Peticija protiv nove male mature
NECU PRIJEMNI OD 7 PREDMETA!
Oni kad su bili mali, nisu radili uopste prijemni, a nama sad daju ne 2 predmeta za polaganje, nego 7 i cuo sam da ce mozda do kraja godine da uvedu jos po neki. Pa ljudi da li vi mislite da smo mi roboti koji mogu za par meseci da ponove 4 godine? Ovo je strasno. Svejedno se u Srbiji vise ni ne trazi znanje, nego radna snaga. Traze ljude na kojima mogu da manipulisu. Ja i bez tog prijemnog imam svoj stav i zivotnu pricu. NE ZELIM DA IMAMO TAJ JEBENI PRIJEMNI OD 7 PREDMETA. U svim drugim drzavama se rade eventualno 3, srpski,matematika i jedan po izboru. A mi cemo da radimo 7? :O Ne, stvarno je preslo sve granice. Toliko od mene
Re: NECU PRIJEMNI OD 7 PREDMETA!
#28: Bedni osmak :( - NECU PRIJEMNI OD 7 PREDMETA!
Slazem se. Ne znam zasto eksperimentisu na nama -.-
Re: Bez stresiranja molim
Uspesni ucenici i odgovorni roditeli strsirani od strane "pepsi" strucnjaka... To je zista prevrčilo svaku meru?! A Vi ste prosvetni radnik u "trecoj generaciji"? Znači stračno! Kako bi bilo da umesto organizujete, sami uzmete 70 /sedamdeset časova/ dodatne nastave iz maternjeg jezika???
NECU PRIJEMNI OD 7 PREDMETA!
strasno!
Pomozimo deci kako znamo i umemo
Ako je tacno ono sto sam citala u novinama da ce se testovi iz matematike i srpskog bodovati sa po 10 bodova,a da ce kombinovani test imati 20 bodova onda je to strasno i sramota.Pa zar hemija koju imaju u VII i VIII razredu po dva casa nedeljno treba da se boduje sa 4 boda,a matematika koju imaju kroz celo osnovno skolovanje po 4 ili 5 casova sa 10 bodova.
Majka sam deteta osmaka koji dosada ima sve petice,vrlo je odgovorna i vec je u posebnim sveskama izvukla bitno gradivo iz predmeta za malu maturu,ali je ona toliko uplasena i ocajna da me je vec sada strah za nju.Pomozimo deci i ne dozvolimo da im drzava i sistem odredjuju buducnost.
#28 Krizaa
This comment has been removed by the person who wrote it.
Nisam licno protiv preovere znanja osmoskolaca. Ali, nasa deca nisu ucena da od gomile nabacanih podataka u velikom broju udzbenika razlicitih izdavaca, sagledaju sustinu. Gradivo treba reducirati i prilagoditi osnovnom obrazovanju. Svi uceni pedagozi i psiholozi bi sigurno podrzali konstataciju da u uzrastu od 13 i 14, godina deca ni mentalno nisu primpremljena za stres. Ozbiljnija testiranja treba sprovesti za upis na fakultet, jer tada su deca spremnija, a i vec su se opredelila za neko buduce zanimanje. Celo visoko skolstvo koncipirano je u cilju Bolonje, koja podrazumeva smanjivanje gradiva (veci broj predmeta jednosemestralnih) i cesću proveru znanja. A osnovci, sedam predmeta i to gradivo od cetiri godine!!!!A, gde su zbirke ili uputstva kako da se deca pripremaju, a vec je proslo skoro mesec dana od pocetka skole? Probni testovi koji su sprovedeni bili su tokom razlicitog vremenskog perioda i vecina deca su elektronskim putem dosla do resenja. Nije prikazana realna slika znanja.
Smatram da ocene treba da budu presudne,
da nose najveći deo bodova.
Nije u redu da dete koje se trudi godinama i uči,
ima odličan uspeh,a zatim lošije uradi taj završni
ispit usled treme ili sl.(što se i desilo mom starijem detetu),ne upiše željenu školu...
Takodje za decu koja su imala lošiji uspeh,to je prilika da poprave prosek,ali to nije
fer prema deci koja su "grejala stolicu" osam godina i trudila se za svaku ocenu!
Ne želim da moje dete bude "POKUSNI KUNIĆ" propalog pokušaja spasavanja Ministarstva prosvete!!!
| This discussion has been closed. |
kad se setim kakva je afera bila u junu zbog neorganizacije
ne shvataju ozbiljno skolovanje dece
toliko placanje casova i ucenja ni za sta
ovo bi trebalo svi da potpisu ako treba cak i da se protestuje
nema vajde od skolovanja u srbiji. em su mnogo teske a posao ne moze da se dobije uopste
oni koji su bili najbolji djaci i vukovci nemaju posao uopste