Peticija za ukidanje povlastica crnogorskim studentima
Žao mi je što se Srbija prema Srbima iz Crne Gore ponaša kao prema nedonoščetu,a samo mi znamo kako nam je u ovoj nakaradnoj tvorevini od države.......................................
Zato što je ovaj problem već odavno prisutan i kadsu se odlučili na samostalnu državu trebalo je bar tada da im omogućimo studiranje kao i svim strancima. Zbog njih naša deca nisu na spisku budžetskih studenata i na listi za domove. Tačno je i da se nakon završetka studija ne vraćaju svojim kućama i samostalnoj državi već se zapošljavaju u Srbiji, tačnije u Beogradu. A naša deca će spakovati prnje i otići u "beli svet".
Hteli ste svoju drzavu? OK, imate je. Tamo se skolujte i snalazite se kako znate samo van Srbije osim ako ne planirate da placate skolarinu. Srbija svojoj deci treba da bude majka, a ne maceha. Skroz podrzavam ovu peticiju i nadam se da ce se ovo sprovesti.
This comment has been removed by the person who wrote it.
Потписала сам петицију, али против, не подржавам је јер не желим даље поделе. Ово лудило које влада између два братска народа мора да стане и престане, питање је дана, месеца или година али ће стати и престати. Срби и Црногорци су припадници једног народа - српског. Народи су се развијали па су из једног народа настале две нације - српска и црногорска. Не волим Србију више од Црне Горе, нити Црну Гору мање волим од Србије.
Без обзира на појединце, екстремиста и у Србији и у Црној Гори - ми смо један народ, и кад-тад ће ове луде поделе нестати! Нека су нама жива наша деца како српска тако и црногорска, а све нас је мање јер тако одговара душманима Србије и Црне Горе.
Zavrsio fakultet u BGu, bio na budzetu, sve u roku dao, kolege iz BGa lajale iza ledja (kasnije sam to saznao), cutali kad su u mom drustvu, jos uvijek studiraju, a od tada je proslo cetiri godine! Mjesecno sam trosio oko 600,700e zaradjenih u CG, mislim da ne postoji ta racunaca da je Srbija u minusu, makar sto se moga studiranja tice. Ima masu slicnih primjera, tako da Milose peticija ti je jadna!
Dosta je bilo sedenja na dve stolice! I svi su na pravnom fakultetu, talentovani za demagogiju i komandovanje.
I po kom osnovu su privilegovani studenti iz CG u odnosu na one i drugih država bivše SFRJ. Zašto neko ko je Srbin iz Slovenije ili Makedonije ne može da uživa te privilegije?!
Samo oni studenti koji su drzavljani Srbije i Republike srpske mogu imati povlastice, kao i svi oni iz dijaspore ako su upisani u knjigu drzavljana Srbije. Ostali su dobrodosli na studije ali po ekonomskom principu.
| This discussion has been closed. |