Ostavka Patrijarha SPC Irineja
Сви они којима је дража јерес од Православља,правац Ватикан!
Не оставка,него рашчињење!А да је Иринеј једини екумениста у СПЦ,то би било одлично.
На жалост,у СПЦ има јако много таквих.И сви требају да буду позвани на покајање због
исповедања свејереси екуменизма.А ако се због тога не покају и речју и делом не исповеде
веру православну,требају бити рашчињени.
Такође,СПЦ треба да изађе из ССЦ,да прекине молитвено општење са свим помесним црквама које су у екуменистичком ССЦ(као и са оним помесним црквама које нису чланице ССЦ али са горепоменутима молитвено опште).Такође треба да прекине молитвено општење са расколницима новокалендарцима и новопасхалцима,као и са сергијанском РПЦ МП.
Re:
Bogu hvala, nas ekumenista je svakim danom sve više. Ljudi uviđaju da postojanje više religija i naroda dstvara podele i vodi u ratove. SPC ne samo da ne treba da izadje iz SSC, već da prednjači u ekumenskom dijalogu, što po mom mišljenju malo čini. Problem su tu neke vladike nazadnih pogleda poput Nikanora i Jefrema i Milutina....
Molim se Bogu (Boginji) da vas takvih mrčnjaka bude sve manje.....
Недостојан!
Re: Re:
Уопште нисмо мрачни, напротив!
Само што веру православну не може свако да поштује, јер за то треба СРЦЕ, ДУХ И КАРАКТЕР!
ТО НЕМА СВАКО, зато беже у јерес јер их обмана води.
Re:
...Ljudi iz Nisa pricaju da je nekad bio monah i taj ''patrijarh'' irinej ali nesto mu se desilo usput pa je izgubio sve sto olikuje hriscanina makar u pokusaju....
...tako da ...odlazi sotono i ti i satanasije jeftic, i bulovic i amfilohije ...nemojte vise da cepate rizu svetosavsku srbske pravoslavne crkve...jer sa vama kao mocnicima u saboru,sinodu i svuda gde se neko nesto pita ta crkva nije vise pravoslavna ...neko je samo sekta podanika sataninih....
Gospode pomjani ih u carstvu tvojemu pa i nas gresne pomiluj.
Mnogo je unistio Pravoslavlje i sam treba da kaze dda nije za taj poziv Boziji
НЕДОСТОЈАН !!!
Re: Re:
Ja bih pre rekao Boginja. Bog je ženskog roda. Boginja,, majka priroda......
Re:
Sve vas izrode treba streljati,da ne zarazujete vise ovaj Boziji narod.Vi ste zaraza koju treba istrebiti,za boljitak Srba da se vrate svojim korenima.
| This discussion has been closed. |
Zbog čega da da ostavku? Da li zato što SPC čisti od nacionalista, šovinista i tradicionalista, što ukazuje da nacija u veri nije bitna? Zato? I da, da je još malo hrabriji pa da još energiččnije radi na našem približavanju Evropi i svetu, episkopu Rima, istinskom poglavaru svih hrišćana.....
Vi kažete Gračanica - Ja kažem Vatikan
Vi kažete Moskva - Ja kažem Brisel i Vašington
Vi kažete porodica na prvom mestu - Ja kažem pravda za LGBTQ populaciju
Vi kažete Kosovo i Republika Srsku sa naši - Ja kažem oni pripadaju opd nas nepravedno proganjinim Albancima i Bošnjacima....
Vi kažete Nikolaj i Justin - Ja kažem ne tim maloumnicima, već Majka Tereza i Alojzije Stepinac...
Isitna je samo jedna - Aleksandar Vučič