Петиција за додељивање статуса службеног лица просветним радницим
Naši profesori su uživali autoritet. U današnje vreme mnogo je teško izgraditi ga jer ga vlast svojim ponašanjem podriva.
Jedan od komentatora je ovde napisao da škola treba da vaspitava decu. Mi učestvujemo u tome, budite sigurni. Ali deca od nas nisu naučila da psuju, da budu agresivna i drska, da komentarišu kako nastavnik ne zna svoj posao... To su poneli od kuće.
Toliko ima problema u prosveti, da me podseća na bure pune vode, izrešetano sačmaricom (za medvede), a mi pokušavamo da zatvorimo da voda ne ističe.
I za kraj - vide se samo problematična deca. O odličnima se ne priča. Šta mislite da obrnemo priču sledeće školske godine?
Suvišan je komentar. Došlo je vreme da učenici omalovažavaju, psuju, pa čak i batinaju profesore. Još veća tragedija su roditelji koji govore ,ma nije to moje dete uradilo, ma nije moguće kad Vam kažem...Roditelji samo što ne traže i ne otmu dnevnik iz ruke razrednim starešinama da napišu ocene svojoj deci. Pa zamislite učenika u osnovnoj školi koji ima prosek nekih 3,8, znači vrlo dobar uspeh i to 2 dana pred završetak školske godine i za dva dana su zaključene sve petice na osnovu urgencije i kojekakvih ucena. Sramota, jer je učenik 5.razreda, znači on će do 8. razreda biti VUKOVAC. Pa kad sam ja bio osnovac u odeljenju je bilo 2 do 3 Vukovca sada pola odeljenja.
This comment has been removed by the site administration.
Reason for the removal: spam
Ako su fudbalske sudije sluzbena lica, pa koliko, onda, treba da bude zasticen prosvetni radnik?!?
Петицију сам потписала зато што су просветни радници све више на мети разуларених ученика,неких родитеља.
Zato sto sam umprna od konstantnog degradiranja nase profesije koju su izvrgli ruglu APSOLUTNO SVI a najvise nase kolege koje cute i prave se da je sve u NAJBOLJEM REDU.Dotakli smo dno stalnim pjuvanjima, kritikama, napadima svake vrste.Ako sami sebi ne pomognemo-NIKO I NECE!
У мојој школи је једна мајка тукла наставницу кишобраном и то у зборници. Другој наставници је на часу ученик рекао: " Немој сад да ти лупим шамар!"
Roditeljima je dato previše prava. Tretiraju nas često kao čuvare dece o državnom trošku. :-(
danas je izuzetno tesko raditi sa decom, zaposleni treba da budu zasticeni, Divim se prosvetnim radnicima. Roditelji stavite se u njihovu kozu. Kuda nas vodi ovakvo ponasanje? Deco postujte Vase ucitelje i nastavnike!
| This discussion has been closed. |