ALEKSIN ZAKON
Potpisala sam peticiju, da se vise ovakve stvari ne ponavljaju. Sto je najzalosnije, ni ovo sa Aleksom nije smelo da se desi. Srce mi se cepa kada pomislim kako se Aleksa osecao, kada je odlucio
da sebi oduzme zivot. Drugacije bi bilo kada bi na decu gledali kao na prave ljude. Ne bi imala reci utehe za Aleksine roditelje, ali bi imala snage da se borim za ovaj Zakon.
Da se nikad neponovi ono sto se Aleksi dogodilo.Jako sam potresena..
Ako postoji neki fond za pomoc roditeljima molim da me kontaktirate
Nesrecna majka
Zato što sam i sama u osnovnoj školi bila žrtva vršnjačkog nasilja. Mogu da zamislim samo svu patnju koju je Aleksa
rošao(stid, povlačenje i sumnja u sebe). Maksimalna pordška roditeljima koji štite svoju decu. Nemojte da ćutite! Pozdrav
Glupost je da profesori izvuku deblji kraj (i jedini u praksi skoro ) sto je vrsnjak maltretirao vrsnjaka... jer deca po zakonu ,u Srbiji, smeju sve. Ako se zeli spreciti nasilje, vrsnjacko pogotovo, onda sam nasilnik tj dete mora biti odgovorno za svoje postupke i odgovarati za njih, tj poostriti krivicni zakon prema maloletnicima, sve drugo je po meni nesvrsishodno… i beskorisno. Dok ne poostre krivicni zakon prema deci bice nasilja, mislim. Ovako ispada da je svako kriv sem deteta cak i onog nasilnog... mislim. Ovaj i ovakakv zakon nece smanjiti ni spreciti nasilje, mislim.
Imam sličan problem u skoli.
Naime Filip je dete koje radi po posebnom programu. Inače je druga godina srednje skole u krusevcu.
On vec danima dolazi sa modricama iz skole.
Gde mu svakodnevno prete i nazivaju koje kakvim imenima.
Kad se obratimo skoli razrednom staresini i psihologu skole dobijamo odgovor da to nije istina i da filip aleksić pravi proble.
Džak koji mu je prosle godine javno pretio da ce da ga izbusi nožem je dete profesora. To dete je napustilo skolu prosle godine ali veze u skoli su ga vratili u drugu godinu neznam kako ali on je opet sa filipom u odeljenju gde ga konstantno maltretira.
Aleksin Zakon bi mi dosta pomogao oko ovog problema. Tajno smo ubacili prisluskivac u filipov ranac. Gde sam bio zatcen sta ta deca rade. Hvala.
| This discussion has been closed. |