Nova lokacija za Kraljevačko pozorište!
Re: Re:
Koliko sam ja upoznat tu je služda Vojne bezbednosti ... i ništa više.
Re: Re: Re:
#3: Kraljevo Online - Re: Re: U prevodu nema neku svrhu!!:):)!...Idealno mesto za pozoriste....
Re:
Ma da, nije im dosta kasarna u Ribnici, Jarcujku...Ovom gradu je potrebno i malo kulture, dosta nam je vojske!
Svasta!
OL59
Pozoriste je dusa grada.
Re:
Slazem se ja sa time, samo sam revoltiran ponasanjem tih ljudi jer prave budale od svih nas koji zaista zelimo pozoriste. Ne mora na ovaj nacin ali ovaj nacin nije niko od nas izazvao vec... svi znaju ko, samo neko kaze a neko ne. Izvinjavam se na ostrim recima, nadam se da me razumete. Pozdrav svima.
Re: Re:
#16: OL59 - Re: Apsolutno si u pravu! Direktor pozorista se igra sa poreskim obveznicima, publikom i institucijom koja postoji 60 godina! Sramota! Laze nas da je sala nebezbedna a povremeno pusti publiku, verovatno kad ima interes!
A pare?
Medjutim, to je ubedljivo najskuplja varijanta!
Oni koji se razumeju u gradnju kazu da treba uloziti 1,5 do 2 miliona evra u rekonstrukciju, plus namiri Vojsku (neki kazu sa 60 ili 80 stanova)! Velika cifra i za mnogo bogatije od nas.
Rekonstrukcija Doma Vojske je neophodna iz dva razloga:
1. Zgrada je poprilicno zapustena i oronula,
2. U tom objektu ne postoje ni minimalni uslovi za izvodjenje ozbiljnih pozorisnih predstava.
Slazem se da je to preveliki objekat da bi u njemu bilo samo pozoriste. Trebalo bi iskoristiti deo prostora i za druge kulturne aktivnosti tako da bi to u stvari bio Kulturni centar.
U medjuvremenu, treba osposobiti sadasnju pozorisnu zgradu (a za to ne treba mnogo novca i vremena), prekinuti politicke igre i nastaviti pozorisni zivot u Kraljevu.
Ipak, kao radniku pozorista, prija mi Vasa zelja da nesto promenite. Hvala Vam!
Trece, mislim da se razjasnilo sve oko donacija i "igara" koje su vodili Slavkovic i Jovasevic koji je hteo da ukine pozoriste. Hteli to da priznate ili ne - komisija koju je Simovic doveo da utvrdi neznatna ostecenja je utvrdila da je zgrada u teskom stanju i zatvorili polovinu zgrade za bilo kakvu upotrebu. Ispada da je onaj Slavkovic u pravu. U ovom trenutku ne bi trebalo davati toliki novac za tudju (vojnu) zgradu i praviti toliko buke ni oko cega. Trebalo bi popraviti tu staru malo manje nego sto Slavkovic kaze i raditi normalno. Eno vam biblioteke, njoj su dali 7 miliona dinara za lift a ne daju Slavkovicu 10 miliona za krov... to su neke druge igre. Dali su Kulturnom centru 6 miliona za programe i oni ih trose na koncerte i promocije a ne na trajne stvari. Za tih 16 miliona su mogli da otvore pozoriste.
| This discussion has been closed. |