Предлог: Mилица Новковић за Светосавску награду 2015.
Milica Novković je svoju mudrost, iskustvo, dugogodišnje istraživanje i promišljanje pretočila u sjajnu knjigu za svaku porodicu Porodični bukvar. To je jedan od razloga zašto baš ona.
Svoja saznanja proverila je u velikom broju porodica i mnoge roditelje i mnogu decu vratila u ljubav. One koji su imali sreću da je sretnu.To je drugi razlog.
A to što već 15 godina korača po Srbiji i po svetu, okuplja roditelje i sa verom , ljubavlju i nadom u sve ljude, prenosi znanje Izvornog vaspitanja,i pomaže da se sačuva porodica bez koje nam nema života, je 98 razloga zašto baš Milica i zašto baš Svetosavska nagrada.... I ni jedna druga...Za Milicu!
Vaspitati nase najdraze je izazov, veci nego ikada, nesnalazenje u smeni generacija i modernom nacinu zivota je vise nego evidentno!
Naravno, nema uspeha ako svako igra svoju igru, a Milica je sjajan "trener", koji moze da dovede tim do pobede...
Re: Sandra
slažem se sa svim što je napisala Daki.,
Milica je u prvim redovima sa onima koji ovu nagradu istinski zaslužuju
Jedini pravi mislilac kog poznajem. Kada slusate njeno predavanje slazu vam se kockice u glavi i postepeno se radja misao u vama. Nista slicno nisam dozivela na predavanjima na kojima sam bila. Sve je logicno i jasno. Vidljivo... primenjivo... Ko zeli da upozna mudrost samo treba da prelistava njenu knjigu... Ponosna sam sto sam se upoznala sa njenim delom i nesebicnim davanjem. Neverovatna zena! Zasluzila je ovu nagradu svojim radom, predanoscu i posvecenosti ideju ocuvanja pravih vrednosti koje polako ali sigurno nestaju sa lica zemlje. Hvala Milice za sve sto ste uradili za nas i nasu decu!
Imala sam tu cast da mi g-dja Milica bude nastavnik srpskog jezika u osnovnoj skoli. Imala je dosta nesuglasica sa tvrdokornim i zastarelim kolegama koji nikako nisu zeleli da prihvate njene ideje iz njima znanim razlozima. Ali je zato imala OGROMNU podrsku od strane dece. Divna zena i veliki borac.
Зашто што је Милица заслужује, а још више зато што је њену мисао потребно популаризовати.
Mira Milosevic
Ako neko ima zlatan kljuc za ulazak na vrata spasa, onda je to G-dja Milica Novkovic sa svojim delom. Za koga, za svekoliko covecanstvo. Njen visedecenijski rad iznedrio je celovito i prakticno resenje za duhovni preporod savremenog coveka, za njegovo emocionalno i mentalno ozdravljenje. Jer, samo takav covek moze ziveti u Ljubavi, Radosti i Dobroti, onakvoj kakvu donese na ovaj svet po Bozijem davanju.
Milenka Milosevic
- Zato sto je g-dja Milica jedina, koja je naucno dokazala koji su uzroci zla u kome zivi savremen covjek, kako otkloniti te uzroke i uci u moralni, duhovni i svekoliki preporod. Ima li jos takvih.
Nema brzeg i lakseg puta da savremen covjek ozdravi, da stasa u moralno i casno bice nalik Onome koji ga stvori po svojoj mjeri. Tek tada mozemo da se nadamo da ce neki dobri ljudi spasiti planetu od rata, zagadjenja, svekolilkog nasilja i stradanja. Treba li nam vise od toga.
da pronadje bar jedan odgovor na svoje pitanje u njenom bukvaru
Nada
Ovo je jednostavno najlaksi put da se pohlepna svest savremenog coveka transformise u zdravu svest, kakvu nam je sami Bog dao po rodjenju.Nema nama spasa dokle god pricamo o posledicama, a ne otklanjamo uzroke. Spreciti, a ne leciti, otkloniti rak tkivo, i eto nama emocionalnog, mentalnog i duhovnog preporoda. Tada smo istinski u Ljubavi u kojoj um ne ratuje ni sa sobom, ni sa drugrma.Tada je nas um u srcu.
Хвала Вам Милице.
Za Milicu od Olge
Zato što me je naučila šta je to Ljubav...U svakome i u svemu...Počevši od Himne, koju mi je poklonila...
| This discussion has been closed. |
Jovan
Milica Novković, istinski dostojna svetosavskog znamenja!