Podrska Sasku

SLOBODA ZA SAŠKA-PRAVDA ZA SVE!

Saško Bogeski, kome je 23.05. određen pritvor od 30 dana, braneći svoju zenu i dete, ranio je čoveka, koji je nedugo nakon toga preminuo.
Incident se desio u utorak, 21.05. oko ponoći, kada je provalnik Vlada Manić ušao kroz prozor stana porodice Bogeski, drzeći u ruci šrafciger.
Po našem zakonu, samoodbrana je u Srbiji teško dokaziva.
Zato moramo da se organizujemo i pruzimo podršku ovom coveku!

Nemojte da dozvolite da ovaj čovek završi u zatvoru!

Saško Bogeski je poznati filantrop, koji se godinama zalaže za prava marginalizovanih grupa. Predsednik je NVO za promociju etičkih vrednosti u privatnom i javnom životu, a godinama je radio u Biblijskoj skoli gde je pomagao izbeglicama iz Hrvatske, BiH, Kosova.
Takodje je pomagao i osobama sa invaliditetom. Jedan je od onih koji su doveli Nika Vujičića u Beograd.
Iza sebe nema nijedno krivično delo, ni prekršaj.

Potpišite ovu peticiju kao znak vaše saglasnosti da ovaj čovek MORA da bude
pušten iz pritvora i da mu se ne sudi za klasično ubistvo.
Zelimo da se izborimo za promenu zakona koji samoodbranu tretira kao ubistvo.

Uskoro ćemo u više gradova organizovati skupove podrške Sasku.
Sve nove informacije imate na FB grupi: https://www.facebook.com/groups/podrska.sasku/

Mi iskreno žalimo zbog gubitka jednog ljudskog života, bez obzira na sve
____________________________________________________________________________________________________________________

FREEDOM FOR SASKO – JUSTICE FOR ALL!

On Tuesday night around midnight at his apartment on Julia hill defending his wife and child Saško Bogeski killed a burglar Vlada Mandic who has around 50 criminal offenses so far.

Yesterday Sasko has been kept in custody for 30 days. According to our law in Serbia, self-defense is difficult to prove.

That is why we need to organize and support this man!

Do not let this man end up in prison!

Saško Bogeski is a well known philanthropist who has been dedicated to helping marginalized groups for years. He is the president of an NGO that promotes ethic values in private and public life and during the war in Bosnia he used to work at the Biblical school helping refugees and people with disabilities. He is one of those who brought Nick Vujicic to Belgrade. He was never convicted neither had any other felony.

Sign this petition as a token of your consent that this man MUST be released from custody and not be tried as if his case was a classical murder case.

We want to fight to change the laws that treat self-defense as murder.

Soon we will be organizing gatherings of support for Sasko in several cities.

Latest information are available at the Facebook group

We sincerely regret the loss of a human life, no matter what were the circumstances.