Опозив Муамера Зукорлића
zemlja čuda
Nemam ni mogućnost, ni mehanizam da javno iskažem svoj protest. Samo na ovaj način mogu da spasem svoju dušu i kažem - ja na to nisam pristala! Hvala gospodinu Teodoroviću što mi je dao tu mogućnost.
Godinama ne dobija akreditaciju za fakultet, pa ce sad "na mala vrata" kao predsednik Odbora ishodovati istu.
Sramota!
Da krenemo uzvikivati i Allahu Akbar možda? Blago nama sa ovakvim političarima i verskim vođama!
I Kačavendu uvedite u Skupštinu, pa da odobrava udžbenike za seksualno vaspitanje. A da, toga nema. A nema ni vaspitanja.
To sto je musliman, nema nikakve veze sa tim. Ali jednostavno nije kompetentan on da vodi jedan ovakav resor u nasoj drzavi i kraj price.
Ћутање је знак одобравања
Na mestu predsednika ovog odbora bi trebalo da bude osoba sa vrhunskim naučnim rezultatima, te sa višedecenijskom profesurom, osoba koja ima ugled u naučnoj, ali i u studentskoj zajednici. Trebalo bi da stranačka pripadnost ne bude kriterijum. Šta piše u Poslovniku-ne znam, na sednici su pojedini članovi pominjali da je u Poslovniku sve jasno definisano. Znate kako, i Holokaust je bio zakonski regulisan, pa neka članovi koji se pozivaju na pravo i propise malo mućnu glavom!
Doc. dr Sandra Radenović
Moj stav - Verske vodje nemaju sta da traze u politici. U proslom ratu su dokazale da nedovoljno rade i na svom stadu i da se tome trebaju posvetiti. Narodu nedostaje duhovnosti. To smatram da je njihov "posao,,.
Sramota je šta ova država radi i kako se ophodi prema nama naučnicima koji vredno i predano rade dominantno bez prave podrške niti svojih institucija niti naše države. Bez obzira na sve, ulažemo veliki trud i nije nam žao, bez obzira što smo u mnogo inferiornijem položaju za naučni rad nego naše kolege koji rade par stotina km dalje od nas. Konkretno moji rezultati rada se objavljuju u vrhunskim kardiološkim časopisima i to je dovoljno da bih bio prezadovoljan. Osećam se predivno kada realizujem publikaciju koju sam radio nekada i po više godina i kada moje ime, ime moje Ustanove KBC Zvezdara, i moje zemlje stoje ispred imena svetskih autoriteta i nobelovskih klinika. I taj lepi osećaj mi je dovoljan i niko mi ga ne može uzeti. Ali mi uzimaju dostojanstvo kada takvog čoveka moja zemlja Srbija postavi da vodi toliko važan sektor. Po prvi put razmišljam da odem za stalno iz zemlje, jako sam povređen i preispitujem se da li je dovoljno da zbog moje velike ljubavi prema Srbiji, mojoj porodici, roditeljima i prijateljima doživljavam i dalje poniženja ovakve vrste.
Klinički asistent Dr Goran Lončar, dr sci. med., naučni saradnik, FESC
Свима мора бити јасно да: нашим непријатељима - наша наука - не треба. Досадашњим својим понашањем: СА НЕПОШТОВАЊЕМ земље Србије у којој живи и њеног народа, са НЕПРИЈАТЕЉСТВОМ и НЕДОСТОЈНОШЋУ, Муамер Зукорлић не заслужује поверење да буде именован ни на једну јавну функцију у Србији, а нарочито не - за Председника Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво Скупштине Србије. Овим чином понижени су научници и народ српски. Нико, па ни Мандатар за састав нове Владе Александар Вучић, није добио мандат да сме да ради на штету државе и народа Србије.
Pozdrav,
nastavnik koji se bori za znanje nače omladine.
| This discussion has been closed. |
Molt'te Boga i jezan učite
Svaki danak, a sve po pet puta! :)