Peticija za ukidanje povlastica crnogorskim studentima
Re: Re: Re:
#1481: LEPI AL KO TVOROVI CRNOGORCI SU KAMELEONI - Re: Re:
al Dinarac .... ;)
Svi smo jako emotivno doživeli priznavanje Kosova od strane CG. Znam da su se isto tako osećali i stanovnici CG koji se osećaju Srbima (po nacionalnosti). Ali, na našu žalost, vidimo da kod nas pobeđuje modus ponašanja bučnijih, osionijih, nevaspitanijih, prostijih isl. Svaka vlast u svakoj državi je zaslužena i narodom izabrana ili pak dozvoljena. Sve da je i većina u CG protiv trenutne vlasti u CG, oni su svojom apatijom i davanjem dozvole dopustili da drugi (oni gore nabrojani) govore u njihovo ime. Kao što i mi dozvoljavamo ovima. Ali ovde nije reč o politici (iako je danas sve politika), ovde je reč o parama poreskih obveznika RS a ne CG. Mi želimo da finansiramo one koji nas finasiraju, a to su naši građani i pripadnici našeg naroda. Poštuj državu u kojoj boraviš. Svaka odluka nosi teret. Odluka o stvaranju države nosi i finansiranje svojih studenata.
Sem toga Srbin nije definisan granicama već osećajem pripadnosti. Studenti iz Republike Srpske i studenti iz Republike Srbije znaju da su jedno. Studenti iz Crne Gore se gnušaju pominjanjem srpskog naroda i odbijaju svaku pripadnost narodu koji ih ovde udomljava.
Na stranu to što mi je njihov modus ponašanja uvek išao na živce. Nadobudan, krivinarski, mutljaroški, retorički, osion, kukavički.
Re: Re:
#1459: CRNOGORCI SU POREKLOM IZ ALBANIJE - Re: ONO STO SE 100% VIDI U VEZI TOG DINARSKOG PLEMENA SA TESKOM KRIZOM IDENTITETA JESTE DA NE PRIPADAJU SRPSKOM NARODU! VEOMA SU SLICNI PO GOVORU SA HRVATIMA DOD PO MENTALITETU ALBANCIMA!
mislim da je dosta i previse rasipanja novca ojadjenihn poreskih obveznika za neke koji nisu zeleli da zive sa nama, i koji su stekli svoju nezavisnost, braca iz Crne Gore se i dalje lece u nasim bolnicama po povlascenim cenama, studiraju na nasim fakultetima po povlascenoj ceni a mi smo za njih paradajz turisti, nama traze boravisnu taksu (cak i na granici traze dokaz da je boravisna taksa placena), zaboravljaju da nije bilo Srbije ni prugu ne bi imali, zaboravljaju da smo devet godina davali #samodoprinos# da bi sanirali stetu od zemljotresa koji je zadesio primorje Crne Gore, posle srpskog samodoprinosa oni su izgradili primorje, napravili kuce i sada nam se rugaju.
podrzavam svaku akciju u kojoj se zaustavlja rasipanje novca nase lepe Srbije
Srbija treba da promenjuje princip reciprociteta u svim slucajevima.
Vera Brkovic
Zato sto su gospoda Crnogorci,veci domacini u Srbiji,nego mi koji smo ovde rodjeni.Svaka prljava radnja potice iz njihove kuhinje:dodela mesta u domovima preko veze,zaposljavanje preko veze,kupovina firmi preko veze,upropascavanje firmi jer nisu njihove,a pre toga prenos para u Crnu Goru....daleko im lepa kuca,Srbijo imas li pameti,bolje na neki nacin pomozi Srbe izvan Srbije
Re:
#1501: - SRBI SU U CRNOJ GORI NACIONALNA MANJINA ALI JE INTERESANTNO DA SE SLAZU SA CRNOGORCIMA OKO SVOJATANJA METOHIJE I RASKE OBLASTI... JEDNI I DRUGI BI TREBALO DA ZNAJU DA JE TAKAV STAV I TERITORIJALNE PRETENZIJE PREMA SRBIJI I SRPSKOM NARODU KRAJNJE NEPRIJATELJSKI!!! IPAK JE BOLJE DA PRIPADNICI SRPSKE NACIONALNE MANJINE SE BORE ZA NJIHOVA PRAVA U CRNOJ GORI, TAKODJE ZA PRAVO DA STUDIRAJU NA PODGORICKOM UNIVERZITETU KOJI I JESTE INTELEKTUALNO DETE BEOGRADSKOG UNIVERZITETA!
Državljani Srbije u CG imaju status stranaca (između ostalog i veći porez na nekretnine...) pa i studenti iz "druge države" to treba i da budu
This comment has been removed by the person who wrote it.
Re: Re: Re: Re:
#1502: - Re: Re: Re: DA ONI SAMI SE SVI NAJRADIJE IZJASNJAVAJU KAO DINARSKO PLEME! PO GOVIRU SU SLICNI HRVATIMA A PO MENTALUTETU ALBANCIMA! ONI 100% SRBI NISU!!!!!!
Re:
#1504: - ONI SU SAMI PONOSNI NA TAKVO PONASANJE I TO SADA ZOVU NEKOM DINARSKOM ELITOM KOJA MORA DA VLADA NAD NIZERAZREDNIM SRPSKIM NARODOM! NADAM SE DA CE SE USKORO PROBUDITI SRBI I OSLOBODITI OD OVE PLEMENSKO DINARSKE OKUPACIJE KOJA TRAJE OD 1945 DO DANAS!
| This discussion has been closed. |
Jednom se mora staviti tačka na licemjerno ponašanje
cg prema Srbiji. Onim građanima cg, koji se osjećaju Srbima poput
Njegoša, omogućiti sva prava koja imaju građani Srbije.