Peticija za spas ergele Borike
volim ove prekrasne životinje i poštujem ih.
Zato sto je tuzno da se o divnim konjima ne vodi racuna i velika je steta ako oni uginu ili ne prezive zimu. Egrela postoji godinama, i ako bude srece postojace jos dugo godina.
konja!!
Re: Re:
Re: Re: Re:
Postovani, nadamo se da ce to tek biti utvrdjeno. Nezvanicno su u pitanju mutne radnje privatnih vlasnika koji su uzimali kredite na ime ulaganja u ergelu koje su, naravno, koristili u druge svrhe i doveli do blokade i stecaja.
Potpisujem peticiju da se izbjegne nenadoknadiva šteta i sačuva BBK. Jednom izgubljena pasmina je zauvijek izgubljena. Ovu populaciju je važno sačuvati.
Žalostno. Vrlo žalostno, dok ljudi sjede u foteljama I dizu ruke od svega zaleci se da gube sreču.
This comment has been removed by the person who wrote it.
Re:
Trazimo i trazicemo da svi za koje nadlezni organi utvrde da su odgovorni budu i procesuirani.
Re:
Da, tuzno je, ali i mogucnost i nacin na koji mozemo, mi obicni gradjani dati svoj doprinos da se stvari poprave. Na zalost na ovim prostorima internet sluzi uglavnom za fb i druge drutvne mreze. Ovo je bolji nacin.
Lp Vojko Havliček
ZATO ŠTO JE ERGELA MNOGO VIŠE I MNOGO ZNAČAJNIJA OD BILO KAKVOG A POGOTOVO OVOG PRIVATNOG INTERESA!
TO ŠTO SAM JA IMAO SREĆE DA JAŠEM I SABIHA I SIGLAVA I GAZALA I... TO JE NA DRUGOM MJESTU(KO IH JE JAHAO POZNAT MU JE TAJ OSJEĆAJ) I VOLIO BIH DA I DRUGI BUDU U PRILICI DA UŽIVAJU KAO ŠTO SAM JA. MIKI RAJAK
| This discussion has been closed. |
Tako da se treba boriti da i ove graciozne životinje opstanu.