Петиција за додељивање статуса службеног лица просветним радницим

Овом петицијом жели да се допринесе заштити професора основних и средњих школа у обављању своје дужности, од недоличног и насилног понашања ученика и њихових родитеља тако што ће им се доделити статус службеног лица. Професори у последње време свакодневно трпе осим психичког, и физичко насиље од стране ученика и њихових родитеља, без адекватне заштите државе која их је упутила да ученике едукују у складу са наставним планом и програмом и да их спремају за изазове које ће пред њих поставити живот.

Ми, потписници петиције, својим потписом желимо да допринесемо заштити професије просветних радника залагањем да наставници и професори, основних и средњих школа, добију статус службеног лица. Спречавањем службеног лица (професора или наставника) у вршењу службене радње сматра се кад неко силом или претњом да ће употребити силу спречи службено лице да обавља свој посао. Кажњив је и сам напад на службено лице због дужности коју обавља, без обзира на то да ли се иза тога крије намера да се нешто постигне тим нападом.

ВАЖНО! НАКОН ПОТПИСИВАЊА ПЕТИЦИЈЕ НА ВАШ МЕЈЛ ЋЕ СТИЋИ ЛИНК НА КОЈИ ТРЕБАТЕ ДА КЛИКНЕТЕ КАКО БИСТЕ ПОТВРДИЛИ ВАШ ПОТПИС ТО ЈЕСТ КАКО БИ ОН БИО ВАЖЕЋИ!

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ПРОСВЕТНЕ РАДНИКЕ И ШКОЛЕ:
Петиција ће се потписивати и на уобичајен начин преко обрасца. Идеја је да нам се свака школа обрати на доле приложену е-маил адресу преко које ћемо им послати образац за потписивање петиције - свака школа треба да скупи што више потписа и да нам поштом пошаље прикупљене папире на адресу коју ћемо им такође проследити путем е-маил адресе.
Образац за потписивање петиције можете добити уколико нас контактирате на е-маил адресу:
peticijazaprosvetneradnike@gmail.com

Петицију можете потписати и на фејсбук страници која је ову петицију и покренула!
Линк странице:

Никола Вељковић    Kontaktirajte autora peticije