је право да не плаћате таксу!
6040 Kreirano: 2025-03-04
Hitno asfaltiranje Prnjavorske ulice u Budisavi - Da se ne živi u blatu u 21. veku!!
52 Kreirano: 2025-05-06
ПЕТИЦИЈА ЗА РАСПИСИВАЊЕ НОВОГ ЈАВНОГ ПОЗИВА ЗА ПРЕДЛАГАЊЕ КАНДИДАТА ЗА ЧЛАНОВЕ САВЕТА РЕМ-а
10352 Kreirano: 2025-04-22
PETICIJA ZA OSUDU POSTUPKA PATRIJARHA PORFIRIJA U MOSKVI
286 Kreirano: 2025-04-26