PETICIJA ZA UKIDANJE KOMUNALNE POLICIJE
Moje mišljenje je da treba da se ukine.
Sasa
ALI JE PITANJE STA JE UCINJENO PO TOM PITANJU , KOLIKO SU GRADJANI AZURNI U TOM PRAVCI DA SVE SNIMKE PROSEDE GLAVESINAMA , PA DA IH KASNIJE PITAJU STA SE DESILO SA " KOMUNALCIMA"
Preimenovati ih u KOMUNALNE REDARE. Smanjiti im ovlašćenje. Mnogo su se umislili? Postali su osorni, bahati i ne pristupačni DOBRONAMERNIM GRAĐANIMA. Čujem da su im i plate veće od plata policijskih službenika, to nikako ne bi trebalo. Čuo sam i za TARIFU, što je sramotno i poražavajuće. Nikako novih 800 u Beogradu, ko će to da plaća? Ja sam bio vatreni zagovornik za uvođenje neke vrste Komunalnih redara, oni ih nazvaše Komunalna policija, postadoše umišljeni pa čak i važniji od prave policije, što ne valja, košta a efekat slab. Totalno sam i lično razočaran nihovim radom. Nisam ni jednom dobio traženu pomoć od njih ni na usmeni ni na pismeni poziv? Obraćao sam se dok sam gledao narušavanje komunalnog reda na ulici, kada su prekršioca mogli da zateknu u vršenju ne dozvoljene radnje, dobio sam odgovor: "Napišite prijavu i predajte u Mekenzijevu 31" Bilo bi smešno da nije tužno! Ovaj će da ponavlja radnju i da čeka mene da pišem i nosim prijavu u Komunalnu policiju a valjda i da čeka dok oni dođu da mu napišu Zapisnik i izreknu kaznu?
dr...
Комунална полиција НЕМА ЗАКОНСКИ ОСНОВ да приводи лица, ради „утврђивања идентитета“ – то је ЗАКОНСКО ОВЛАШЋЕЊЕ „ОВЛАШЋЕНИХ СЛУЖБЕНИХ ЛИЦА“ и „УНИФОРМИСАНИХ ОВЛАШЋЕНИХ СЛУЖБЕНИХ ЛИЦА“ МИНИСТАРСТВА УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ и ВОЈСКЕ СРБИЈЕ !!!
У конкретном случају, једино шта је Комунална полиција могла и смела да уради, јесте да захтева „асистенцију“ Полиције МУП РС, да се утврди идентитет А.С. !!!
Комунални полицајци су САМО „службена лица“ и НИСУ „ОВЛАШЋЕНА службена лица“ и НИСУ „униформисана ОВЛАШЋЕНА службена лица“ !!!
Ово најпре полази од чињенице да Комунална полиција НИЈЕ „државни орган“ ( поступају у оквиру „локалне самоуправе“ ), комунални полицајци НЕМАЈУ положен „државни испит“, па према томе не могу да имају „овлашћења“ која по Уставу РС и закону могу да имају САМО „овлашћена службена лица“ и „униформисана овлашћена службена лица“ МУП РС и Војске Србије, као припадници институција која спадају у „државне органе“ !!!
Веома је ВЕЛИКА РАЗИКА у ОВЛАШЋЕЊИМА !!!
Без обзира на противуставни „Закон о комуналној полицији“, јединице „локалне самоуправе“ под чијом је надлежношћу Комунална полиција, НЕМАЈУ „пословну способност“ и немају Уставног овлашћења, да Комуналној полицији дају „ОВЛАШЋЕЊА“, која су прописана Уставом РС, као сто су на пример „лишење слободе лица“, „довођење“ и сл. – то су „овлашћења“ само ДРЖАВНИХ ОРГАНА, којима „овлашћења“ може дати САМО НАРОДНА СКУПШТИНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ !!!
Шта ако се „сутра“ и Комунална полиција „приватизује“ !? Значи „локалне самоуправе“ ће дати Уставна овлшћења неком „приватнику“ да по улицама ради шта и како хоће, да приводи и легитимише грађане како хоће !?
Сетите се, како је прошла „комунална полиција“ приликом од пре неку годину „препадних дејстава“, односно „упадних антитерористичких дејстава“ приликом контроле карата ПРИВАТНЕ ФИРМЕ „Бус плус“ у Београду – за потребе ПРИВАТНЕ ФИРМЕ „Бус плус“, МАЛТРЕТИРАЛИ ГРАЂАНЕ !!!
Решење :
- „Кривична пријава“ против припадника Комуналне полиције, због кривичног дела „ПРОТИВПРАВНО ЛИШЕЊЕ СЛОБОДЕ“ из члана 132., став 2. КЗРС;
- „Кривична пријава“ против Начелника Комуналне полиције Ненада Ристића, због кривицног дела „Изазивања панике и нереда“ из члана 343., став 2. КЗРС, проношењем преко медија ЛАЖНИХ и НЕТАЧНИХ ИНФОРМАЦИЈА СА ЦИЉЕМ ЗАСТРАШИВАЊА и ИЗАЗИВАЊА ПАНИКЕ КОД ГРАЂАНА;
- „Тужба“ А.С. за НАДОКНАДУ ШТЕТЕ против Комуналне полиције, на основу одредби из члана 170. – 172. Закона о облигационим односима, са захтевом да се „пресуда“ ЈАВНО ОБЈАВИ ( и у медијима ) и Комунална полиција ЈАВНО ИЗВИНИ.
Па после, нека Комунална полиција и њени челници, износе и пласирају ЛАЖНЕ и ЗАСТРАСИВАЈУЋЕ „информације“ у јавност и нека ИЗАЗИВАЈУ УЗНЕМИРАВАЊЕ ГРАЂАНА !!!
Много је важније да се данас сви препознамо да смо А.С.(30) од пропагандне глупости да смо сви као некакав тамо шарли!!!!!
pun kurac je policije
na jednog gradjanina u proseku dva policajca
nijedna druga istitucija ne radidi samo sud policija ,zatvor ito treba dobra veza (naravno politika ili kes da bi bio komandir bilo cega )
daj coveku vlast pa ces videt kakav je
danas sto ti napise komunalac ili sabracajac to ne moze ni sud da pobije
ukidanje pod hitno ! !!
| This discussion has been closed. |