Петиција против испоруке проф. др Војислава Шешеља Хашком трибуналу

ХАГ ХОЋЕ ДА УБИЈЕ ШЕШЕЉА!

Када се почело са хемотерапијом Хашки трибунал тражи прекид лечења!

Уместо најављене операције метастаза на јетри, Војислав Шешељ, који је пуштен из притвора Хашког трибунала због рака на дебелом цреву, кренуо је ових дана на третман хемиотерапијом, по писању „Политике“.

То је одлука петочланог конзилијума који брине о здрављу лидера радикала, потврдио је шеф Шешељевог лекарског тима Милован Бојић.

„Одлучили смо да више нема чекања. Шешељу смо саопштили ову одлуку и саветовали да смањи своје политичке кативности. Он сам треба да одлучи да ли ће терапију цитостатицима примати у Београду или у Новом Саду. Ова терапија даје се у амбулантно-поликлиничким условима, уз асистенцију стручне сестре“, објаснио је Бојић.

Предложено је 12 тура хемиотерапије, као што је првобитно било планирано у болници у Холандији. Али Шешељ је тамо добио само једну терапију, јер је одбио да цитостатике прима у посебном затворском бункеру.

Шешељ је лекарском тиму који је сам одбарао поставио нове услове. Тражи да хемиотерапију прима петком, суботом и недељом.

„Због здравствених параметара који морају да се прате, као и због могућих компликација рекли смо да то није могуће извести“, казао је др Бојић за „Политику“.

Међутим Жалбено веће Хашког трибунала је наложило је да се опозове одлука о привременом пуштању Шешеља на слободу и да се он врати у притворску јединицу Трибунала.

Горан Ђокић    Kontaktirajte autora peticije