Ukidanje master studija kao uslova za rad u skolama
Quoted post
Gost |
#3322014-02-20 22:20Peticiju sam potpisala upravo iz razloga što sam razočarana našim školstvom.Kada sam upisivala fakultet upisala sam ono što sam volela i čime sam želela da se bavim u životu.Nisam protiv dobrog obrazovanja i usavršavanja u profesiji i naravno da želim da se usavršavam u tome.Profesorski poziv upravo i zahteva stalno usavršavanje.Naši programi su gotovo isti sa starim programima , ništa se tu nešto značajno nije promenilo.Tokom osnovnih studija imali smo dosta pedagoških predmeta i praksu u školi kroz koju smo i sami bili u obavezi da držimo časove i tokom kojih smo stavljani u situacije gde smo sami mogli da upotrebimo stečeno znanje tokom studija kako iz stručnih predmeta , tako i iz pedagoških predmeta.Da li onda mislite da smo nesposobni da sa četiri godine kako su isprva bile predviđene studije koje sam upisala nesposobni za pružanje kvalitetnog znanja u radu sa učenicima? Takođe, kako sam se sve više približavala završetku osnovnih studija stalno su menjali neke propise, da su nam na kraju propmenili i sam naziv smera, a onda su nam uz to rekli da ako želimo da radimo ono što smo upisali moramo još da završimo i master studije. Pitam se samo zašto nam uopšte i izdaju diplome sa kojima ne možemo ništa da radimo ?I naravno, niko te ne pita da li imas dovoljno novca za master ? Tu nije samo problem školarina, ali to je još godinu dana plaćanja kirije i troškova života , za sve nas koji nismo iz Beograda. |
Odgovori
НиК нЕјМ |
#334 Re:2014-02-21 13:00:25#332: - Из дана у дан се саблажњавам када читам ваше коментаре! Ти ваљда толико знаш да ниси студирала и завршила ОСНОВНЕ СТУДИЈЕ на факултету већ основне АКАДЕМСКЕ студије! Знам да би волели да имате завршене основне студије према старом Закону и да будете у рангу мастера према новом закону али НИСТЕ! Опете пишете о некаквим ''сличностима ваших нових програма'' тобоже са ''старим програмима''! Не ради се овде ни окаквим програмима него о ЗАКОНИМА! Из Старог закона проистичу вам одређена права а нека друга права проистичу из Новог закона! Да ли сте ви уопште имало нормални? Или ипак идете на варијанту да 100 пута поновљена лаж постаје истина!? Међутим има и нас који бринемо о таквима као што сте ви!
|
PROTIV SPOMENIKA DRAŽI MIHAILOVIĆU
Pravda za zatočenog Srdjana Žunića
Ne koncertu Ace Lukasa u Tvrđavi – Sačuvajmo spomenik kulture
Слобода за Андреjа Гњота!
Peticija da se pas Brankica vrati Fondaciji Vidak
ИЗЛАЗАК ИЗ СВЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ!?
Подршка за одбрану Косова и Метохије - Приступите Покрету за одбрану Косова и Метохије
СТОП за ПРЕТПЛАТУ РТС! Ваше је право да не плаћате таксу!
Peticija za uvođenje prinudne uprave na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru
ПЕТИЦИЈА ЗА ДОНОШЕЊЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ГЕНОЦИДУ НАД СРПСКИМ НАРОДОМ У НДХ У ПЕРИОДУ ОД 1941. ДО 1945. ГОДИНЕ
Декларација о солидарности и подршци наставницима у борби за праведност у образовању
Vracanje Chipsy štapića sa kečapom
СТОП изградњи подземне гараже уз темеље и депо Народне библиотеке Србије!
Kazna zatvora za ubicu psa iz Admirala Geprata
Da li želite nešto da promenite?
Promena se ne događa ako ćutite. Autor ove peticije se pokrenuo i preduzeo akciju. Hoćete li i vi uraditi isto? Započnite društveni pokret kreiranjem peticije.
Pokrenite sopstvenu peticijuDruge peticije koje bi vas mogle interesovati
Stop nasilju profesora Lazara Stijaka nad studentima Medicinskog fakulteta!
8579 Kreirano: 2025-06-12
PROTIV SPOMENIKA DRAŽI MIHAILOVIĆU
3643 Kreirano: 2025-06-24
Sačuvajmo “Pionirski grad” - naš vrtić u šumi!
2103 Kreirano: 2025-06-12
Ne koncertu Ace Lukasa u Tvrđavi – Sačuvajmo spomenik kulture
1560 Kreirano: 2025-06-08
Peticija za dodjelu Trinaestojulske nagrade organizaciji The Books of Knjige
3272 Kreirano: 2025-06-04
🛑 STOP reviziji istorije: Zahtijevamo protest 13. jula i hitno usvajanje zakona o zabrani fašističkih organizacija i simbola!
1499 Kreirano: 2025-06-16
ПРАВДА ЗА НИНУ — Петиција за покретање поступка против дежурне докторке и медицинског особља Дечијег одељења ОБ „Стефан Високи“ у Смедеревској Паланци
1166 Kreirano: 2025-06-29
ZAUSTAVI ŠIRENJE BEOGRADA NA VODI
5455 Kreirano: 2025-05-25
Nešin zakon - Za svako dete koje ne sme biti samo broj
780 Kreirano: 2025-06-18
Hitno uklanjanje mobilne bazne stanice
467 Kreirano: 2025-06-19
PODRŽI BUDUĆNOST OBRAZOVANJA: ZAHTEVAMO KONKRETNE MERE!
3233 Kreirano: 2025-02-07
BIG Problem Karaburma - STOP izgradnji ZIDA u Uralskoj ulici
1435 Kreirano: 2025-05-29
Петиција за смену Загорке Доловац
282 Kreirano: 2025-06-26
Smanjiti cenu karte na gradskom bazenu u Velikoj Plani
245 Kreirano: 2025-06-19
ZATVARANJE AVENIJE MB
2823 Kreirano: 2025-02-16
PETICIJA ZA RASKIDANJE UGOVORA GRADA NOVI PAZAR I TABLOIDA INFORMERA
195 Kreirano: 2025-06-04
Djeca iz OS "Oktoih" ne smiju biti premjestena u druge skole!
152 Kreirano: 2025-06-18
Peticija za izmeštanje trase koridora železničke pruge van centra Jagodine
421 Kreirano: 2025-06-03
ZA PRAVEDNIJE CENE KOMUNALNIH USLUGA - IGAZSÁGOSABB KOMMUNÁLIS SZOLGÁLTATÁS ÁRAKÉRT
138 Kreirano: 2025-06-16
Pozivamo vas da potpišete peticiju za postavljanje filtera za vodu u osnovnim školama u Čoki zbog prevelike koncetracije arsena
123 Kreirano: 2025-06-22