За одбрану права Николе Тесле на своје србско порекло
Gost#26 Aug 01, 2012, 18:53
hvala da se neko setio da ustane konacno. nisu nas ocevi tako ucili , i nije moralno-merilo sto je vecina neg sto je pravo i bogu je milo .
Gost#27 Aug 01, 2012, 21:52
Eh da nije bilo Nikole Tesle trbalo ga je opet izmisliti jer svet bez njega bio bi siromasniji za najmanje dvosmernu struju koju je on izmislio i to levom kao od sale vidite li da su ga amerikanci ubili da ne proda pronalaske drugima pa mu sve pronalaske ukrali evo i sad koriste njegove pronalaske u vojne svrhe da mikro talasima uniste mozak neprijateljima koji je tesla pronasao a usa koristi samo u vojne svrhe za sta Tesla nije hteo da cuje oni sve njemu izvrcu pronalaske da budu za vojsku to je zloupotreba velika...
Gost#28 Aug 01, 2012, 22:23
dosta nam je hrvatskog nezobrazluka i drskosti!!!!!
Gost#29 Aug 03, 2012, 11:23
Dobra ideja. Smatram važnom svaku inicijativu koja se bavi podsticanjem formalnog mišljenja u nas i svesti o tome da traje samo ono što je zapisano. U današnje vreme se ništa ne podrazumeva. Svedoci smo sposobnosti medija da, koristeći nebrojene merketinške tehnike, obrade i prezentuju informacije na takav način da postignu bilo koji željeni efekat. Pritom, ne moraju da iznesu nijednu neistinu. Ako uz sve to ne prezaju od toga da se koriste poluistinama i lažima, javnost kojoj se obraćaju može lako biti u potpunosti zavedena i obmanuta.
Zato svaka čast za ideju. Hoćemo da trajno rešimo sve istorijske sumnje i nedoumice.
Tesla je naš!
Zato svaka čast za ideju. Hoćemo da trajno rešimo sve istorijske sumnje i nedoumice.
Tesla je naš!
Gost#30 Aug 03, 2012, 12:00
Петиција треба да буде саставни дио генералног фронта за истину о Николи Тесли са укључењем бројих научника, историчара, новинара и институција у Србији и дијаспори, и са сарадњом таквих сличних у другим државама и њиховим институцијама. САНУ и Матица српска требале би бити окосница овога, али на жалост, када ова петиција преузима ту улогу знамо шта се дешава у тим институцијама. Бројни су странци који су спремни да се укључе у одбрану Николе Тесле. Када кажем у ОДБРАНУ НИКОЛЕ ТЕСЛЕ од хрватских лажи то би требао да буде нови свјетски наслов а ова петиција да буде иницијатор. Хвала на овој иницијативи
Gost#31 Aug 03, 2012, 17:34
Godpodine Predsednice
Pismo upućeno Vama pleni svojom plemenitoscu i iznad svega pameću srbskom.Neprocenjive je vrednosti ,lično me ganulo do suza.Verujem Vam da će te ispuniti sve sto se trazi a mi smo s Vama.Nikola Tesla Srbin ponosit ,nasa svetlost,a i celog sveta ,je vodio brigu o svom rodu i o celom covecanstvu ,mi Teslin narod morano probudit svoju Savest.Ujedno sam ambasador næ fejs stranici Sveti Tesla gde pišemo peticije Teslu za Sveca,pridruzite se nama.Slava Tesli Vecna..
Pismo upućeno Vama pleni svojom plemenitoscu i iznad svega pameću srbskom.Neprocenjive je vrednosti ,lično me ganulo do suza.Verujem Vam da će te ispuniti sve sto se trazi a mi smo s Vama.Nikola Tesla Srbin ponosit ,nasa svetlost,a i celog sveta ,je vodio brigu o svom rodu i o celom covecanstvu ,mi Teslin narod morano probudit svoju Savest.Ujedno sam ambasador næ fejs stranici Sveti Tesla gde pišemo peticije Teslu za Sveca,pridruzite se nama.Slava Tesli Vecna..
Gost#32 Aug 04, 2012, 20:52
SANU nemamo, a Nikolić je došao na vlast kao deo globalnog projekta uništavanja Srbije. On mora nekog prevariti - ili narod ili svoje mentore.
Dobrovoljna Vojska Nikole Tesle#33 Aug 09, 2012, 00:57
@32 Hajde onda da mu mi - narod, pomognemo da prevari svoje mentore.
Gost#34 Aug 09, 2012, 07:52
Takavog genija samo Srbkinja moze da rodi.
Драган#35 Aug 15, 2012, 01:22
Да је Никола Тесла ѕивео у Крајини био би шаклан као што су сви шланови те фамиле за врем НДХ
Сам Тесла је био поносан на своје српско порекло.
Сам Тесла је био поносан на своје српско порекло.
Lajla#36 Aug 15, 2012, 01:59
Da nije tuzno,bilo bi smesno,Tesla je naucnik vanvremenski i za sva vremena.Volja Gospoda je bila da on bude Srbin.Nista nije slucajno ,sve se dogadja po bozjim zakonima,za mene kao vernika,ili po zakonima prirode za druge.U svim nacijama i narodima se radjaju divni i znameniti ljudi pa se i Tela rodio u srpskom narodu.Treba da se slavi SVETSKI DAN NIKOLE TESLE,ali niko ne moze da mu oduzme srbsko poreklo.Da je Tesla rodjen u Japanu ,opet bi bio Srbin.Slava mu i hvala,za sva vremena.
