Vratite dete Savićima

Biljani i Borisavu Saviću, zbog greške u birokratskoj proceduri, nakon osam meseci oduzeto je usvojeno dete. Nakon perioda prilagođavanja i stvaranja harmonične porodične zajednice, sa trogodišnjom devojčicom koja se sasvim vezala za svoje roditelje, neko je doneo odluku da zbog tuđe greške kao „mačem“, preko noći, prekine sreću ove porodice, ne vodeći računa o interesima deteta.

Dete ne sme biti žrtva bilo čije birokratske greške.  Ne smemo dozvoliti da se ovako postupa sa decom. Porodica Savić i njihova trogodišnja kćer ne zaslužuju da budu žrtve birokratske greške i surovog poigravanja sa njihovim emocijama i životima.

Mi potpisnici ove peticije, tražimo od resornog ministra da što pre donese odluku kojom bi se vratilo oduzeto dete bračnom paru Savić.

Vraćanje trogodišnje devojčice u njen dom, iz kojeg je bez najave odvedena, nikako ne bi moglo uticati na prispitivanje načinjene greške nadležnih. Ovakva odluka ministra bi, pre svega, bila u najboljem interesu deteta.