Peticija za donosenje zakona o zastiti prava pacijenata
Re:
Neki zaposleni u ministarstvu zdravlja ne misle tako! Stavise kazu da nema potrebe za tim zakonom!!!
Re:
Koji zastitnik prava pacijenata? Pa to je kadija ti tuzi kadija ti sudi! Kako neko moze da zastupa moja prava, ako je zaposlen u ustanovi protiv koje treba da pokrene postupak, pa svako ko iole malo razmislja, shvata da to ne funkcionise. Onog trenutka kada kancelarija kao savetovaliste za pacijente i njihova prava bude finansirana nezavisno od te ustanove u kojoj se sumnja da su prava narusena, onda mozemo da pricamo o zastiti prava!
Re: Re:
Ok, slazem se. Samo mislim da je mozda to trebalo malo jasnije napisati u zaglavlju peticije. Ovako je u startu ogranicen broj potpisnika na one koji znaju o cemu se radi i sta tu tacno skripi, tj. one koji se konkretno ovom temom bave. Siroj populaciji moze da bude nejasno sta se peticijom zapravo zeli postici, a njihovi potpisi nam u stvari trebaju. Ja sam potpisala peticiju, clan sam jednog udruzenja pacijenata a i zdravstveni sam radnik, tako da vrlo znam o cemu se radi i potpuno podrzavam inicijativu. Samo napred!
Re: Re: Re:
Mislim da je svima jasno da je dogorelo do noktiju kada se misli na zdravstvo u srbiji, kao i da nije potrebno preterano objasnjavati da su nam svima prava u zdravstvenom sistemu vrlo diskutabilna. Uostalom zapitajte se samo dal znate neku trudnicu koja nije platila za porodjaj?
Re:
Nije stvar u novcu,već u stručnost,humanosti, moralu i etici,koje u zdravstvu sve manje ima i zato bespomoćni pacijenti stradaju.A kada smo kod novca mnogi zdravstveni radnici su suviše plaćeni za ono šta i kako rade i ponašaju se sa pacijentima.
| This discussion has been closed. |