VRATIMO ocenjivanje rada lekara na sajt www.kakavjedoktor.org!
Quoted post
Doktorka |
#81 Re:2012-12-15 17:22Poštovani kolega vidim da ste veoma razočarani organizaijom i društvom u celini, (samim tim što vičete) kao i većina ljudi koji žive u Srbiji. Ne sporim ništa od onoga što ste veoma glasno izneli. Po ovome što ste napisali zaključujem da sajt niste ni otvorili. Ne ocenjuje se stručnost lekara, već odnos prema pacijentu i poštovanje ličnosti. Mislim da svi mi zaslužujemo poštovanje, kako pacijenti, tako i zdravstveno osoblje. Iz vašeg teksta se takođe može pretpostaviti da spadate u poštene i odgovorne lekare (svi smo mi raja ). Naravno da je potrebno promeniti mnogo toga, mnoge zakone i kažnjavati odgovorne. Zašto je ovaj sajt dobar? Zašto se kreće, baš od Zdravstva? Zato što su bolesni ljudi, osetljiviji i ranjiviji od zdravog...Anton Čehov je davno rekao "Zdrav čovek ima hiljadu želja. Bolestan samo jednu" , polazeći od toga, kao i od etičkih principa i Hipokratove zakletve, mi kao lekari i svi zdravstveni radnici smo odabrali zanimanje kojim treba da pomažemo tim bolesnim ljudima. U slučaju da im ne možemo pomoći ( postoje neizlečive i bolesti koje je teško dijagnostikovati ), uvek možemo i moramo biti humani i odgovorni prema svim ljudima, onako kako bi smo želeli da se ophode i prema nama. Pošto nismo političari, sudije, inžinjeri...ne možemo menjati Zakone i suditi drugima, ni praviti mostove, zgrade, ali možemo očuvati svoj ugled i svoj obraz. "Mnogo šta se promenilo i svakoga dana se menja u našem društvu. |
Odgovori
DOC HOLIDAY |
#83 Re: Re:2012-12-15 18:36:25Poštovana koleginice, Ceo pogled na problematiku je parcijalan. Ja samo tražim sistem koji će celo društvo uvesti u red, ništa drugo. Zdravstvo je deo društva i kao takvo, svidelo se to nekome ili ne, NE može se izdvojati kao pojedinačni deo. Moj pokojni otac bio je oficir JNA i u ono nesrećno vreme raspada SFRJ, bilo je isto pitanje: ,,Što vojska ne učini nešto"? Nije mogla naravno ništa, jer je i ona bila samo jedan segment društva i takva je bila upravo kao i tadašnja država. Isto je i sa zdravstvom. Teško je, praktično nemoguće tražiti da u državi u kojoj ništa ne funkcioniše, zdravstvo ili bilo koji drugi deo tog društva (države) funkcioniše. Isto tako u uređenoj zemlji ne može da bude da sve funkcioniše, a samo jedan segment (zdravstvo, školstvo, sudstvo, administracija, vojska...) ne. Toga nema! Država je ili uređena ili nije. Naša država na žalost nije i zato je sve ovako kako je. I kako sam već napisao, ono što valja u zdravstvu je rezultat pregalaštva pojedinaca (kojih ima ipak dosta), njihovog entuzijazma i ljubavi prema profesiji, a ne kao rezultat funkcionisanja sistema! I TO JE PROBLEM! Na kraju, deceniju i više u medijima se stvara atmosvera netrpeljivosti prema zdravstvenim radnicima, označavajući nas kao neprijatelje, a ne kao ljude koji treba da pomognu bolesnim ljudima. I zato su na naslovnim stranama ,,crne ovce" naše profesije, jer je to ipak ekskluzivna, šokantna, senzacionalna vest... Koga je briga što neki tamo peške do ambulante ima 2,5-3 km, što nema svoja kola, živi kao podstanar u garaži... Ne bih komentarisao Internet i ostala čudesa tehnike u zemlji za oko 6% intelektualaca... Želim Vam dobro zdravlje i uspeh na svim poljima!!! Sa sajtom ili bez njega, meni je svejedno, rešenje za ovu državu nema. Jedino mogu moje dete da školujem i da ga pošaljem što dalje odavde. Hvala Bogu, ne želi da bude lekar.
|
PROTIV SPOMENIKA DRAŽI MIHAILOVIĆU
Pravda za zatočenog Srdjana Žunića
Ne koncertu Ace Lukasa u Tvrđavi – Sačuvajmo spomenik kulture
Слобода за Андреjа Гњота!
