Solidarnost sa književnikom Filipom Davidom
Hvale vredan gest. "Građanske Vojvodine" sa intelektualcem dokazane moralne postojanosti u vremenima najgoreg zla. To je najmanje što mu dugujemo za sav njegov javni angažman.
Zahvaljujući ovom ljudskom otpadu koji su sada navlasti ja sam ni kriv ni dužan,obeležen kao pripadnik naroda koji su počinili najgnusnije zločine,nad našim komšijama i krvnom braćom i sestrama...gde god odem za mnom se šapuće ko sam i šta sam i psuju me zbog o og ljudskog šljama,koji i dan danas širi mržnju...ograđujem se od njih i podržavam svog istomišljenika anti/ratnog glasnika gospodina Filipa Davida.
pavle radić
Hajmo pisci, dobitnici NIN-ove i drugih nagrada, hajmo članovi PEN centra i književničkih udruženja, hajmo izdavači i književni kritičari, hajmo filmski radnici, hajmo nagrađivani i ne nagrađivani publicisti, hajmo slobodnomisleći novinri, blogeri, hajmo slikari, muzičari, performans umetnici, hajmo univerzitetski profesori, docenti, asistenti i studenti koji držite do dostojanstva, hajmo profesori i učitelji, hajmo lekari, inžinjeri, službenici u javnoj upravi, hajmo građanski aktivisti, hajmo sveštenici, vernici, agnostici i ateisti koji držite do moralnih načela, hajmo svi kojima je do ljudskog dostojanstav i samopoštovanja, dajmo podršku čoveku koji je na jednostava način pokazao šta je ljudsko dostojanstvo i moralna nepotkupljivost. Podržimo ovog čoveka,podržimo Filipa Davida i izrazimo solidarnost sa njim. Koga ćemo ako njega nećemo? Kad ćemo ako ne sad?
Naum Panovski - Fašizam opet jaše Svetom! Ali neće proći! Sve dok postoje ljudi sa integritetom kao Fića David. Ne! ¡No pasarán!
| This discussion has been closed. |