Peticija za pomilovanje žrtve trgovine ljudima
Draga Milice,
imala sam tu čast da te upoznam pre 2 godine, smatram da si jedna divna osoba, smatram presudu sramnom i neverovatnom, i želim od sveg srca da potpisivanje ove peticije potpomogne procesu tvoga pomilovanja.
Kao psiholog poznajem sindrom karakterističan za žrtve trgovine ljudima... Između ostalog, žrtva za vreme ropstva ne može da ima svoju volju i činjenje, ona izvršava volju robovlasnika.... Iz svega se vidi da je Milica i za vreme sudskog procesa bila pod pretnjama i pritiskom robovlasnika.U sudskom procesu nije tretirana kao žrtva trgovine ljudima, naše pravosuđe ne poštuje BRISELSKU KONVENCIJU KOJU JE POTPISALA NAŠA DRŽAVA, A KOJA SE ODNOSI NA POSEBAN TRETMAN, ZAŠTITU I POŠTOVANJE OSNOVNIH LJUDSKIH PRAVA ŽRTTAVA TRGOVINE LJUDIMA U Milicinom mozgu su duboke brazde u kojima se usadio strah zbog zlodela kroz koja je prolazila... Da li je moguće da i kaznu zatvora služi umesto nekog drugog ?
Na današnji dan, 25.11. 2015.godine, mislim da mi je to i velika obaveza.
Da ne gledam poziciju Miličinog deteta. Mama će dokazati i biti slobodna, a kako je njenom detetu svih ovih godina. Ko će to nadoknaditi?
| This discussion has been closed. |