Gost#37 Aug 15, 2012, 02:18
Tesla je Srbin rodjen u Austrougarskoj i nema nista sa tzv. Hrvatskom!
Ducic je apsolutno bio u pravu!
Ducic je apsolutno bio u pravu!
orao#38 Aug 15, 2012, 03:03
Predlazem da usvoje i Vuka Karadzica pd hitno .. on im je dao jezik koji konjusari nazivaju hrvatskim.
Милорад Николић#39 Aug 15, 2012, 09:30
Драги пријатељи шаљите петицију на што више адреса и немојте да се разочарате колико мало ће људи потписати.
Gost#40 Aug 15, 2012, 12:31
Istine radi,treba naglasiti da je ovo jedini nacin da se sacuva bar deo srpskog nasledja, a pogotovo od onih koji sve srpsko zatiru kako god stignu i kad god stignu.U ovom slucaju, peticija bi mogla pomoci da svet vidi koliko daleko idu oni koji nikada nisu kaznjeni za nedela, a to je otvoreno priznao njhov bivsi premijer, tj. da su oni 2 puta u II Sv. ratu pobedili:1941 i 1945.Istina, tih pobeda njihovih je bilo jos mnogo slicnih , a bice ih sve dok se "tirjantvu ne stane nogom za vrat", a to bi nam bila duznost najsvetija.
Батацеле#41 Aug 15, 2012, 12:35
Само здрав разум
1. отац му је био свештеник СПЦ
2. сви живи рођаци су Срби
3. у селу где је рођен тада није било Хрвата
4. никада се није изјаснио другачије него - Србин
Постоји поштанска маркица (издата у САД) од пре 100-ак година на којој пише националност Николе Тесле. Тада је човек био жив и нема сумње у аутентичност.
2. сви живи рођаци су Срби
3. у селу где је рођен тада није било Хрвата
4. никада се није изјаснио другачије него - Србин
Постоји поштанска маркица (издата у САД) од пре 100-ак година на којој пише националност Николе Тесле. Тада је човек био жив и нема сумње у аутентичност.
Dana#42 Aug 15, 2012, 19:16
Dosta kradje!
Ukrali su zemlji, pa jezk, pa proslost.... njiovim lopovlucima kraja nema.
Billie#43 Aug 15, 2012, 22:42
Neodgovornost hrvatskih falsifikatora
Nikola Tesla je Srbin i niko nema prava da falsifikuje to. Osim toga dokumentovano i neoporecivo je da je nas najveci visionar i dobrotvor bio gradjanin Univerzuma ali da je uvek s'ponosom isticao da je Srbin.
Gost#44 Aug 16, 2012, 10:44
Nikola Tesla je Srbin 100%.Tu nema zbora!
Zmaj
Zmaj
Снежана#45 Aug 17, 2012, 00:22
Пре неколико година историјски канал је овде у канади прикаѕао биографију Теслину и колико ми ѕе чини почетак емиѕије је почео са речима Теѕла је као млади Србин ..............не могу да разумем ѕбог чега хрвати ѕвојатају српског научника
zila#46 Aug 17, 2012, 22:27
peticuje su pravi put da se nepravilnosti u svetu i zemlji promene zato svim aktivistima lep pozdrav i puno uspeha¨. Ako damo najveceg srbina onda cemo izgubiti i manje od njega ,neprimetno i nepovratno,zato napred u zastiti svojine Srba!!!
Ljubodrag Srpkovic#47 Aug 19, 2012, 00:31
Srbin
Otac Nikole Tesle je bio pravoslavni SRPSKI svestenik, tako da nema mesta diskusiji.
Gost#48 Apr 29, 2013, 14:43
Mislim da bi bilo interesantno pogledati sta je pisalo ispod Teslinog zahtjeva za neki patent . stajalo je Srbin rodom iz Like podanik austrijskog cara .
Posle kad je dobio americko drzavljanstvo stajalo je samo da je americki drzavljanin. Najvaznije da nigdje nema pomena Hrvatske - one parole sto su nam podastirali kako je on govorio da se ponosi srpskim porijeklom i hrvatskom domovinom je bilo samo za dnevnu upotrebu za sirenje bratstva i jedinstva i zaboravljanja zlocina i ko je bio ko. Necu biti iznenaden ako Hrvati uskoro ne budu tvrdili da je Tesla sahranjen uz pjesmu -- lijepa nasa - jer mu je to bila poslednja zelja
Posle kad je dobio americko drzavljanstvo stajalo je samo da je americki drzavljanin. Najvaznije da nigdje nema pomena Hrvatske - one parole sto su nam podastirali kako je on govorio da se ponosi srpskim porijeklom i hrvatskom domovinom je bilo samo za dnevnu upotrebu za sirenje bratstva i jedinstva i zaboravljanja zlocina i ko je bio ko. Necu biti iznenaden ako Hrvati uskoro ne budu tvrdili da je Tesla sahranjen uz pjesmu -- lijepa nasa - jer mu je to bila poslednja zelja
Gost#49 Apr 29, 2013, 15:09
Svetsko a nase
Gost#50 Apr 29, 2013, 17:51
RADUJEME I UVEK CU DA PODRZIM ZA NASEG VELIKANA NIKOLE TASLE MOGA KOMSIJE IZ LIKE !!!
| This discussion has been closed. |