Vlasnici "opasnih rasa" u Srbiji UJEDINITE SE!
Skupstina 17.12
??manipulatori
Re:
Mislim da ste svi pobrkali pojmove... Svi psi bez obzira na rasu obavezni su da nose zastitnu korpu i da budu na kratkom povodniku.
Psi malog rasta ili štenad do tri meseca starosti mogu se izvoditi i bez zaštitne korpe na njušci.
Sluzbeni pas je nesto drugo, to ti je kao uniformisano lice... ima licence to kill :) Kao kucni ljubimac ne moze se tretirati kao sluzbeni pas.
Mada na stranu,... moj pas (labrador retriver) ima licencu service dog and obedience, on je kao helpmate mom sinu a ne mogu da ga odvedem u park sa sinom ...
Da, mog psa je napao drugi pas (staford) bez ikakvog povoda, gazdarica ga je pustila jer je mislila da nema drugog psa u okolini pa se iznenadila kad je videla da setam psa??? Da ne pricam kakve je moj pas pretrpeo povrede i koliko je sve to kostalo.
A opet sa druge strane moja prijateljica ima staforda koji je izuzetno socijalizovan i poslusan. Rado bih vam pokazala sliku sta radi sa mojom jednogodisnjom cerkom :D
"punish the deed, not the breed"
taksa
smatram da ima "opasnijih" zivotinja od navedenih rasa pasa ..... a to smo MI ljudi .... Pogledajte malo oko sebe sta se desava pa ce te shvatiti o cemu govorim ..... Zanima me sta je sa svim onim lutalicama po gradovima sto NE "NAPADAJU" ljude ... sta je sa .... vucjacima,dogama,dobermanima,labradorima ... a naj vise me zanima sta je sa pikinezerima i čivavama ... koji su mnogo opasniji od svih navedenih rasa ....
"Pravilnik o držanju opasnih pasa postoji, ali se očigledno ne primenjuje. Ne vrši se adekvatna kontrola registrovanja opasnih pasa, pa imamo lažne registracije, ne kontroliše se adekvatno držanje opasnih pasa i ne postupa brzo i efikasno u situacijama koje su zakonom kažnjive."
http://www.veterinabeograd.rs/files/File/O_NAMA/ZAKONSKA_REGULATIVA/PRAVILNIK%20O%20NACINU%20DRZANJA%20PASA%20KOJI%20MOGU%20PREDSTAVLJATI%20OPASNOST%20ZA%20OKOLINU.pdf
Znaci,imate zakon,ne sprovodite ga kako treba i sad mi treba da placamo za taj "rad"?!?
| This discussion has been closed. |
Re: Re: Re: Re: Re: Re:
#450: - Re: Re: Re: Re: Re:
no comment...