Peticija za ukidanje povlastica crnogorskim studentima
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
#2553: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
Nije nikakav problem da strani drzavljani studiraju ako ima slobodnih kvota prilikom upisa. Ali mora se voditi racuna o obrazovanju i upisu drzavljana Srbije. Strani drzavljani moraju placati punu komercijalnu cenu studiranja. Naravno da ce se odvojiti i deo stipendija za talentovanu decu srpske nacionalnosti koji zive u drzavama koje nemaju nastavu na srpskom jeziku. Ovakvom upisnom politikom samo stimulisu srbe studente iz Crne Gore da imaju trajni odliv intelektualne elite jer skoro svako od njih zeli da ostane trajno u Beogradu! Podgoricki univerzitet je takodje i njihovo vlasnistvo, zato je potrebno da im se pomogne u ostvarenju prava da se skoluju u svojoj zemlji i sutra pomognu srbima u Crnoj Gori! Dakle ova peticja zeli zastitu prava i interesa srpskih drzavljana ali ujedno afirmise i pravo da studenti iz Crne Gore imaju kao njeni drzavljani ravnopravan status u njihovoj drzavi!
ВЛАДА ЦРНЕ ГОРЕ ЈЕДНОГЛАСНО ЈЕ ПРИЗНАЛА НЕЗАВИСНО КОСОВО ! ЗАПАМТИТЕ ОВАЈ ДАТУМ 09.10. 2008.
ВЛАДА ЦРНЕ ГОРЕ ЈЕДНОГЛАСНО ЈЕ ПРИЗНАЛА НЕЗАВИСНО КОСОВО ! ЗАПАМТИТЕ ОВАЈ ДАТУМ 09.10. 2008. ГОДИНЕ
Re: ВЛАДА ЦРНЕ ГОРЕ ЈЕДНОГЛАСНО ЈЕ ПРИЗНАЛА НЕЗАВИСНО КОСОВО ! ЗАПАМТИТЕ ОВАЈ ДАТУМ 09.10. 20
Re:
Nazalost vodi od 1945 do danas! Samo sada se zovu dinarski lobi...
ЗОРАН ЂИНЂИЋ СРБИН ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ СМЕТАО ЈЕ ЦРНОГОРЦИМА КОЈИ СУ РАДИЛИ ЗА ЗАПАД
ЗОРАН ЂИНЂИЋ СРБИН ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ НИЈЕ ДАО КОСОВО АЛБАНЦИМА
ЗАР ЈЕ ПОТРЕБНО ИСТА ВИШЕ РЕЋИ ? ЦРНОГОРЦИ СУ ПРОДАЛИ НАША ВЕКОВНА ОГЊИШТА !
ЗАР ЈЕ ПОТРЕБНО ИСТА ВИШЕ РЕЋИ ? ЦРНОГОРЦИ СУ ПРОДАЛИ НАША ВЕКОВНА ОГЊИШТА !
Подседник за Србе
Подседник за Србе Подседник за Србе Подседник за Србе
.jpg)
И шта сад хоће албанска браћа наша небраћа Црногорци ?
И шта сад хоће албанска браћа наша небраћа Црногорци ?
КАД РАДНИК КОПА КОЛУБАРА ОД МУКЕ ПИШЕ ПРОТЕСТНУ ПЕСМУ ПРОТИВ НАТО БОМБАРДОВАЊА
НИСАМ КОМШИЈА ДРАГАНА ЏАЈИЋА ЏАЈЕ АЛ СТАНКО СУБОТИЋ ЦАНЕ МОЖДА ЈЕСТЕ НА УБУ
NE DAM SRBIJU ZA " NIKSICKO PIVO" IMAM JAGODINSKO !
NE DAM SRBIJU ZA " NIKSICKO PIVO" IMAM JAGODINSKO !
Re: Re:
Dinarski mentalitet je i kod nas u Požegi,Užicu,Arilju,Zlatiboru,Tari,...pa sa crnogorcima nema nikakve veze.Jer su oni militarizovali Onogošt i Južnu Hercegovinu,...Oni su mentalitet uvlakački.
Odavno postoji vic-pitalica: koji je glavni grad Crne Gore?..odgovor: Podgorica; a koji je glavni crnogorski grad? pa Beograd;
i to je tačno; pošto jesada druga država treba menjati neke stvari:
1. Očistiti ceo administrativni aparat od stranih i dvojnih državljana, ako se želi ići napred
(naravno od mesne zajednice pa do vrha države-samo redom, od glave)
2. U redu je pomoći srbima iz dijaspore, ali ta dijaspora nije velika i tamo postoje udruženja a ona su ta koja trebaju dati
verifikaciju potvrde o narodnosti, ako je student vadi kod lokalne samouprave a nikako ne negde u Srbiji.
