ALEKSIN ZAKON
Jadno dete!!Tuga!!!STOP BILO KAKVOM NASILJU NAD DECOM!!!!!!
Sram ih bilo,kada sam gledao sinoc emisiju nisam mogao da verujem sta se desavalo detetu.Toliko puta da ga pretuku,a da se nista ozbiljno ne preduzme to je velika sramota za skolu.Nemam vise reci,mnogo sam pogodjen ovom pricom i osecam ogroman bes prema tim prosvetnim radnicima koji su okretali glavu dok se nasilje nad detetetom sprovodilo.Ubite se ljudi,ne znam kako mozete da zivite i da nosite dete na dusi.Monstrumi!!!
Moj sin je bio zrtva nasilja u osnovnoj skoli Milos Crnjanski. Milion puta smo isli u skolu i kod direktora i uciteljice, kasnije i kod razrednog staresine. Svi su bili jako fini i govorili da ce resiti problem, ali nista. More suza sam isplakala. Skolskog policajca nigde nije bilo, sklonjen je da bi skola imala opravdanja sto nam naplacuje preskupo obezbedjenje. Na kraju je moj suprug preuzeo stvari u svoje ruke. Sacekao je ta dva delikventa i debelo im pripretio. Sada u srednjoj skoli, jedan mali delikvent je krenuo da se izivljava na nasem sinu, koji je veoma povucen i miran. Otisla sam u skolu i problem je odmah bio resen. U XIII beogradskoj gimnaziji odmah drasticno resavaju nasilje. Nase dete je sada opusteno, mirno, jer zna da ce ga skola zaista zastiti. Ja jos uvek ne mogu da se smirim zbog maloga Alekse.
Re:
/ # 57
Potpuno se slažem, i moja deca su psihički zlostavljana jer su najbolje. Ja sam reagovala svaki put, i išla i kod razrednog starešine (što nije urodilo plodom), kod psihologa ( što takodje nije urodilo plodom),pa kada je sa psihičkog zlostavljanje prešlo u fizičko ( pokušaj da se otkopča grudnjak pred dva odeljenja, a pozvani su i dečaci da gledaju) onda je moj suprug otišao u ne baš razumnom stanju i rekao da će tužiti školu, direktora, psihologa itd. za seksualno uznemiravanje - onda se situacija drastično promenila, pa čim je dete kročilo u školu svi su se sjatili oko nje , i te devojčice koja je pokušala da joj otkopča grudjnak, i sve se zavšilo za pola sata kod psihologa izvininjenjem. Dakle, oni znaju da reaguju, ali tek kada su primorani na to.
Epilog: psiholog naravno radi i dalje, samoreklamira se kako je jako uspešna itd. Ja sam je javno prozvala na Savetu roditelja u smisliu da protiv vršnjačkog nasilja treba da se radi preventivno, a ne tek kada situacija postane bezizlazna.
Problem je što niko više ne reaguje ni na šta, a to se lomi prvo na deci, a posle i na svim ostalim aspektima života.
Zato ovaj zakon treba jasno da definiše krivičnu odgovornost svih u nizu (ne isključujući ni roditelje), ali je još važnije da se sprovodi.
Naša je dužnost da kao gradjani reagujemo na svaku neadekvantnu situaciju, samo na taj način možemo da se nadamo da ćemo živeti u uredjenom društvu (ili bar da smo čisti sami pred sobom da smo pokušali).
Strasno sam potresena celom pricom. Molim Vas kazni te sve profesore koji su bili obavesteni ali nisu preduzeli nista i naravno najkrivlju od svih direktorku i psihologa škole zajedno sa policajcem. Sramota u soku sam. Mnogo mi je zao Alekse i njegovih divnih roditelja mnogo su bili naivni i verovali ne strucnim ljudima. Slusajmo našu decu vise i posvetimo se njima. Nisu uvek profesori , direktori upravu i oni mogu da budu dobri i loši ljudi. Aleksa dusa me boli kroz šta si morao da prodjes.
| This discussion has been closed. |
Zato što svako zlo (bilo to i dete) treba saseći u korenu da kad poraste ne bude još veće zlo. Zato što ove skotine od prosvetnih radnika koji nisu preduzeli ništa treba nabiti na kolac, jer se za jedno bedno putovanje prodaju i žmure na oba oka na sve što se dešava. Zato što se svi krijemo iza nekakvih nakaradnih pravila koja štite male propalice ma koje vere i narodnosti oni bili. Zato što niko ne može tražiti svoja prava a da u isto vreme drugom uskraćuje ta ista prava. Zato što jednom za svagda moramo prekinuti sa praksom da deca imaju sva prava a nikakve obaveze i da im niko ne može ništa čak ni njihovi roditelji. Tvorcima novog svetskog poretka baš takvi klinci i trebaju, drogirani, pijani, bahati i što pre to bolje treba im stati na put po svaku cenu.