Peticija za ukidanje povlastica crnogorskim studentima
Re:
Igalo,
ja sam Bokelj i Srbin i nikada ovako nešto ne bih napisao,ti si očigledno 'montenegrin' i misliš da ste nekakav faktor... studije u Crnoj Gori, bilo bi smešno da nije tužno.
Kako pogrešno viđenje sebe i svoje države imate vi 'montenegrini'.
Re:
Странци плаћају од 2500 до 6000 уместо од 800 до 2000 евра самофинансирајућу цену што плаћају Срби, мислим да треба да плате али не као странци, зато што Србе из црне горе ионако миловци малтретирају и отпуштају зато што су Срби и кажу да су Срби, а ми за то што они трпе зато што су Срби, и држе до Србске цркве да их наградимо са тиме да плаћају два семестра од 3000 до 6000 евра то је врло Београдски, хоћу рећи издајнички.
Предлажем самофинансирајућу цену за Србе, и да се реши проблем са домом, а не да им се тражи 6000 евра и да се гурају у наручје милу чије новине су прве и изпромовисале ову петицију.
Re: Re:
Ma kakvi to, oni će da pristanu na sve samo da bi opstali u Beogradu! Pare pa da studiraju kao svi strani studenti! Imaju oni Podgoricu!!!
Srbin je drzavljanin Srbije. I samo drzavljani Srbije imaju pravo na beneficije od drzave Srbije, jer samo oni su poreski obveznici i taj isti budzet pune. Vi koji se nazivate Srbima, a drzavljani ste Crne Gore, Bih, Kanade, Amerike, Australije... zao mi je vi ste ovde strani drzavljani i tacka. A i ne shvatam zasto drzavljani CG po svaku cenu zele da studiraju u BGD, kadakoliko mi je poznato podgorica ima Univerzitet??? Hteli ste po svaku cenu samostalnu drzavu, sada platite cenu za to. Kada dodje Grk, Egipcanin, Libijac... (poznam par takvih) da studira u Bgd-u placa cenu skolarine kao stranac. Apsolutno ne vidim razliku izmedju njih i Crnogoraca. Sa druge strane roditelji dece iz unutrasnjosti Srbije, koji su takodje poreski obveznici u ovoj drzavi, izdvajaju 200-250€ za stanove u Bgd, kako bi skolovali decu, a domovi nam prepuni Crnogoraca. Pa cak i kada zavrse fakultete zive u domu... Sramota. Jedna ozbiljna drzava ne omalovazava tako svoje drzavljane i poreske obveznike.
Kad se oslobodimo vas crnogoraca sve ce biti bolje.vi ste najobicniji neradnici i prevaranti.
Ako hoćete državu izvolite pa preuzmite svu odgovornost za istu, a ne da Srbija bude majka Tereza za svu svojevoljno odbeglu decu od nje same.
Zato što kao poreski obveznik ove zemlje, koji sve svoje obaveze izmiruje na vreme, smatram da sredstva koja se opredeljuju za obrazovanje, em su nedovoljna em se se njima ne raspolaže na adekvatan način u tom smislu da se njima finansiraju strani dravljani i samim tim ostaju uskračeni neki mladi ljudi iz ove zemlje čiji roditelji, kao i ja, plaćaju porez i izdvajaju sredsta za namene obrazovanja u Republici Srbiji.
Kad sam bio u Kotoru na letovanju, za jednu noc sto mi je dete lezalo u bolnici zato sto je imalo temperaturu naplatili su mi ni manje ni vise 100 eura u to nisu bile ukljucene inekcije !!! eto to su povlastice koje Srbi dobijaju u crnoj gori
| This discussion has been closed. |