3. Doneti zakone (za naše uslove) o ulasku, boravku, radnim dozvolama, prava na kupovinu nepokretnosti (ne zemlje),
osnivanju firmi, kupovini firmi itd itd (ponavljam za naše uslove a ne ostalog sveta), jedan primer kod kupovine
firmi [koji treba da važi i za domaće i za strance]:
KUPOVINOM FIRME KUPAC JE DOBIO ZEMLJU NA KOJOJ SE FIRMA NALAZI NA KORIŠĆENJE I NE MOŽE JE KORISTITI ZA
DRUGE SVRHE, NA NJU TREBA PLAĆATI GODIŠNJU RENTU, AKO FIRMA PRESTANE DA RADI TRAJNO IZ BILO KOG RAZLOGA
RENTU PLAĆA I DALJE ALI FIRMU NE MOŽE DA SRUŠI I GRADI NEŠTO DRUGO NEGO OPET NAMENSKI ISTOVETNO A AKO NE
RADI ODREĐENI BROJ GODINA ODUZIMA MU SE PRAVO KORIŠĆENJA ZEMLJIŠTA I DAJE ROK ZA PRODAJU ILI RUŠENJE I
ČIŠĆENJE ZEMLJIŠTA, A POSLE TOG ROKA TO PRELAZI U NADLEŽNOST DRŽAVE NA TROŠAK DOSADAŠNJEG VLASNIKA, KOJI
MU SE ISPOSTAVI KADA SE PREDMET ZAVRŠI, A SAMO DRŽAVA ODNOSNO SADA LOKALNA SAMOUPRAVA MOŽE DONETI
ODLUKU O NOVOM NAČINU KORIŠĆENJA TOG DELA ZEMLJIŠTA.
A neka vam studiranja, i Srbima i Crnogorcima, vidite koliko je akademaca na birou, kao da svi moraju fakultete zavrsiti... Dobar zanat danas zlata vredi, manite se devalviranih fakultetskih diploma, necete se od njih leba najesti!!!
Re:
Istina, pola danasnjih studenata nije ni za osnovne skole, a ne za fakulteta.
Inteligencija će vas a kraju ubutiRe:
Ubi vas pusta intelegencija!#32: -
Re: Re: Re:
Dobro, ja nikada ne generalizujem sve ljude i narode. Samo sam uocio da je velika ofanziva nekih predstavnika koji izmisljaju neku dinarsku ideologiju koja neverovatno ima slicnosti sa hrvatskom i albanskom tradicionalnom skolom i ideologijom. Mozete cak i u zvanicnim medijima da ih cujete sta sve lupetaju, a moje misljenje je da pokusavaju da zavedu sve srbe koji imaju bilo kakve veze sa ruralnim dinarskim poreklom. Naravno svaki kraj ima svoje prelepe i pametne ljude ali isto postoje iskompleksirani pojedinci koji im nanose stetu. Njihovom maloumnom delovanju se najbolje mogu suprostaviti ljudi koji imaju isto poreklo kao i oni, s tim da im javno objasne da ne lupetaju i odvajaju ih od svih normalnih srba... Uostalom skrenuo sam Vam paznju na ovo opasno delovanje, a siguran sam da cete sami uvideti sta sve i sa kojim ciljevima rade!
Re: КАД РАДНИК КОПА КОЛУБАРА ОД МУКЕ ПИШЕ ПРОТЕСТНУ ПЕСМУ ПРОТИВ НАТО БОМБАРДОВАЊА
| This discussion has been closed. |
Re: ДОКАЗ КОЛИКО ЦРНОГОРЦИ ВОЛЕ СРБЕ ЈЕ ИЗЈАВА ФИЛИПА ВУЈАНОВИЋА КОЈИ ТВРДИ ДА СУ СРБИ ПОЧИНИЛИ ГЕНО
#2558: ПЕТИЦИЈА ЈЕ УСПЕЛА СРБИ СУ СХВАТИЛИ КО ИМ ЈЕ НЕПРИЈАТЕЉ - ДОКАЗ КОЛИКО ЦРНОГОРЦИ ВОЛЕ СРБЕ ЈЕ ИЗЈАВА ФИЛИПА ВУЈАНОВИЋА КОЈИ ТВРДИ ДА СУ СРБИ ПОЧИНИЛИ ГЕНОЦИД