MI NE ŽIVIMO , MI PREŽIVLJAVAMO JER SMO U DUŽNIČKOM ROPSTVU
Oduzeto nam je dostojanstvo i pravo da normalno živimo.
Duznik Bankama i Drzavi uz izvinjenje sto sam jos ziva.
Zato sto, izmedju mnogo drugih primera nepravne drzave, na primer, vec 25 godina ne mogu da ostvarim svoje elementarno pravo. Sto i pored presude Vrhovnog suda u moju korist, neki lokalni mocnici ostaju izvan domasaja i Suda i Zakona i Prava i Pravde i rade sta im se prohte. Imam kompletnu dokumentaciju o ovom drasticnom primeru krsenja mojih gradjanskih prava, ali to nikoga u ovoj nazovi drzavi ne zanima....
Re:
Živimo ,odnosno preživljavamo u sopstvenoj državi kao robovi bankarske mafije ,uz podršku ove vlasti i NBS samo žive sto nas ne sarane...
10 godina otplate, a dugujem koliko sam uzela na pocetku. E, zato!!!
DA i na ovaj način pokušam da skrenem pažnju odgovornima u ovoj državi da su uslovi pod kojim vraćam kredit nezabeleženi u svetu, da podigneš kredit u iznosu od 35.000 eura, da ga vraćaš 8 godina, da ti se glavni dug poveća za 7.000 eura, a da si u međuvremenu uplatio 25.000 eura! E sada, recite mi ima li to gde u svetu??!!!!!
Dug koji otplaćuje gotovo celu deceniju iz godine u godinu je sve veći. Ugovori koji smo potpisali su očigledna prevara koju su banke smišljeno odradile, a kako su ugovori lihvarski i neregularni, tražili smo pomoć od države Srbije. Izvršna i zakonodavna vlast su 2100 porodica ( među njima i moju porodicu) "pustile niz vodu" , a sudska vlast naš problem ne rešava već godinama odlaže rešavanje problema. Osuđeni smo da živimo u dužničkom ropstvu bez mogućnost da iz njega izađemo, a potraživanja banaka su tolika da nam je gola egzistencija ugrožena. Nalazim se u beznađu za budućnost svoje porodice. Rado bih sve, uklučujući i nekrertninu, ostavio i počeo život iz početka u nekoj razvijenoj zemlji Evropske Unije.
Dosta mi je vise duznickog ropstva...dosta vise Cicini lazi ..dosta mi je svega.........
Guverner Jorgovanka Tabaković
Narodna banka Srbije
Ministar finansija Dusan Vujovic
Potpisujem peticiju na rad NBS-a, kao institucije koja nije preduzela adekvatne mere zaštite bankarskih klijenata zaduženih u CHF valuti, pozivajući se na činjenice o CHF kreditu, koje govore o tome zašto je valutna klauzula ništava, posle odluke NBS 2011. godine, a one su sledeće:
1. U trenutku kad je doneta odluka i kada je zabranjeno zaduživanje u CHF 2011. godine, valutna klauzula je odredba ugovora protivna prinudnom propisu (odluci NBS) i kao takva je ništava. Na ovo ne utiče činjenica da je ugovor ranije zaključen, jer on i dalje nije u potpunosti izvršen.
2. Nemoralnost. Bez obzira na to da li je ugovaranje zabranjeno ili ne, ukoliko je nemoralno (a valutna klauzula u švajcarcima to jeste), ugovaranje je ništavo (član 104 Zakona o obligacionim odnosima).
3. Član 46. tada važećeg zakona o zaštiti potrošača, po kome je nepravična ugovorna odredba (koja je po zakonu i ništava) ona koja za posledicu ima nesrazmeru između prava i obaveza, to jest okolnost da se izvršenje ugovora značajno razlikuje od onoga što je potrošač osnovano očekivao.
4. Zabranjeni su zelenaški ugovori. Po ZOO, ugovor je zelenaški ako je posledica lakomislenosti, zavisnosti, teškog materijalnog stanja ili nedovoljnog iskustva i ako postoji nesrazmera u davanjima.
Izjave gospode Ministra finansija Dusana Vujovica i Guvernerke Narodna banka Jorgovanke Tabaković, su besmislica i igrarija koje nisu predmet pregovora.... u skladu sa navedenim činjenicama, " Ne molim Vas " vec ZAHTEVAM da POSTUJETE ZAKON i postupite po navedenim zakonima, i da nam vratite sve sto ste nas opljackali.
| This discussion has been closed. |