Peticija za ukidanje povlastica crnogorskim studentima
Re:
pa jbg, dom i menza nisu malo... mesecna rata kredita/stipendije pokriva zivot u domu, hranu u menzi i mesecnu markicu za prevoz u gspu... neka ostane tako i bice dobro... a crnogorci prolaze bolje uglavnom jer radi 'crnogorska veza', i sam znam nekoliko primera... a ima ih puno, puno... bosanaca i crnogoraca po domovima koliko hoces, i uglavnom se oni pitaju za sve...
ako cemo tako onda ce vasi studenti koji zele da studiraju kod nas u Crnoj Gori morati da polazu test iz crnogorskog jezika
Re:
#1: - I ako sam za ali ipak treba misliti na nas koji smo bili protiv odvajanja....treba sad uz pomoc popisne liste o tome odlucivati..ona neka se trazi pa onda da se odlucuje...a ako to ne moze onda sta je tu je
Re:
Hahahahahaha... vi bezite od siptara u crnoj gori kod nas. Licno mi je to jedan crnogorac rekao dok sam studirao ekonomiju, kaze: Mi dolazimo ovde jer su tamo siptari... Znaci vi bezite odande iz raznoraznih razloga, a mi kao hocemo u crnu goru da studiramo ? Druze, pa mi vise i ne govorimo istim jezikom, ja crnogorski ne razumem, nisam ucio u skoli, ali znam latinski, pa cemo se lepo sporazumeti...
Re:
Sto da ne!?Nadam se da ce i vasi studenti polagati u tom slucaju,osim obavezne skolarine za strane drzavljane, test iz srpskog jezika,na cirilici kao sluzbenom pismu ove drzave! Potpuno se slazema sa Vama i imate pravo da organizujete skolstvo i sprovodite zakone u Vasoj drzavi kako vam odgovara i u skladu sa vasim interesima! Ako se neko odluci da upise studije u Crnoj Gori morace da se povinuje vasim pravilima.
Re:
Da li je i za ocekivati nesto drugo kada su,osim za studije, skoro sva rukovodeca mesta u Srbiji (pa i politicke funkcije) jos od drugog svetskog rata "rezervisane" za kadrove iz Crne Gore ? Da li je potrebno nabrajati???? Dosta je bilo farse,cinjenica je da smo kolonija " Obale Lozovace" ,odavno, samo sto to nije uputno pricati. Srecom, sada su druga drzava pa ima nade ako se dozovemo pameti.
Re:
Imaju pravo da budu na budzetu Rep.Srbije pre svega...nasi gradjani koji studiraju u CG to nemaju.
Nemam nista protiv drugih naroda i nacionalnosti. Imama puno drugara iz Cg, tamo letujem , ovo je pitanje prava i uvodjenja nekih ogranicenja. strani drzavljanin placa i trebalo bi da placa po drugacijem rezimu neko domaci student. I naravno, da nema pravo na dom, i sl, jer samim tim sto je strani drzavljanin studira automatski privatno, nema povlastica. A to je visestruko korisno- nek fakultet tako puni svoj budzet, umesto na domacoj raji, i vise mesta u domovima, veci fond za kredite nasih studenata. Ova zemlja je zaista neverovatna, umesto da nasim mladima izadje u susret...
| This discussion has been closed. |