За одбрану права Николе Тесле на своје србско порекло

Поштовани господине Николићу,

јануара 2008. године, у Вашем кабинету где је било присутно 12 србских родољубивих организација, дала сам Вам подршку на ондашњим председничким изборима, као представник три удружења, од којих је једно са Косова и Метохије. Веровала сам Вам, мислила да сте заиста Ви тај домаћин, који је потребан Србији. Сећам се да сте посебну пажњу обратили на моје обраћање, а подсетићу Вас овом приликом, бар на један његов део, јер је то оно што цела Србија од Вас очекује и сада, кадa сте најзад и постали председник:

"... Србији, од давнина часној, витешкој и традиционалној земљи, потребан је председник који ће бити домаћин у својој кући. Домаћин челичне руке и челичне воље, који ће из своје србске куће, истерати оне који су је бомбардовали, распарчали, окупирали и колонизовали. Дубоко верујемо да сте ви тај домаћин који је потребан Србији.
Верујемо и од вас очекујемо:
Да ћете вратити понос и достојанство србском народу и србској држави. Да ћете довести у ред србску војску, истерати из ње НАТО контролоре и њихове послушнике. Повећати јој бројно стање, вратити јој углед, морал и идеале из времена Живојина Мишића и Радомира Путника, када је била част служити својој држави и народу.
Да ћете направити тесну војну, политичку и економску сарадњу са братском Русијом. Такође са пријатељским земљама, такозваног неразвијеног света, а у случају проглашења независности Косова и Метохије, затражити руску војну помоћ за одбрану тог дела србске територије.
Да ћете Србију очистити од ужасног зла и опасности, нарко-мафије, која дрогом свакодневно убија србску омладину, а тиме и њену будућност.
Да ћете оживети село и на ноге подићи србског сељака - највећег чувара србске вере, обичаја, традиције и хранитеља србског, а истовремено и њеног бранитеља, јер је у великој мери, управо он на својим плећима изнео све досадашње ратове у Србији ..."

Списак оног што од Вас очекује Србија, након победе на овогодишњим председничким изборима је наравно много дужи, јер је и ситуација у земљи још гора него 2008. године. Но, ово моје обраћање Вама, је с једним посебним захтевом. Кажем захтев јер он то заиста јесте, с обзиром да као председник ове државе, имате обавезу да радите у њеном интересу, као и њених грађана.
Ви сте свакако упознати са тиме, да су Хрвати покренули акцију и одржали конференцију да се утемељи међународна награда "Никола Тесла", јер је како тврде, "Тесла највећи хрватски знанственик великих идеја", што је недопустиво и срамотно, јер је безочна лаж и злоупотреба србског великана. За Хрвате одавно знамо да немају ни стида ни кајања, за сво зло које су чинили кроз историју, па ова лаж коју пласирају свету, као и дрскост којом то чине, и не изненађује. Али шта је са намa Србима? Зашто нико из државног руководства није реаговао, зашто Ви господине Николићу ништа не предузимате да се ова хрвaтска лаж побије, и свако друго својатање нашег великана од стране других народа? Зашто ћути министарство науке и културе, САНУ, музеј Никола Тесла?
За оне који су можда заборавили:
Никола Тесла је рођен 10. јула 1856.г у Смиљану, у Војној Крајини аустријског царства. У другом светском рату, Хрвати су у Лици убили 43.000 Срба, а међу њима и Теслине рођаке, а у рату разбијања Југославије од 1990 - 1995. прогнали су све преживеле чланове Теслине породице и по оцу и по мајци. Хрватска војска је срушила родну кућу Николе Тесле и 1941. и 1991. срушивши и његов споменик. Постоје записи сведока да је Тесла плакао током II светског рата, када је сазнао какав геноцид Хрвати чине над Србима, а чинили су га толико зверски да су се и Немци згражавали над толиком мржњом и суровошћу. И данас, ти исти Хрвати, без имало образа фалсификују биографију Николе Тесле, чији су крв и порекло србски. И сам Тесла је сваком приликом истицао да је Србин, као и то да је поносан на своје србско порекло. Па ко је тај ко се усуђује да пласира лажи о његовом пореклу и да крши његово људско право на своје порекло?!

Србија каже доста са лaжима и дрскостимa!

Србија каже, недамо да нам отимају сина нашег рода и крви,

србског великана Николу Теслу, наш понос и узор!

Ми доле потписани захтевамо од председника Републике Србије, господина Томислава Николића, дa предузме све што му његове надлежности дозвољавају и све што му је на располагању, како би спречио својатање србског генија, Николе Тесле, од стране Хрватске и свих осталих који то исто покушавају. Захтевамо то и од САНУ, као и свих надлежних министарстава.

Петицију за одбрану и поштовање људског права Николе Тесле, на своје србско порекло, сачинила:

Весна Мијаиловић
Испред Удружења "Храм духовности и науке Никола Тесла", и испред србског народа.

29. јули, 2012. у Београду, Србија

hram_duhovnosti_i_nauke_nikola_tesla@hotmail.com