Vlasnici "opasnih rasa" u Srbiji UJEDINITE SE!
mislim stvarno su ga preterali...gledaju na svaki nacin kako da nam izvuku novac..sramota je kakve nebuloze ja necu da cujem za zivota...meni su moji psi promenili zivot totalno...ko zna gde bih ja bio sada da mi nije njih.ja sam nasao svoj veciti zadatak u zivotu a to je da zivim za njih i da zelim da ostarimo zajedno...zauvek zajedno
Kada i gde?
Sa poštovanjem
Vojislava Stolić
Re:
valsnik koji napusti svog psa iz bilo kog razloga je loš čovek. taj će sutra napustiti i rođeno dete...mišljenja sam da bi trebao da odgovara baš tako-kao da je ostavio malo dete na sred ulice. sinoć me je napala pudlica :)) jel i nju treba da osudimo. nekada sam imala američkog staforda jagnje mu nije bilo ravno...naravno svaki vlasnik bi trebalo da poznaje ćud svog psa i shodno tome da se ponaša (moj na primer nije trpeo ni jednog mužjaka u svojoj okolini) ali nikada mi se nije dogodilo da bilo kog psa napadne. ne postoji loš pas samo loš čovek!!!
http://www.facebook.com/groups/207775252633456/?notif_t=group_activity
Re:
Jos jedna potpuna glupost nasih politicara i jedna velika nepravda prema vlasnicima i ljubiteljima pasa...pitam se samo, u slucaju da izglasaju taj zakon, koji tip i profil vlasnika ce i dalje zadrzati svoje pse , platiti taj besmisleni harac i nastaviti da drzi svoje zivotinje u dobrim uslovima? Bojim se da ce to uraditi samo oni ciji psi ni sada ne predstavljaju nikakvu pretnju i opasnost... a oni "PRAVI ODGOVORNI" vlasnici koji su i do sada zapostavljali svoje zivotinje, tek sada ce jos vise to da rade...ili ce ih ostaviti na ulici ili ce upravo nedostatak tih 30 000 psi osetiti na svojoj kozi ili stomaku... :(
Suvise je bilo sta reci dok neki jedu med i kupaju se u mleku........za ostale vazi"DERI SIROTINJU DA JE NEMA VISE"
Prvo su nas ucili i molili da spasavamo i udomimo zivotinje kada su u nevolji A SADA NAS UCE I MOLE DA IH UBIJEMO ILI OSTAVIMO!!!STO JE NEPRIHVATLJIVO!!!
U redu je kazniti vlasnike pasa ako njihov pas napadne nekoga i povredi, naplatiti mu to debelo i time obestetiti ostecenog, pa cak i krivicno goniti... ali nije u redu da se napada rasa kao krivac kada svi znaju da su krivi oni koji uce pse da budu agresivni.
Sta rade inspekcije, samo primaju plate i nista drugo. Neka pocnu da rade svoj posao !
Re: I opet...
http://i397.photobucket.com/albums/pp53/tojeto71/Tara/STA41706.jpg
potpisujem pajsonov post ,a evo i slika kako opasna rasa zivi sa decom i koliko su zli prema deci
This comment has been removed by the person who wrote it.
Re:
Ovo je diskriminacija svih nas koji volimo ove rase...a ko kaze da druge rase ne ujedaju i ne napadaju ....najlakse je svaliti krivicu na ove rase jer su ljudi puni predrasuda i dezinformacija,Ja sam ponosni vlasnik stafa i znam da ova rasa nije naucena da bude okrutna i krvolocna samo su ljudi krivi za to...I sto niko se ne postara za lutalice koje napadaju ljude. Diskriminacija cista.... Ne dozvolimo da nas ovako uslovljavaju...Kao zivimo u demokratskoj drzavi gde svako ima pravo izbora...ja sam izabrala stafa da cuvam a sa me uslovljavaju iako moj pas nije nikada nikog napao i ujeo a komsijski je uspeo da ujede skoro svakog komsiju iako je mesanac ali on ne spada u opasne rase... Sramota!
Re:
Ako vec hoce da se vode zakonima EU neka pogledaju kako je u Italiji.Sa psima nebitno koje rase mozete da setate i udjete gde pozelite ,ali ako vas pas napadne nekog e onda ce vam odrati kozu sa ledja.Ova diskrimanicija je strava i uzas.Za cije babe zdravlje da platim toliki novac.Pa nisam nosila gajbe u prodavnici i obogatila se ,niti mi je baba tetka ostavila bogatstvo,a nisam ni krala niti cu.,a necu ni da me potkradaju i to javno .
Kad je ulicni pas napao moje dete zvala sam sintere ,a dobila sam odgovor da dam sinu petarde da baci na njega ,jel to znaci ako i mom psu stavim korpu i kad ga napadnu dzukele da ga naucim da baca petarde na te iste .OVO JE SRAMOTA .
Re: Evo nekih primjera da nije bitna rasa nego odgoj
#25: - Evo nekih primjera da nije bitna rasa nego odgoj
ta statistika nije bas toliko merodovna po pitanju koja rasa najvise ujeda il je najopsanija po coveka itd
zato sto su nemacki ovcari ,dalmatinci retriveri ,dzek raseli itd. uglavnom pusteni sa uzice ber korpe i u tim situacijima su napali coveka .
ne izgledaju opasno pa samim tim je dovedeno do te situacije da se tek tako pustaaju medju ljude.to se uglavnom desava po raznim parkovima (govorimo o razvijenim zemaljama jer pretpostavljam da je statistika preuzeta od njih)
ima statistika koja i o tome govori,koji se pas otrgao kontroli nad vlasnikom(pobegao iz dvoristeasa uzice itd) i u toj situacji ni nema dostaa rasa koje su nabrojane tu kod tebe. uglavnom su tu pitbulovi istafordski terijeri,psi koju su preskakali svoje ograde,kidali lance i sl. i tako dolazilo do tragedija. to je covek kriv,odnosno vlasnik psa,nije preuzeo dovoljne mere zastite
treba poostriti kaznene mere,treba da je pas na kracoj uzici i sa korpom ,i naravno da maloletnicima(deci) treba zabraniti da izvode te rase pasa medju ljude,ali ne samo te,tu su i dogo argentino,veliki ovcari...rotvajleri,bandozi,akite,mastifi i mnogi mnogi drugi izuzetno jaki psi fizicke snage
jedino sto ne treba i sto se slazem da je glupost a to je da se placa taksa i to toliko velika za neke rase pasa,odnosno za bilo koje ,to je nepravda iz milion razzloga
| This discussion has been closed. |
Gde su na listi opasnih pasa rotovi I nemacki ovcari koji imaju vise napada na ljude od ovih navedenih rasa???