Omogućiti jednaku vakcinaciju svoj deci
poz.
Zato sto vec 6.nedelja cekam da uvezu pentaksim vakcinu kako bi i moje dete koje je rodjeno u maju 2014-te god.dobilo svoju dozu. Ne trazimo da nam poklone,kupicemo je,samo neka je puste u prodaju!!!
Jedva smo nasli da beba primi poslednju dozu vakcine, I zelim da prestane bilo kakav pritisak oko bilo cega vezanog za podizanje dece, pogotovo takve gluposti oko podele dece od novembra I do novembra. Sva deca imaju ista prava!!!!Uzas!!!
Zato sto u ovoj drzavi moramo da pocnemo da se borimo za neki red. Za nase buduce narastaje koji zasluzuju da zive dostojanstvenije nego sto im roditelji zive. Jos uvek nemam decu, ali to ne znaci da ne treba da se solidarisem sa svojim sugradjanima i bar na ovako mali nacin pokusam da pomognem.
Moj sin je, na preporuku pedijatra, primio prvi Pentaxim sa dva meseca... i to bi bilo to! Od januara čekamo na revakcinu, a pošto sam konsultovala lekare i iz privatnih klinika, koje takodje nemaju vakcinu, svi savetuju da se VAKCINE NE MEŠAJU! Navodno, nije problem da se sačeka za drugu/treću dozu, ali čemu onda pompa oko OBAVEZNE VAKCINACIJE i kažnjavanja roditelja, kada nisu obezbedili tu " obavezu " ... ni malo nisam teoretičar zavere, ali tvrdim da ovo nisu čista posla, jer ne postoji nikakav problem da se Pentaxim uveze, već samo neki nama nepoznat razlog ... Neko se previše zaigrao Boga, a to će ga, kao i sve slične, skupo koštati...
Moja deca su vakcinisana Torlakovim vakcinama. I nista im nije bilo. Ne dramite zbog pentaxima, nego vskcinisite decu domacim vakcinama.
ALI STOP DISKRIMINACIJI! Stvarno ne znam koji idiot je osmislio bas taj datum. I nije mu palo na pamet da ima dece koja su rodjena ranije, a treba im revakcinacija.
A zanima me i da li je dobavljac platio penale za nepostovanje ugovora.
ne mogu vise da podnesem ovaj sistem u kome svako ima pravo da kaze *puj pike vise ne vazi* ovde se radi o vakcinama i revakcinama a ne o cokoladicama povucenim sa trzita.. ako su te vakcine ok za ostatak sveta kako nisu za nas? zasto je onda uopste bio dozvoljen uvoz tih vakcina ako su one stetne i lose?
imam blizance koji su primili po 2 doze petovalentnog Infanrixa pa smo trecu dozu kupili Infanrix hexa jer je tad krenulo da nestaje vakcina.. i sad treba da ih revakcinisem i zavrsim s tim ali ne.. preko ledja moje dece se ministarstvo zdravlja sprda sanom... ja pakujem decu i odo odavde jer mi je pun kufer ovdasnjih ljudi u belom koji nisu u stanju ni da googlaju sta je Hipokrat!
Zato sto sam mama bebe rodjene posle 1. novembra i ne mislim da moje dete ima veca prava od bilo kog drugog deteta...deca su jednaka!
| This discussion has been closed. |