Peticija da se pas Brankica vrati Fondaciji Vidak
Подршка за одбрану Косова и Метохије - Приступите Покрету за одбрану Косова и Метохије
СТОП за ПРЕТПЛАТУ РТС! Ваше је право да не плаћате таксу!
Peticija za uvođenje prinudne uprave na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru
ПЕТИЦИЈА ЗА ДОНОШЕЊЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ГЕНОЦИДУ НАД СРПСКИМ НАРОДОМ У НДХ У ПЕРИОДУ ОД 1941. ДО 1945. ГОДИНЕ
Декларација о солидарности и подршци наставницима у борби за праведност у образовању
Vracanje Chipsy štapića sa kečapom
СТОП изградњи подземне гараже уз темеље и депо Народне библиотеке Србије!
Kazna zatvora za ubicu psa iz Admirala Geprata
ИЗЛАЗАК ИЗ СВЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ!?
Da li želite nešto da promenite?
Promena se ne događa ako ćutite. Autor ove peticije se pokrenuo i preduzeo akciju. Hoćete li i vi uraditi isto? Započnite društveni pokret kreiranjem peticije.
Pokrenite sopstvenu peticijuDruge peticije koje bi vas mogle interesovati
Ukinimo putarinu Kovilj-Novi Sad -STOP DISKRIMINACIJI
1068 Kreirano: 2025-07-15
Zabrana ulaska Jelene Karleuše u BiH zbog uvreda žrtvama genocida u Srebrenici"
708 Kreirano: 2025-07-11
Peticija protiv nezakonitog razrešenja direktorke Predškolske ustanove "Rakovica"
416 Kreirano: 2025-07-17
ПРАВДА ЗА НИНУ — Петиција за покретање поступка против дежурне докторке и медицинског особља Дечијег одељења ОБ „Стефан Високи“ у Смедеревској Паланци
1449 Kreirano: 2025-06-29
Peticija za zaustavljanje radova na gradilištu investitora “Mili Company” u Pljevljima
429 Kreirano: 2025-07-06
Sačuvajmo “Pionirski grad” - naš vrtić u šumi!
2409 Kreirano: 2025-06-12
Beneficirani radni staž za zaposlene u predškolskim ustanovama
234 Kreirano: 2024-10-03
Zaustavimo trovanje pepelom – Zaštitimo sela u okolini termoelektrane!
244 Kreirano: 2025-07-08
Izgradnju sprava za vezbanje na otvorenom
69 Kreirano: 2025-07-13
Peticija za unapređenje prava osoba obolelih od celijakije u Republici Srbiji na sigurnu bezglutensku ishranu
1907 Kreirano: 2025-05-27
ZATVARANJE AVENIJE MB
2855 Kreirano: 2025-02-16
Nešin zakon - Za svako dete koje ne sme biti samo broj
856 Kreirano: 2025-06-18
Ukinuti odluku o poreskim zonama u opštini Novi Bečej, jer je neosnovana i vratiti stare zone, kao i ostavka Milenka Garcev predsednika SO Novi Becej
337 Kreirano: 2025-05-13
PROTIV SPOMENIKA DRAŽI MIHAILOVIĆU
4248 Kreirano: 2025-06-24
Peticija za uklanjanje biste Dragana Markovića Palme iz parka Aračlijski potok na Đurđevom brdu.
16 Kreirano: 2025-07-12
Петиција за смену Загорке Доловац
313 Kreirano: 2025-06-26
"Za dostupan prolaz svima – adaptacija podzemnog prolaza na železničkoj stanici Batajnica"
11 Kreirano: 2025-07-15
ПЕТИЦИЈУ ЗА ИЗГРАДЊУ СЕКУНДАРНЕ ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ У ДЕЛУ НАСЕЉА БАТАЈНИЦА
171 Kreirano: 2025-07-06
DA SE NE PONOVI 6.OKTOBAR !
11 Kreirano: 2025-07-09
Stop nasilju profesora Lazara Stijaka nad studentima Medicinskog fakulteta!
8595 Kreirano: 2025-06-12