Немој да ме задужујеш (а да ме не питаш)!

Поштовани грађани Републике Српске!

Позивамо Вас да потпишете петицију против даљег задуживања грађана Републике Српске без претходног изјашавања грађана на референдуму!

Свједоци смо да Влада РС у континуитету, посебно заднјих годину и по дана, подиже кредите, издаје обвезнице, како би покрила текуће трошкове, "покрпила рупе" у буџету и јавним фондовима, како би исплатила плате буџетским корисницима и пензије. Исто се дешава и на нивоу општина, без обзира која политичка опција је на власти. Ријетко се дешавало да су кредитна средства улагана у стварање нових вриједности. Новац је махом одлазио у потрошњу, брзо је потрошен, а задужење свих нас расте. Чак и кредит за ауто-пут Прњавор-Добој, који се може и толерисати (јер се ради о градњи инфрастуктуре), економски је неоправдан.
Како нема стварања нових вриједности, ми нећемо имати средства из којих ћемо моћи покрити те дугове, већ ћемо подизати веће и веће кредите да бисмо отплатили старе дугове. То је зачарани круг који нас води у ДУЖНИЧКО РОПСТВО. Када повјерилац дође на наплату кредита, нећемо бити у могућности да вратимо, а онда ће нам узети хидро- и термоелектране, шуме, ријеке, изворе питке воде, обрадиву земљу. Постаћемо робови у властитој кући.
Погледајте шта су Вама Ваши родитељи оставили, а шта Ви остављате својој дјеци!? Свако дијете се овдје рађа с дугом од 3277 КМ, с тенденцијом раста.

Погледајте мало у будућност, немојте живјети од данас до сутра! Данас можда имате редовна и пристојна примања, али је већ данас јасно да долази до колапса система, кад се одузимају права борцима, кад су јавни фондови у дубиози стотине милиона КМ, кад нисмо у стању да отплатимо кредите, већ се додатно задужујемо да покријемо редовне трошкове.

СТОП ДАЉЕМ ЗАДУЖИВАЊУ НАШЕ НЕРОЂЕНЕ ДЈЕЦЕ И УНУЧАДИ!

(НАПОМЕНА: Петиција је идеја једног мог пријатеља из Требиња. Ја је подржавам и технички проводим)

С поштовањем,

Дражен Милосављевић