Povecanje bezbednosti - smrtna kazna, dozivotni zatvor itd

Ову петицију покрећем у жељи да се повећа безбедност свих грађана Републике Србије, на тај начин што ће се изменити актуелни Кривични законик, Законик о кривичном поступку и Закон о полицији, на следећи начин:

-увешће се смртна казна за најтежа кривична дела (КД)

-увешће се казна затвора у доживотном трајању

-СВАКОМ грађанину ће се дати овлашћење да у случају да на други начин не може, свој живот и имовину може заштити употребом ватреног оружија према лицу које покушава да угрози поменуто. Овде највише мислим на заштиту своје имовине, односно ситуације када неко покушава да вам обије кућу или стан а ви немате никаква права да заштитите себе и друге тих лица, као и своју имовину

-повећање полицијских овлашћења, како у заштити свих грађана Србије и њихове имовине, тако и заштити својих живота (омогућавање коришћења електро-шокова, сузаваца, већа могућност примене ватреног оружија итд)

-повећање овлашћења у судсту, смањење права оптужених и убрзање кривичних поступака. Такође и кажњавање судија који имају слабу казнену политику.

Стално причамо да се у свему угледамо на западне земље, па хајде да се по овим ставкама угледамо на тако чувену Америку у којој је све ово дозвољено, и која тако штити своје грађане.

2011. године разбојник који је покушао да опљачка банку у Београду, убио је полицајца приликом покушаја. Тај разбојник је осуђен до своје 23. године за 26 кривичних дела, и ниједан дан затвора није одлежао. ХАЈДЕ ДА СКЛОНИМО ТЕ НАСИЛНИКЕ СА НАШИХ УЛИЦА И ДА ЖИВИМО СВИ У МНОГО БОЉОЈ И СИГУРНИЈОЈ СРБИЈИ! ДОСТА КУКАЊА ДА НАМ ЈЕ ЛОШЕ, УРАДИМО НЕШТО ДА НАМ БУДЕ БОЉЕ, ПОШТПИШИМО ОВУ ПЕТИЦИЈУ!

Борис Д.    Kontaktirajte autora peticije