Podrzite protest osoba sa invaliditetom 5 marta 2014
Re: Protest
Zivadine Vi ako imate bolji predlog sto ga ne ispisete , ja ne znam sa cim se Vi bavite ali osobe sa invaliditetom i njihove porodice ne mogu vise da zive ovako obespravljene . Srdacan pozdrav.
Miko
Stegnimo zube i budimo JEDNAKI i JEDNO !!!
This comment has been removed by the author of the petition.
Reason for the removal: Dupli komentar
This comment has been removed by the site administration.
Reason for the removal: spam
Nadam se da ce ovog puta protest imati vecu posecenost i bolje rezultate,jer mnogo je nas koji imamo u porodici decu sa invaliditetom,ili bilo kog clana porodice...i niko,ali niko ne zna kako je iz dana u dan ziveti sa tim,sem nas koji isto prozivljavamo...Moje dete ima 4 godine i cerebralnu paralizu,najtezeg stepena,imam pravo na bolovanje dok ne napuni 5 godina,i sta da radim za godinu dana i posle toga,kad on bude bio sve veci,sve tezi i zahtevniji,a trenutni zakon mi nalaze da kad dete napuni 5 godina moram da se vratim na posao ili da dam otkaz..Kako da radim i kuci ostavim dete koje ne hoda,ne sedi,ne prica...?A sta i da mu pruzim ako dam otkaz...?Resenje je jedino da se prizna status roditelj -negovatelj,drugog izbora niti izlaza nemam ni ja ni svi koji maju ovakav problem,a sa tudjom negom uspem da kupim hranu,pelene,finansiramo odlaske za Beograd na kontrole i to je to...
Za pocetak neka nas izjednace u pravima sa RVI i priznaju pravo na RODITELJ-NEGOVATELJ pa cemo ostalo polako. Jedino mi mozemo da se izborimo za sebe, to mora da nam bude jasno i ne smemo da odustajemo.
Re:
Kada napuni 5 godina, vracas se na posao, imas pravo da radis 4h a da ti ide pun radni staz ali koliko radis tolika ti je plata a dete ostavis samo na podu da ne padne i povredi se najmanje 5 sati jer ti treba bar po pola sata da odes i vratis se sa posla. E , tako sam ja bila prinudjena da radim, od svog tog napora sam se razbolela i otisla u invalidsku penziju koja je zbog proseka primanja zato jer sam radila 4h sada 13000. I dalje se staram sama, jer sam samohrana majka, a ona je i dalje, vec 26g, nepokretna i staracu se dok sam ziva kako znam i umem. Zato moramo da se borimo i trazimo da drzava donese zakone da mi sa nasom decom zivimo dostojanstveno.
This comment has been removed by the person who wrote it.
Reason for the removal: REKLAMA
Re:
Svaka cast! Slažem se sa Vama.Što više zahteva pa neka usvoje bar pola.Samo da se krene sa mrtve tačke.Mrtvilo traje vec 13 godina.
Re:
Javite se gospodinu prof.Branku Jokiću predsedniku udruzenja osoba sa invaliditetom "Feniks" radi dogovora i organizovanja radnog sasatanka, na kome ce prisustvovati predsednici udruzenja koji ce izvesti svoje clanove na protest.Kontakt e-mail [email protected]
| This discussion has been closed. |
Reason for the removal: Zlonameran komentar