Peticija protiv nove male mature
Re:
Upravo tako!
Dok svi cute, i dok cekaju da se resi samo od sebe, prosvetni radnici smisljaju kako da izvedu 70000 osmaka na malu maturu, odrze redovnu nastavu, dopunsku i dodatnu kao i pripremu za malu maturu.
Mislim da bi bilo najbolje da deca iz cetvrtog razreda odmah idu u osmi i da se spremaju za maturu iz svih predmeta . Katastrofa. Deca ce nam sa 15 godina postati kompjuteri i retardi. Volela bi da gospodina Ministra i gospodu iz Nacionalnog prosvetnog Saveta "preslisam" na nekoj javnoj televiziji npr. sve godine i dogadjaje iz istorije od 6.-8. razreda. Kladim se da pojma ne bi imali.
Losa ideja
Secam se svoje male mature i to da sam u zbirku iz matematik tek zavirio i bilo je dovoljno da dobro uradim test, dok sam srpski jezik i knjizevnost spremao citavo polugodiste. Problem je bio u tome sto sam predhodno imao jako losu nastavu iz srpskog i gotovo svake godine novog predavaca koji su, nasuprot profesorki matematike, imali problem da drze paznju djaka i izlazu gradivo na jasan i zanimljiv nacin. Uprkos sitemu nemaju svi djaci ni priblizno jednak kvalitet nastave, a ocekivani standard za prijemni je isti za sve. Po meni je to vazniji problem, jer kako ocekivati da neko ko nema dobre predavace iz svih ovih silnih premeta polozi ista? Tako sto ce roditelj da bankrotira za privatno pripremanje deteta, i tako sto ce to dete da propusti 8. razred pokusavajuci da nadoknadi ono sto je trebao da svlada do tada da se skolovalo u normalnim uslovimaa? Ako hocete reformu uvedite testove za predavace, modernizaciju nastave i udzbenika. Kompletan sistem treba da se menja, a ne njegov najmanje bitan element.
Jos gora situacija je u srednjim skolama.
Za sreću je potrebno samo malo....
ucenica
sramota
biljana
da li je moguce da 20 pitanja iz srpskog i matematike nose po 10 poena??? :O
| This discussion has been closed. |
u trecoj generaciji sam prosvetni radnik, 32 godine staža, ali ovo stresiranje uspešnih učenika i odgovornih roditela od strane '' pepsi '' stručnjaka i NVO je prevrčilo svaki meru...ali ćuti Akademija nauka, Prosvetni nacionalni savet, Fakulteti ćute, mi profesori i ćutimo i trpimo i mutimo.....kako mislimo KADA I KAKO da organizujemo 70 /sedamdeset časova/ dodatne nastave....opet ćemo ''benificirati'' naše časove, po sistemu držim jedan pišem dva...uh, šta radimo našoj Deci....