Stop reketašima! peticija za policijsku zaštitu Nikole Virijevića

http://www.dodaj.rs/f/2A/kJ/38DRp1nd/nikola-virijevi.jpgFudbaler Nikola Virijević, kome je kriminalna grupa sa Miljakovca otela 21 stan, 55.000 evra i devet luksuznih automobila, još nije dobio policijsko obezbeđenje iako je 1. decembra 2013. godine izboden nožem i izložen konstantnim pritiscima od pretećih poruka, anonimnih poziva do praćenja. MUP Srbije ćuti na zahtev Višeg javnog tužilaštva u Beogradu da reketiranom fudbaleru Virijeviću dodeli policijsko obezbeđenje!
Fudbaler je u seriji tekstova objavljenih u nedeljniku "Afera" pod naslovima: "Vanja Vukić i Markoni delili reket sa kriminalcima", "Šutanovac zastrašivao žrtve, a Malovićka sklanjala optužnice" i "Raskrinkajte reketaše ili mene osudite za laž" otkrio imena korumpiranih policajaca, političara i sudija, koji su povezani sa članovima miljakovačkog klana i ponudio dokumentaciju koja potvrđuje njihovu spregu, ali se policija nije zainteresovala niti je tražila da im dostavi dokaze!
Devet članova ove grupe je u oktobru 2013. godine optuženo za reketiranje, ali Viši sud u Beogradu još nije zakazao suđenje.
Potpisivanjem ovog zahteva treba da ubrzamo aktiviranje alarma, koji će policiju upozoriti da je Virijeviću neophodna zaštita, a pravosuđe podsetiti da reketašima zakaže suđenje i izrekne pravične presude!
Peticiju mogu da potpišu svi koji se slažu da fudbaler Virijević treba da dobije zaštitu MUP-a Srbije jer mu je ugrožen život.