Zabraniti nastupanje Svetlane Raznatovic za docek u BG-u

Peticija protiv nastupa pevacice Svetlane Raznatovic na gradskom doceku Nove godine u Beogradu.

Kao gradjanka Beograda veoma sam zabrinuta za kulturne, socioloske i ekonomske posledice njenog nastupa, shodno tome, zelela bih da uputim apel svima koji dele moje misljenje da potpisu peticiju i zaustave odliv nasih para na organizovanje ovog sramnog nastupa.

Da podsetim, doticna pevacica je osudjena za malverzacija sa prodajom deset fudbalera FK „Obilić" u inostrane klubove, kao i za nelegalno posedovanje 11 pištolja. Udovica je Zeljka Raznatovica Arkana, koji je bio je srpski kriminalac, vođa paravojske "Srpak dobrovoljacka garda", ratni zločinac, političar i predsjednik fudbalskog kluba "Obilic".

Neki socio-kulturološki analitičari svojevremeno su govorili  „da nam je ceo turbo folk serviran odozgo“ (pa sa njim i Ceca), kažu da su devedesete bile kao napravljene da nam stvore osećaj dolaska jednog novog doba, lepšeg, srećnijeg, ružičastijeg, sa Srbijom od Karlobaga do Virovitice, i kao da su nam spremali teren za dolazak naše folk kraljice, srpske majke Svetlane Ražnatović. Verujem da nasa "napredno-socijalisticka" vlast ne zeli da pomislimo valjda da pokusavaju ponovo nesto da nam serviraju? Verujem da je sadasnji ministar unutrasnjih poslova i premijer, koji je blizak sa pevacicom Cecom (to se nekako lako da zakljuciti po fotografijama sa njenog vencanja) neobavesten o kome se radi, te da je to razlog zbog kojeg je mozda podrzao odluku Privremene uprave Bg-a. Verovatno mu ona od sramote nikada nije rekla za presudu, kao ni to cime za zaista njen pokojni suprug bavio. Gresi covek... Nego, rekoh, da im pomognemo da uvide situaciju.

Dakle, kako se iz gore prilozenog da zakljuciti, Ceca avocira na period 90ih koji je za ceo narod bio tragican. Zbog toga smatram da bi bilo prikladnije da na takvom jednom dogadjaju narod zabavlja, ako nista manje, osoba bez kriminalnog dosijea i neko ko ce narod svojim pesmama razveseliti, dozvolivsi nam da se makar taj dan nadamo boljoj buducnosti (hajde da jos i ne potezem temu kvaliteta njene muzike).

Takodje, kako Beograd preti da bankrotira, a poznato je da ova pevacica naplacuje skupe honorare, ne smemo dozvoliti da se nas novac slije u dzep jednog osudjenika (ne mogu da kazem robijasa kada zena nije robijala za svoja nedela) i time dodje do kolapsa budzeta glavnog grada Srbije. Izmedju ostalog, posto kazu da je kasa ostavljena prazna, to je onda verovatno novac sakupljen od nasih 13ih plata, koje necemo primiti, novac svih poreznih obveznika itd.

Molim vas ako ste saglasni potpisite peticiju, buducnost jeste u nasim rukama! Vlast je tu da sluzi narodu.