Ukidanje master studija kao uslova za rad u skolama

Gost

/ #485

2016-01-22 14:30

Matematiku u Prijepoljskim školama predaju: saobraćajni inženjer (Seljašnica), u 3 škole apsolventi (Ivanje i 2 u Brodarevo), sa višom upravnom (Orešac), menadžer neki (Aljinoviće), radnik koji je napunio 65 godina i dalje radi (srednja ekonomska). Informatiku ko sve predaje to je tek "strašno".U isto to vreme oni koji su završili osnovne akademske studije u Beogradu i stekli zvanje:" profesor matematike i informatike" sede kući i nemaju posla jer su navodno svi ravnopravni dok ne završe master. Tu informaciju sam lično dobila i od gospođe koja je načelnica u školskoj upravi Užice a koja mi je doslovce rekla:" Gospođo svi su oni ravnopravni sa vašom kćerkom dok ne završi master nego vi morate da budete DOBRI SA DIREKTORIMA da bi između tih kandidata izabrali vašu kćerku"(nije jedina koja je zavrčila osnovne akademske studije iz ove opštine)
Da zlo bude veće oni koji su vanredno završili u Novom Pazaru matematiku i "famozni master na brzaka"izabrali su radno mesto iako dolaze iz drugih opština.
Ako ima iko nekorumpiran i moralan dobro bi bilo da provjeri zašto je sve ovo moguće, kao i radove, odnosno ispite po ovim "akšam školama" (Nova Varoš,Pazar, Prijepole i sl.) ko je radio jer mislim da neki nijesu umjeli ni da prepišu već su predavali sa tuđim rukopisom kao svoje.

Gorica Zejak
nastavnik matematike u Osnovnoj školi " Vladimir Perić Valter"
Prijepolje
sa 33 godine radnog staža