Obnovimo Banju Prilički kiseljak

VAŠIM POTPISOM CEMO USPETI POKRENUTI SVE SA MRTVE TAČKE

Nebriga i oholost pojedinaca dovela je do toga da nekada poznata BANJA Prilički kiseljak

Mineralni izvori ove banje su bili poznati još Ilirima i Rimljanima, ali su za vreme Turaka bili potpuno zaboravljeni. Krajem 19. veka ovi izvori su ponovo na glasu. Proglašena banjom 1873.g.,   a intenzivije korišćenje mineralne vode počinje 1970. godine sa postavljanjem mašine zaflaširanje, do 80g. funkcionisala kao banja,nepoštovanjem zakona o banjama to više nije, TAKODJE KRSENJEM ZAKONA ODGOVORNIH DA IH SPROVODE pojedinci su doveli do toga da je to ruglo zapusteno zaraslo u korov prepusteno zubu vremena i propadanju.

Na pokušaje od 2009.g. da se nesto ucini da se pokrene sa mrtve tacke nista nije ucinjeno do dan danas uradjena je analiza stanja, PROJEKAT Oživljavanja Banje Prilički kiseljak do sada svi su oduševljeni ali nadležni ni prstom da mrdnu, obecavaju i na tome ostaje!!!!!!

Sve što je uradjeno i radjeno je bacanje prašine u oći pred izbore i trošenje novca sa kojim je moglo da se krene sa mrtve tače.

NVO GAZO WATER    Kontaktirajte autora peticije